‘PvdA-plan’ voor afschaffen 130 km/u nu al gesneuveld

Auteur: , 26 Reacties

Vanochtend werd menig doorrijder even de stuipen op het lijf gejaagd met het bericht dat de PvdA de uitrol van 130 op onze snelwegen wil terugdraaien. Loos alarm, blijkt nu.

Windvaan

Alle commotie ontstond niet door een voorstel in de Tweede Kamer, maar door een krantenartikel, waarin PvdA-woordvoerder van EZ – Jan Vos – een ‘einde aan 130’ opperde. Dit riep direct heftige reacties op, zoals van VVD-verkeerssnoes Barbara Visser: ,,Dit gaan we dus niet doen, no way, geen haar op mijn hoofd! We moeten juist op veel meer plekken naar 130. Doorrijden is veel beter dan stilstaan. [..] Vos moet terug in zijn hok. Niemand is gebaat bij dit soort streken. We kunnen onze energie beter steken in meer asfalt en schonere auto’s dan weer de automobilist te gaan zitten pesten. De 130 omlaag is wel het laatste wat we moeten doen!”

Nou nou, Babs, neem je chill pill. Het komt op mij nogal overspannen over om op basis van een krantenartikel zo fel in de media uit te gaan halen naar je coalitiegenoot, maar zo werkt politiek blijkbaar.

Minister van IenM Melanie Schultz verpakte haar kritiek anders door te stellen dat het geen goed idee is de 130-limiet te verlagen, en dat dit nu ook niet aan de orde is. Zij staat als minister dan ook boven de partijlijn van haar eigen VVD, dus dat helpt wellicht bij het wat diplomatieker formuleren van de kritiek. Dezelfde Schultz twitterde zojuist dat het voorstel alweer van de baan is:

Burn

Kennelijk heeft de PvdA zijn klimaatneutrale keutel dus weer ingetrokken, als het ooit al een officieel PvdA-standpunt was, en niet een Kamerlid dat iets riep en vervolgens door partijleider Samosom op de vingers is getikt. Hoe dan ook, aan 130 wordt (voorlopig) niet getornd. Een glas, een plas, en alles bleef zoals het was.26 reacties

Goed gespeeld hoor, complimenten.

Pvda heeft zijn publiciteits target voor deze maand ook weer gehaald.
Haha, gelukkig maar. Net allemaal nieuwe borden en hectometer paaltjes. En anders moeten we weer de trajectcontrole op de A2 weer aanpassen…..
Geeft eigenlijk wel aan dat het nog veels te goed gaat in Nederland !
Politici zijn bezig met kontverhalen en onzin plannen ipv met de serieuze zaken, en volgens mij is er voldoende mis in dit land om je druk om te maken….
edit: dank je wel, we zullen m op onze tiplijst zetten ;-)
@gerjanm: Moest dat nou?
Ik zeg terug naar 110 ermee.
@citroenvisa: Kan deze reaguurder een ban krijgen @Autoblog? ;)

edit: nee :)
@berlinetta:

CitroenVisa = 90 is the limit !

Hij wordt altijd door iedereen opgejaagd en ingehaald, hij is al drie keer uitgestapt toen’ie 90 reed omdat er een snelle wagen met 200+ voorbij kwam en hij dacht dat’ie stil stond !

Daarom voor hem 110 !
@citroenvisa:
Mijn idee.

Al is het alleen maar om af te zijn van al dat gezeik van milieu- en veiligheidsfreaks.
Hoewel, ze krijgen natuurlijk wel weer een nieuwe zeikhobby over iets stompzinnigs….

