Duits bedrijf gaat Range Rover 6×6 pickup maken

Auteur: , 32 Reacties

Een rijdend jacht met een bovengemiddeld aantal wielen.

Range Rover by T.Fotiadis

De reden is onduidelijk (het zal iets te maken hebben met het more is better-syndroom) maar in recente jaren zijn er een hoop auto’s uitgebracht die aan vier wielen niet genoeg hadden. Waar de trend ineens vandaan komt is niet bekend, maar plots was daar Mercedes-Benz dat zich eraan waagde om een zeswieler te bouwen. De G 63 6×6 heeft als achterliggende gedachte dat het de beste offroader ter wereld moet zijn, terwijl je ze nog het meest ziet rondrijden in steden. Een recept waar een andere auto zich al jaren mee identificeert: de Range Rover.

Zou je een G 63 6×6 en een Range Rover kruisen, dan krijg je de laatste creatie van T.Fotiadis Design. En voorspelbaar genoeg lijkt hun creatie genaamd SLT niet bepaald rijp voor de duinen. Gelukkig is dat ook niet de achterliggende gedachte van het Berlijnse bedrijf, hun filosofie beschrijft meer de ideale auto voor een jachteigenaar, wanneer hij zich over de wegen vervoert.

Range Rover SLT

Het resultaat is, zoals verwacht, apart. Grote velgen die op Vossen lijken (of dat zijn), verlaagde veren met dikkere bumpers die de auto een heel ander aanzicht geven en uiteraard een extra achteras. Ook is de Range nu een pick-up, of als je houdt van creatief zijn: een grote sedan. Eerlijk: er is wel wat jacht in te herkennen. Helaas zijn er geen plaatjes van het interieur, daar waar je verwacht dat een jachtenbedrijf uitblinkt.

Ook over de prijs is niks bekend. Maar een jachtbedrijf die een auto zo bespoke maakt is niet bepaald het recept voor koopjes. Ben je toch geïnteresseerd, dan bezit je een uniek stuk auto. Zoals bekend staat uniek echter niet gelijk aan mooi of goed. Er zijn momenteel alleen een paar renders beschikbaar, the real deal wordt gepresenteerd op de Monaco Yacht Show in september.32 reacties

Grijs kenteken erop en je hebt een prima werkpaard voor de timmerman!
@daihatsucuore: zzp sloep
Echt geweldig. Ik ben ook groot fan van de g 6×6 . De ultieme bak.
Thunderbird are go
Fles champagne ertegenaan en in zee dumpen. Wat een wanstaltig ding…
Daar schrok ik toch even van. En na die eerste schrik vind ik hem lelijk. Ik zie het toch vooral als een Range Rover die aan een mooie kar vastgegroeid is.
Maar, stiekem is het onwijs gaaf dat er bedrijven zijn die dit creëren.
@zagatofreak: Helemaal mee eens.
De G 6×6 is gaaf, de f150 VelociRaptor 6×6 is gaaf…maar dit ding is echt om te janken.
Wordt pas echt interessant als er een krijsende hoogtoerige Bowler-versie gebouwd is met een 500 liter tank. Kun je gerust van Bloemendaal naar Sexbierum karren zonder bij te tanken.
Dit is toch gewoon dik.
@str8six: Dit gaat verder dan dik.
@zagatofreak: dit heet obesitas.
Past nauwelijks een jaccuzi achterin. Dan rijdt de sheik toch een beetje voor lol…….anders niet
Er is altijd wel een gekke Rus of Oliejurk die er eentje wil
Dit ziet er toch niet uit! Een Chevrolet Avalanche met een paar extra wielen.
Ik neem aan dat een setje 33 inch M/T’s en een 5 inch verhoging zich ook in de optielijst bevinden?
Voor als je echt héél graag wilt laten zien dat je zoooooo (ja met 6x ‘o’ om de wielen te matchen) veel meer poen hebt te verbranden als de buurman/buurvrouw/genderneutrale buur iets geval dinges.
Geweldig ding(bah)
Weet je wat grappig is als je de middelste wiel verbergt (met je vinger) heb je een verlengde sedan van een range rover!
@mstiic: jij! Verlengde sedan? RANGELIMO! Kunstenaar ; het werkt echt! Als iemand ‘m even shopt ( dus geen magic paint skillsz, maar echt en zonder gele pijlen) dan kan ie zo het webzs op als scoop. Ziet er tof uit.
@mstiic: toch zeker wel met je middelste vinger dan…?
Iedereen vind de Maybach wanstaltig. En dit is opeens geweldig? Merkwaardig.
Laat maar dit
Het is te hopen dat dit een grap is!! Dit wil je toch niet kopen mensen!!
Beetje als de limo’s uit de jaren ’80. Kan mij nog een limo Lincoln Towncar met een zwembad achterin herinneren. Limo’s waren toen de statussymbool nu zijn het uitgerekte 6×6. Ach ja, ik kan dit soort projecten wel appreciëren voor het feit dat het anders dan anders is. Of ik het zou kopen…
Één twee, nou nee.
Vreselijk zeg. Die mercedes was nog stoer. Over de top maar wel stoer. Die range vind ik al een dameskapperauto daar is al het stoere allang van weg gedesigned maar om dan ook nog dit te van maken.😂😂😂
Ok wie is de eerste die er een 8×8 van maakt? Want 6 wielen is maar magertjes natuurlijk.

Serieus wateren totale onzin dit, die Mercedes eender.
wat een*
ziet er niet uit!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).