Raad eens wat het kostte om deze Aston te laten fixen

Auteur: , 78 Reacties

De eigenaresse was het in elk geval niet eens met het bedrag op de factuur.

DB9

Mevrouw was aanvankelijk dolblij met haar DB9 (in Canada ongeveer 200.000 dollar waard) in de bijzondere kleur Skyfall Silver, een tint die uiteraard verwijst naar de gelijknamige Bond-film. Alles goed en wel, tot de eigenaresse een slippertje maakte met deze fikse schade tot gevolg. Zij, Jessica Liu, schoot naar eigen zeggen zonder verklaring van de weg af waarna het rechter voorwiel een steen raakte. We laten het maken van vrouwen- en Aziaten-kunnen-niet-rijden-grapjes even aan jullie over.

Liu had de auto nog maar kort in haar bezit, bovendien was de DB9 (rijtest) slechts WA-verzekerd. Waarom weten we niet, het ís zo. Vervolgens bracht een gespecialiseerde Aston Martin-garage haar een bedrag van 132.000 Canadese dollars in rekening voor het repareren van de prachtige DB9. De bron somt de volgende zaken op met de bijbehorende bedragen:

  • Skyfall Silver lak: $ 900
  • Een koplamp: $ 7.000
  • Twee keramische remschijven: $ 30.000 + arbeid
  • Een nieuw subframe: $ 25.000 + arbeid

De eigenaresse is woest. Ze hoeft de auto niet eens meer terug. In plaats daarvan wil ze haar geld terug van de dealer omdat ze de DB9 niet meer vertrouwt en er ook niet meer in durft te rijden. Liu neemt nu advocaten in de arm om de kwestie alsnog op te laten lossen. Als kosten daadwerkelijk een dingetje zijn, adviseren we haar van harte om dat vooral niet te doen. Een rij-/slip-/driftcursus is een veel beter idee. (Via: Richmond News)78 reacties

Gaan we weer, wist niet dat Canadezen ook al zo erg waren… Lekker sue’en om je eigen domme fouten te verbloemen.
@granlusso:

Niet iedereen is een slappe fag die zich laat naaien door een “specialist” ..
@granlusso: Of de auto is daadwerkelijk zonder inbreng van de bestuurdster van de weg geraakt?
@granlusso: wat mij altijd verbaasd, is dat mensen zo’n auto niet gewoon allrisk verzekeren. Maar ja, aan de andere kant……. Ook half ZZP’end Nederland werkt onverzekerd rond (zowel qua aansprakelijk als arbeidsongeschiktheid).
@roppp: het zal waarschijnlijk een goed te dragen risico zijn voor de eigenaresse.
@granlusso: is een Chinees..
Geen all-risk?? Eigen schuld, dikke bult dan (ervan uitgaande dat all-risk in Canada mogelijk is, maar lijkt me wel).

Het is een beetje zoals in een Telfort-reclame: ”Van op de verzekering besparen naar zitten op de blaren” ;-)
@roelfinus: wat heeft dat met deze belachelijke rekening te maken.. typisch nls.. als het verzekerd is interesseert het me geen reet.. vervolgens wel klagen als je zorgverzekering weer een tientje duurder wordt volgend jaar..
@lekkaah: Je hebt niet begrepen wat ik bedoel:

Van tevoren is duidelijk dat een Aston Martin rijden ongelofelijk duur is. Daar kies je als koper voor. Onderhoud, operationele lasten en schade zijn zeer kostbaar. Een BMW-rijder hoort ook te weten dat zijn/haar onderhoud vijf keer duurder is dan het onderhoud van een Fiat.

Ik vind het dan ongelofelijk dat deze mevrouw niet kiest voor een all-risk verzekering, terwijl zij van tevoren had kunnen ruiken wat de kosten van deze auto kunnen zijn. De garagerekening kun je belachelijk vinden, dat kost het nou eenmaal, dat is bij voorbaat bekend.

Het gaat niet om ”als het maar verzekerd is, dan maakt het geen bal uit”, het gaat erom dat deze mevrouw het risico op een dergelijke rekening, mocht zij ooit schade rijden, bewust heeft genomen en dat ze daarom inderdaad op de blaren moet zitten.
@roelfinus: Verzekeren moet je alleen doen met risico’s die je niet zelf kunt dragen. Een DB9 rijden en het risico op een total-loss is waarschijnlijker een beter draagbaar risico voor deze eigenaar dan ’t risico van oma die d’r Ford Fiesta als enige vervoersmiddel heeft en voor haar mobiliteit afhankelijk is van die Fiesta.

