7 feitjes over de nieuwe Lexus Business Lounge in Brussel

Auteur: , 20 Reacties

Deze lounge biedt plaats aan 175 gasten. Dat is inclusief bargebied en een uitgebreide spa.

Op het vliegveld van Brussel heeft Lexus gisteren hun eerste “business lounge” geopend. De branded lounge is onderdeel van The Loft en bestaat uit een centrale lounge, een bargebied en een bovenste lounge met een meer ontspannen sfeer en een stillere ruimte met werkstations.

Er is ook een ruimte waar gasten meer te weten komen over het Lexus design en Craftsmanship van Lexus’ ambachtslieden, Takumi genaamd. De lounge omvat een uitgebreide spa met slaapcabines, persoonlijke douches, een wasruimte, een massageruimte en een luistersuite waar gasten van de high end audiotechnologie van Mark Levinson kunnen genieten. Juist, het audiosysteem wat je ook terug vindt in de modellen van Lexus. Hieronder geven we nog zeven opvallende eigenschappen van deze vernieuwende marketingactie.

OMOTENASHI
Het ontwerp van de lounge, de inrichting en de faciliteiten ondersteunen de uitgangspunten van Omotenashi. Letterlijk betekent dit ‘het eerbiedwaardige bereiken van het dragen’: alles wordt in het werk gesteld om zo gastvrij mogelijk te zijn. Dat resulteerde in een spa met individuele douches/wasruimten, rustgevende slaapvertrekken en de nieuwste massagestoelen met shiatsu-functies. Deze geavanceerde shiatsu-massagetechnologie is bekend uit de nieuwe Lexus LS.

SLAPEN ONDER STERRENHEMEL
De Lexus Lounge beschikt over vijf b.Relaxed slaapvertrekken van Brussels Airlines. Ze zijn ontworpen om bezoekers te laten genieten van comfort, rust en stilte. De individuele slaapkamers hebben een volledig vlak bed onder een plafond dat verlicht is als een sterrenhemel.

LEXUS PARTS WALL
Als onderdeel van Lexus’ merkbeleving staan er diverse kasten met items, die op verschillende aspecten van Lexus zijn gebaseerd, zoals foto’s, boeken, maar ook geavanceerde technologieën en successen in de autosport. Er zijn ook kasten met de thema’s Design en Craftsmanship. Een ander opvallend item is de Lexus Parts Wall. De muur is gemaakt van onderdelen die worden gebruikt in Lexus-modellen. Zij zijn bij elkaar gebracht in een artistieke opstelling en afgewerkt in wit. Het design bestaat uit tientallen afzonderlijke onderdelen en componenten zoals carrosserie, roosters, uitlaatsystemen en wielen. Samen wegen ze meer dan een ton!

Wall

LEXUS DESIGN AWARD
Lexus gelooft dat design de kracht heeft om van de wereld een betere plek te maken. In de lounge zijn enkele van de meest innovatieve en creatieve inzendingen van de designwedstrijd Lexus Design Award te bewonderen, die jaarlijks in Milaan wordt uitgereikt. Een van de ontwerpen is Agar Plasticity, de winnaar van de Lexus Design Award in 2016. Het design laat zien hoe agar, een stof die wordt gewonnen uit rode zee-algen, kan worden gebruikt om natuurlijke en milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen te maken.

LEXUS SPORT YACHT CONCEPT
In de lounge staat ook een schaalmodel van het Lexus Sport Yacht concept, het slanke en krachtige 12,7 meter lange jacht heeft plaats voor acht personen. De ‘high-class’ speedboot maakt gebruik van Lexus-technologieën, waaronder deels met de hand bewerkt Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). De onderzijde is dusdanig verfijnd en glad vormgegeven dat het zo min mogelijk weerstand biedt, maar wel zoveel mogelijk stabiliteit. De Sport Yacht van Lexus wordt aangedreven door twee exemplaren van de 5,0-liter V8-benzinemotor uit de Lexus RC F en LC 500.
In 2019 neemt Lexus een luxe jacht in productie: een 19,8 meter lang model, geïnspireerd op het geavanceerde karakter van het Lexus Sport Yacht concept en ruim en comfortabel genoeg voor maximaal 15 gasten.