En als iedereen ook daadwerkelijk 110 zou gaan rijden wordt lekker relaxt op de snelweg. In plaats van dat opgefokte en gefrustreerde sfeertje dat met name ontstaat als het druk is….
Mooi, nu weer tijd besteden aan belangrijke onderwerpen. Zoals de immigranten, IS, Rusland, werkgelegenheid, ouderzorg, enz enz. Ik kan me echt niet verplaatsen in zo’n pipo en hoe hij überhaupt kan denken dat er iemand zit te wachten op zo’n non topic op dit moment….
@trustmeiamanengineer: Dat is helemaal niet belangrijk.
Zo das ook weer duidelijk voor een ieder die het nog niet wist. Het zijn totale idioten daar in den Haag .
130 hoeft niet afgeschaft te worden, al die idiote beperkingen in tijden/locaties e.d daarintegen absoluut wel. Twijfel of onoplettendheid levert de staat op deze manier veel geld op…
“We kunnen onze energie beter steken in meer asfalt en schonere auto’s dan weer de automobilist te gaan zitten pesten”
Let mevrouw Visser wel even op wat haar eigen partij doet? Het super fantastisch goed werkende regeringsbeleid om de mensen te stimuleren schone auto’s te rijden wordt afgebouwd en op de prachtige brede 5 strooks brede A2 mag je maar 100. Op al dat extra asfalt kun je met je schone auto ook niet doorrijden.
Die Vos van de PvdA is een dromer maar die Visser van de VVD is ook een beetje wereldvreemd.
@mashell: Dat kun je haar, noch Melanie, kwalijk nemen. Daar mag je bij de omliggende gemeentes… Of ja, misschien toch wel Melanie, omdat ze gezwicht is voor de chantage van diezelfde gemeentes…
Nou nou, Babs, neem je chill pill. Het komt op mij nogal overspannen over om op basis van een krantenartikel zo fel in de media uit te gaan halen naar je coalitiegenoot, maar zo werkt politiek blijkbaar.
Misschien is ze dat wel, @sir_smokalot.. Of ze heeft weer het maandelijkse bezoekje van de rode kwelgeest…
Hier ga ik me niet over uitlaten :)
@sir_smokalot: Nee, liefst een weekje wachten…
Het is tijd dat de PvdA definitief sneuvelt.
nice try..
Wat een commotie hier en in het eerdere bericht hierover! Over ’n mening verkondigd in ’n krantenartikel! ’t Gaat niet eens over ’n voorstel tot wetswijziging!
Nou vind ik die mening ook niet zo bijzonder slim op dit moment, maar om nou te reageren zoals het “zéér gewaardeerde en gerespecteerde kamerlid” mevrouw Barbara Visser? Dat geeft alleen maar aan welke doelgroep zij vertegenwoordigt en hoe haar visie op de toekomst is: Economische groei boven alles en ten koste van alles! Eender hoe! Puur opportunisme, populisme en stemmentrekkerij.
En wat die verhoging van de max. snelheid in ons land betreft? Hoeveel baten heeft dat nou eigenlijk opgeleverd? Puur economisch gezien? Ik ben er in ieder geval nog nooit eerder door aangekomen dan voorheen.
@9000cse:
Een kabinet heeft als het geluk heeft vier jaar de tijd om iets te doen. Vier jaar hebben alle haantjes de tijd om hun naam verankerd te krijgen in de maatschappij. Daarom zullen politici over het algemeen in zeer korte termijnen denken en handelen. Tuurlijk, ze verkondigen allemaal zogenaamd een lange termijn visie te hebben. Prietpraat zeg ik u.

Er zijn überhaupt maar bar weinig mensen die écht een lange termijn visie hebben. Die verder kunnen kijken dan hun eigen mensenleven. In de politiek zijn ze helemaal zeldzaam. Nu pretendeer ik niet de wijsheid in pacht te hebben. Integendeel. Pfff, vraag mij niet wat ik volgende week ga doen. Het enige wat ik hoop is dat ik nog minstens 40 jaar ouder mag worden in gezond- en gezelligheid…..

Maar ik kan me dood ergeren aan dit soort symboolpolitiek. Gelul om niks. Puur om te scoren in de Maurice de Hond peilingen. Op dat de maatschappij hen niet vergeet (Nee, mevrouw Visser, ik vergeet u heus niet. Moest wel even uw naam Googelen, maar vergeten doe ik u niet hoor!). Scoren. Moments of fame. Spotlight. De krant. Op Autoblog.

Het schilt dat dit soort korte termijn denkers nooit de geschiedenisboeken ingaan. Het stelt mij gerust dat volgende generaties niet verder lastig gevallen worden met deze roeptoeters. Types als mevrouw Visser.
@Rob:
Schilt? Scheelt natuurlijk!
130 is 130.

Welke partij ik zeer haat is de PvDA. Dat de VVD daarmee in een coalitie kan zitten mag wel in het Guinisbook of records komen.
Bij mij in huis komt in iedergeval geen persoon meer binnen die PvDA stemt of voor die partij iets doet.

Trouwens de maximum snelheid mag wel eens naar de 150 km/h vind ik.
@tarquesh: gewoon flitsmaster aan en gaan.
Hier, nog zo’n pareltje van mevrouw Visser:
http://nos.nl/artikel/2049823-nederland-help-frankrijk-niet-bij-innen-van-boetes.html

Dat zou ze leren die gemene Fransen! Lekker puh! ….. Zucht.

In plaats van dat ze nu iets zinnigs zou zeggen over het waarom Franse boeren vrachtwagens plunderen en wat de oplossing daarvoor is, moeten we de Franse politie maar niet helpen met het innen van boetes. Ga toch weg. Muts.

Zo, en nu heb ik genoeg gekankerd op de politiek. Ik ga gauw weer wat autoplaatjes kijken! ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).