Anyhoe: Beter van te voren prijsopgave vragen als je ’t zelf moet dokken,….
Ik raad 132.000 Canadese dollars!
Vooral keramische remmen schijnen duur te zijn. Duurder dan een subframe!
Ik neem aan dat ze wel van tevoren een offerte heeft laten maken, anders mooi dom. Wel dure reparatie trouwens, als dit met een db9 zou gebeuren(onderhuids bijna identiek) zou deze financieel Total loss zijn
@janmetdelangeachternaam: Lol Wut? DB9 vs DB9?
@stamp: excuus, dacht dat het de Vanquish was(lijken ook zo op elkaar allemaal)
Eerst wordt er gesproken over een gespecialiseerde Aston Martin garage en vervolgens over de dealer, zijn dit twee verschillende bedrijven of is dit één en hetzelfde bedrijf? Hier in de buurt zitten namelijk ook veel “specialisten” die toch echt geen dealer zijn.

Verder vind ik het maar een vreemd verhaal. Allereerst ben je natuurlijk audido–uh… oliedom als je zo’n dure wagen slechts WA verzekert, maar daarnaast vind ik het ook vreemd dat mevrouw geschrokken is van de rekening. Mijn ervaring is toch dat de meeste monteurs/garages/dealers je van tevoren een prijsindicatie geven, en als ze dat niet kunnen omdat het probleem niet bekend is bellen ze je later op met een prijs en de vraag of ze de werkzaamheden mogen uitvoeren.
@edge: dat zijn dezelfde mensen die mij raar aankijken als ik ga onderhandelen in een – bv – meubelzaak.. kennelijk is dat niet meer van deze tijd
@edge: Waarom ben je uberhaupt meteen olie dom als je zo’n auto all-risk verzekerd??
Ik maak zelf geen ongelukken en heb alle 5 mijn auto’s WA+ dus diefstal. scheelt me bijna 2000 per jaar.
Is best een smak geld voor premie van een auto á 150.000 euro all-risk Van een paar jaarpremies
kun je een aardige schade oplappen!
@dutchneon: ik was gestopt bij “ik maak zelf geen ongelukken”
@lekkaah: prima joh, maak jij maar schade, ik heb in meer als 500.000km en 13 jaar met geen enkele auto schade gereden… wel 1 total-loss doordat ik geen voorrang kreeg en een malloot die over mn dak heeft heeft gelopen waardoor hij volledig in de deuken zat, maar dat heb ik gewoon zelf laten repareren…
@dutchneon: uit interesse…. waar bestaat je wagenpark uit?
@mark997gt3: een mustang cabrio ’68, range rover 3, renault talisman, Jaguar xkr cabrio en een dodge srt4 circuitbak. En wat heb jij naast de 997?
Contant of wilt u pinnen?
Ik snap niet waarom er een nieuwe koplamp nodig was
@realracing3: hij was stuk
@kle500: ja, dat snap ik ook wel. Maar als je naar die koplamp kijkt zie je toch niks of kost een lampje 7000 dollar.
Dure aangelegenheid, zo’n keramische remschijven
@bartteeuwen:

Ik heb ooit een factuur van € 80.000,- langs zien komen van een McLaren SLR die een beurt had gekregen en rondom nieuwe remmerij.
@jack_abarth: Dat vind ik echt belachelijk veel. Zat even te kijken op de site van Mercedes, maar de prijzen staan momenteel niet vermeld in de configurator. Als ik dan even kijk naar de prijs van keramisch spul voor de R8, kom je uit op bijna 13.000 euro. Voor 4 schijven dus.
@berlinetta: het wil niet zeggen dat de prijs van de optie ook de prijs van de onderdelen is nadien
@phdg: natuurlijjk is de optie goedkoper. Montage wordt niet gerekend en je ruilt de standaard schijven in op de keramische. En natuurlijk is de logistiek met een enkel setje naar de dealer een stuk duurder dan kratten vol naar de fabriek. Dat neemt niet weg dat je natuurlijk opgelicht wordt waar je bijstaat als het om onderdelen prijzen gaat.
Volgende keer eerst een offerte aanvragen wellicht?
Duul glapje
Ik vind het op zich wel veel geld voor sommige onderdelen. Een koplamp van 7.000 euro? Volgens mij zit er geen bijzondere techniek in de koplampen van een DB9. En keramische remmen zijn duur, dat klopt. maar 30k voor 2 schijven met arbeid? Als ik de prijzen van keramisch spul in de meeste configurators zie, dan komen die bij lange na niet in de buurt van 30k en dat geldt dan ook nog voor 4 schijven. Moet wel erg dure arbeid zijn dan.
Tja.. het is niet het kopen van een dure auto dat zo moeilijk is maar het rijdend houden is een andere verhaal. En daar mispakken veel mensen zich aan denk ik.
30k voor twee remschijven… Daar koop je ook een DB7 voor…
132.000 is wel veel geld als je bedenkt dat hij nieuw 200.000 kost!
Allemachtig wat een hoge prijzen voor die onderdelen….een koplamp 7000 euro…..
Had ze geen offerte van tevoren ontvangen? Lijkt me logisch om dat te vragen, zeker als het uit je eigen zak moet komen. Overigens €30.000 arbeidskosten lijkt ook best fors, met €100 per uur zijn ze toch geen 7.5 week bezig om remmetjes, zijscherm, frame en koplamp te monteren…
@audir8v10:

Uurloon van BMW ligt bij sommige dealers al op 108 €/uur. Ter vergelijking, uurloon Maybach-monteur ging 3 jaar geleden al over de 300 €/uur ex. BTW.
@jack_abarth:

Uurloon moet uiteraard uurtarief zijn ;)
@jack_abarth: aha daarom noemen sommige het ‘stealer’… snap hem, nog duurder dan advocaten.
@jack_abarth: wat ern belachelijk bedrag voor Maybach, maar ja – het zal wel betaal worden…
Daar moet je weer heel wat loempia’s voor vouwen
$7000 voor een koplamp is ook wel erg veel, als je wiel is afgebroken.
Als ik het goed heb begrepen was hier in BC tot voor kort geen WA verzekering, iedereen was soort van all risk verzekerd. Maar de verzekeringsmaatschappij (er is er maar een, ICBC) was het zat om deze gekke bedragen te betalen voor exclusieve auto’s en zijn ze gestopt auto’s over $135,000 te verzekeren. Heeft deze mevrouw mooi pech mee.
Tja, Aston rijden is een dure hobby.
@dutchdriftking: Valt mee hoor. Gros van de storingen is te verhelpen met het loskoppelen van de accupool. Je moet em alleen niet kort rijden idd ;)
Best een beetje arbeid dan
…. of $ 5.000 voor de schade en $ 125.000 om je contract met Mazda af te kopen ?????
https://youtu.be/AhrVS5CJEho (of is dat toch iemand anders?)
Bizar bedrag idd, denk dat je de auto voor dat geld naar de fabriek kan sturen..En gerepareerd terug krijgt.. 7 mille voor een koplamp is belachelijk, tenzij er Swarowzky meuk in zit…
@w0o0dy: Swarovski is nog altijd geslepen glas hè, voor 7k plak je een koplamp helemaal vol
Die merken zijn van god los.
Mijn oom had een koplamp in zijn Ferrari 456GT die niet meer omhoog ging. Ferrari vroeg 2400€ om het te fixen. De lokale knutselaar heeft er een koplampmotor van een mx5 in gezet van 50 tientjes want dat bleek exact hetzelfde onderdeel te zijn.
@rudyv: Beter! Maar alsnog… 500 euro voor een koplampmotor van een Mazdaatje… Pffff….
@baardmijt: 5 tientjes is 50 euro toch ipv 500? Of heeft de inflatie alweer toegeslagen? ;-)
@maxhunter: De inflatie gaat gewoon op normale voet verder zover ik weet.

Maar 5 tientjes is inderdaad 50 euro, niets tegen in te brengen. Misschien heb ik het bericht verkeerd gelezen.
@maxhunter: en 50 tientjes is altijd nog €500 en geen €50. Of heeft deflatie toegeslagen..
@baardmijt: ohja… typo
@rudyv: raar verhaal. 50 tientjes klinkt als zwart betalen.
En als het het een onderdeel is dat Mazda gebruikt (een electromotor notabene) dan gaan die helemaal niet kapot. Natuurlijk gaat er wel van alles kapot in een Italiaanse auto (dat noemen ze dan karakter) maar waarschijnlijk was het probleem met wat wieberen aan de stekker ook al opgelost geweest. Immers Mazda onderdelen die gaan gewoon niet kapot.
Nou AB, er staan nog wel meer smeuige details in het originele artikel.
Mevrouw Liu heeft die auto 7 maanden niet gezien. Ondertussen wordt ze, volgens het artikel, al voor 90 dagen voor opslag gebilld… a 200 dollar per dag. Dit omdat mevrouw Liu heeft gezegd dat ze daar maar moeten stoppen met het werken aan haar auto, omdat ze het niet eens was me de gequote prijzen. Er zit dus nog 4 maanden tussen het afleveren van de auto daar en de discussie om de prijzen.