LEXUS HOVERBOARD
Ook te zien is het Lexus Hoverboard. Dit zwevende skateboard maakt gebruik van twee zogeheten ‘cryostats’-reservoirs. Hierin bevindt zich supergeleidend materiaal dat bij een temperatuur van –197 graden wordt bewaard doordat het ondergedompeld is in vloeibare stikstof. Het Lexus Hoverboard wordt vervolgens boven een magnetisch spoor geplaatst, waardoor het skateboard zweeft.

SKYJET UIT ‘VALERIAN’
Een van de meest opvallende ontwerpen in de LOUNGE by Lexus is een 1:2-schaalmodel van de Skyjet. Dit futuristisch eenpersoons ruimtevoertuig speelt een opvallende rol in de sciencefictionfilm ‘Valerian – and the City of a Thousand Planets’ van regisseur Luc Besson. De SKYJET is een wendbaar achtervolgingsvoertuig en werd ontwikkeld door de designers van Lexus, samen met het team van de speelfilm.20 reacties

Wat hou ik toch van dit merk!
Er was weinig volk ….
@dwfc: inderdaad BXL is na het faillissement van Sabena er nooit meer echt bovenop gekomen. Na de “aanslag” is het een stug vliegveld geworden waar iedereen chagrijnig is en je met machinegeweren verwelkomd wordt bij een van de deuren die nog wel open is. Overigens, de militairen liepen er voor de vermeende aanslag (op het enige deel van de luchthaven dat nog niet vernieuwd was) ook al rond, en hebben dus niets kunnen voorkomen. Ik vloog er elke week wel van, maar nie wieder.
De ruimte zal wel gratis ter beschikking gesteld zijn aan Lexus.
Onlangs bij Porsche geweest ….aanschuiven !!!!
Volgens mij zie ik een easter egg op die muur met onderdelen 🤔
@janmetdelangeachternaam: haha, ja ik heb het ook gezien! Audi doet stiekem mee daar..
@weslexus: met olieschraapveren, hoe toepasselijk
Lexus verdient een groter publiek…aan de andere kant ben ik blij dat ik wat onderscheidends rijd
Is het dan speciaal om mensen warm te maken voor een Lexus, of is het voor zijn clientèle bedoeld?
@teerdz: is dit inderdaad een lounge voor lexus/Toyota cliënten, bezitters van een frequent flyer pas of iedereen?
@wpgt: nee voor business en first class of frequent flyers. Voor €25 mag iedereen binnen.
Übercool! Maar het mooiste nieuws vind ik toch wel dat het Lexus Yacht echt in productie gaat… Hoe cool is dat!
Leuk die Lexus Lounge met sauna, spa, Shiatsumassage…

Maar als je meer van echte mannendingen houdt kan je beter naar de AMG-bar gaan.
@moveyourmind: Ja, lekker stijlvol curryworst met friet eten, vergezeld van een literpul zeer matig smakend pils. Ik ga naar Lexus. :-)
Slim… in brussel…. liefst zo dicht mogelijk hij het europees parlement.. lekker binnenlopen
@lekkaah: Brussels Airport naar het Europees Parlement is een kleine 12 kilometer, of zo’n 4,5 uur met de wagen als je dit op een weekdag wil doen…
Ik heb de eerste ontwerpen gezien en mogen aanvullen, zou high tech, state of the art worden met virtuele belevingen… tot het budget in 3 werd geknipt, dan maar een ordinaire lounge bar…. zonde. ( is er inderdaad gekomen om het merk Lexus weer naast de andere premium merken te plaatsen)
@slisse: jammer dat het zo is gelopen. High tech is overigens mooi maar wel onderhoudsgevoelig. Ik vlieg regelmatig en zit dan ook vaak in lounges. Mijn ervaring is dat alleen bulletproof zaken heel blijven omdat er niet altijd zuinig of juist met zaken omgegaan wordt.
Er was wel heel veel fantasie bij het opstellen van de beschrijving.
Niet om het een of ander, maar waarom Brussel? Is niet echt het knooppunt van de wereld lijkt me? Ik zou eerder aan Singapore/Shanghai/Dubai/Londen/New York denken dan. En zitten de klanten op wie ze zich richten te wachten op een ritje op een hoverboard?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).