Puike Porsche 911 uit The Bridge te veil voor goed doel

Auteur: , 25 Reacties

Wie heeft er nog meer opeens zin in olijven?

De laatste jaren knalt de ene na de andere keiharde Scandinavische detectiveserie je beeldscherm op. Het is duidelijk, het vrijwel permanent koude weer in het Noorden doet de psyche van de ongelukkigen die er moeten leven geen goed. De karakters in deze series zijn doorgaans namelijk net zo koud, kil en hard als de sneeuwige ijswereld waarin ze existeren. Voor mij is de nieuwigheid er wel een beetje vanaf. De Draad > De Brug. Maar kennelijk heeft het genre nog steeds een grote schare fans.

Saga-doooood

Een van de meer recente toevoegingen aan het Scandi Noir oeuvre is de serie The Bridge. De titel verwijst naar de locatie waar de gebeurtenissen zich af spelen, in de buurt van de Sontbrug die Zweden met Denemarken verbindt. De hoofdrol wordt vertolkt door Sofia Helin, die een detective met issues genaamd Saga Norén speelt. Saga is een beetje (veel) auti en dat is oké.

Saga-recept

De échte hoofdrol voor ons autofans wordt echter vervuld door Saga’s vierwieler. Dit is namelijk een werkelijk epische Porsche 911 G-model uit 1977 in de kleur Jäger Grun met een donkerbruin interieur. De tofste 911 ooit ever, een perfect passende period correct kleurencombo; ik wil ‘m hebben. En dat kan binnenkort, mits ik een onverwachte vakantiebonus krijg én jij ‘m niet voor mijn neus weggrist met je grijpgrage tengels en enorm dikke portemonnee. De auto wordt namelijk op 13 juli geveild door Bonhams, zonder reserve.

911

De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk WaterAid. Hoodrolspeelster Sofia vind deze club die schoon water levert aan arme mensen puik. Bonhams verwacht dat de auto slechts 23.000 tot 34.000 Euro opbrengt. Maar laten we eerlijk zijn, dat wordt natuurlijk veel meer. Hoeveel tel jij neer voor deze G?25 reacties

Echt zo’n toffe bak dit
Hij heeft zo te zien wel een kromme velg, weet niet of originele Fuchjes ook niet meer te betalen zijn inmiddels?
@teerdz: reken op 10k voor een paar nette rechte fuchjes

Is er geen velgen richter die zon ding weer een beetje recht krijgt?(metaalmoeheid weg gelaten)
@teerdz: Ik heb nog een setje, mag weg voor 2k. Zijn recht volgens mij.
@teerdz: concludeer je dat op basis van alle plakloodjes op foto 10? Waar ligt ongeveer de grens voor te veel onbalans voor een recht exemplaar?
Leuke serie, aanrader op Netflix
Halve ton doet een nette, maar dit is geen echt net exemplaar.
Vooral de bekleding ziet er erg verhabbezakt uit, mijne met half stof en half skai (zo werd plastic kunstleer genoemd) was tig keer netter met mat zwarte velgharten.
Verder : ze roesten.
Ze roesten
Ze roesten als iedere zeventiger Jaren auto, het hele gegalvaniseerde is een hoop mythisch gezever er kan een hoop verborgen corrosie op zo’n serie zitten
@desjonnies: zo goed ziet ie er inderdaad niet uit. Die aftermarket radio is meestal wel een indicator hoe een eigenaar met zijn auto omging…

Overigens; dat roesten valt best mee. Heb zelf een 912 uit 1968; zie menig auto uit de jaren ‘90 met meer talent tot roesten. Preventief behandelen is vaak voldoende.
@desjonnies: Porsches werden verzinkt vanaf 1976.
@911targa:
Heb twee verzinkte exemplaren gehad : ze roestten.
@jaapiyo
Ja, zo’n ding geeft de nodige “beleving”, maar vanwege de inferieure prestaties in vergelijking met een moderne 911 heb er liever één uit de laatste categorie. Dus ik zal je biedproces op deze G niet verstoren.
@amghans: fijn, dank.
@jaapiyo dit lijkt op de verste wegen niet op olijf groen. Maar mooi is ie wel zo met dat interieur.
Gaaf ding zeg👌👌
Vond een 911 nooit wat, tot ik de tulpenrally in een 67 2.0T heb gereden. Ook olijfgroen. Geen vermogen, nog veel minder als deze maar wat een gave kar. Ongerestaureerd en geen roest. Het kan wel. Dus ja, ik zou deze wel willen. Niet zo snel misschien, maar veel beleving en daar gaat het om. Als ik comfortabel 300 per uur wil rijden, neem ik de Thalys wel.
@ttr6: Precies dit
Ik vond deze serie te depressief om verder te kijken. Wel een coole 911!
Wat een bak lood op die velg…
Zoals ie hoort, prachtig.
een spiegel rechts kon er niet van af. En dan koop je een porsche.
toch was het een van de betere series van de laatste jaren.
Deze auto maakte de serie wel nog een stuk cooler. Net als bij Californication.
@frederik:

+1 voor Californication, wat heb ik dubbel gelegen om die maffe Charlie Runkle en z’n doorgesnoven vriendin!
@jack_abarth: Ja ik heb het pas recent ontdekt. Vooral het eerste seizoen lag ik in een deuk. :)
Doet me echt geen reet, deze magere 930.
Als het nu een Turbo was…
Trouwens bij elke generatie, ik kick op de Turbo’s en vind de magere instap-kevers maar niks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).