Het bedrijf zelf, burrardautostrasse.com, mag gecertificeerd aan Astons (en nog wat dure merken) werken.
Ze zeggen ook: “ON-SITE DAMAGE ESTIMATES & REPAIR : Burrard Autostrasse provides repair estimates and repair work all in one place.”

Kortom, we weten niet alle info, maar 3 dingen zijn duidelijk:
Informatie verschaffig ging niet efficient (Liu is niet goed uitgelegd dat het niet handig is om rechts voor te vervangen en linksvoor niet).
Liu zelf zit er ook niet bovenop.
En bij Burrard zijn het ook een stelletje mooie jongens, 200 dollar voor oplag (buiten, achter hun pandje) vragen.
Achterlijk wijf! Normaal gesproken laat je eerst een kostenraming maken alvorens je opdracht geeft tot reparatie!
@venividivici:

Achterlijke wijven vragen offertes ..

Mensen die WEL ballen hebben gaan er van uit dat niemand ze oplicht ..
Oftewel vrouwen kun je oplichten aangezien die geen ballen hebben…
kijk ambtenaartje ..
daarom zal je dus nooit van je levensdagen een Aston Martin rijden ..
@lincoln: A, je insinueert dat ik een ambtenaar ben en B, lincoln, jij bent wel de laatste die verstand vrouwen heeft dus… sssst!
er zijn dames die voor 7k zich een complete set koplampen laten aanmeten
Terwijl sommigen beter een nieuw subframe hadden kunnen nemen.
@mauritsh: * proest *
Je bent echt een sufk*t als je zo’n auto niet all-risk verzekerd hebt…
Waarom neemt iemand nou keramische schijven op een DB9? Die zijn inderdaad heel duur en bij zo’n cruiser nogal overbodig.
Je mag je wel afvragen waarom onderhoud en reparaties aan dure wagens ook zo duur is. Natuurlijk is de het aantal onderdelen dat geproduceerd wordt kleiner, gaat er meer olie in, is het vaak ook duurdere olie. Maar je maakt me echt niet wijs dat het onderhoud aan een S-klasse wezenlijk duurder moet zijn dan aan C-klasse of een 7 serie echt veel duurder is in onderhoud dan een 1 serie. Ze doen er gewoon een opslag bij, omdat het kan, omdat de klant dat zelfs verwacht. Maar technisch te verantwoorden of eerlijk is dat allemaal niet.
Ik gok geld
Prijzen zijn wel in Canadian Dollar, aan de huidige koers is dit x0,72 dus ongeveer 21.000 EUR voor de remmen, 5.000 EUR voor de koplamp, … Nog genoeg, daar niet van.
Zij heeft haar auto toch zelf van de weg afgereden. Uiteraard niet met opzet.

De volgende keer maar weer een goudeerlijke Toyota Yaris. Al weet ik niet of die in Canada ook zo heet.
Wel cool dat Aston wegkomt met leasegrijs gewoon Skyfall Silver te noemen..
Canadeze dollars dat een X bedrag waard is
Ze moet gaan staken en internetgeld gaan vragen (i’m not your friend, buddy)
Dus ze vertrouwt de auto niet meer en durft er niet meer in te rijden omdat de reparatie zo duur was? Sommige mensen weten alles recht te lullen wat krom is, maar ik ben benieuwd naar de onderbouwing hiervan, en hoe dom ze denkt dat die rechter is.
Ik zou ook niet blij zijn als ik ten eerste al word getild voor 63k aan onderdelen, om vervolgens nog 70k aan ‘bijkomende kosten’ te mogen aftikken. Ja een Aston is duur in reparatie maar die gasten zijn echt door de ratten besnuffeld. Onder het mom van; mevrouw heeft blijkbaar geld dus we kunnen het gewoon vragen. Vragen kan altijd natuurlijk!
Total loss?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).