Range Rover ramt auto’s in Gelderland

Auteur: , 46 Reacties

Een bizar ongeluk.

Range Rover

Op de Afrit A12 bij knooppunt Velperbroek vond vanmorgen een opmerkelijk verkeersongeval plaats. Er stonden meerdere auto’s te wachten voor het rode verkeerslicht, toen een Range Rover met Spaans kenteken de afrit van de snelweg nam. De SUV remde niet tot nauwelijks af en knalde op de wachtende auto’s.

Vier auto’s liepen flinke schade op door de harde klap. De Range Rover kwam links tegen de vangrail uiteindelijk tot stilstand. Wonder boven wonder was er sprake van slechts één gewonde. Het gaat hier om een inzittende van de Range Rover. De SUV raakte total loss bij het ongeval. Ook een BMW die de grootste klap moest incasseren is total loss geraakt.

Range Rover

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De inzittende van de SUV is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De Range Rover kwam uit de richting van Utrecht. Knooppunt Velperbroek bij Arnhem is één van de laatste knooppunten voor de grens met Duitsland.

Foto: Roland Heitink46 reacties

Ik zie vaker dikke auto’s met Spaanse platen. Vreemd. Laatst op de A2 ter hoogte van Louwman een nieuwe S8 met Spaanse platen. Zal wel weer een of ander belasting truukje zijn.
@loserboi932: Hoeveel auto’s zijn er in Nederland? 8,5 miljoen? Ik ben nu wel echt overtuigd van je verhaal.
@loserboi932: dan hebben wij kort bij elkaar gereden. Ik zag die A8 ook daar bij Louwman.
@loserboi932: Total Loss??? doe mij m dan maar, lekkere dikke bpm korting pakken en heb je dik 40K om hem op te knappen, dat lukt wel hoor, daarna is ie beter als nieuw!
@dutchneon: dude what?! Waar zeg ik “total loss”? Relax een beetje. Het komt allemaal goed.
@loserboi932: Ik zal het je verdomme sterker vertellen; vorige maand zag ik een S-Klasse Coupé met Duitse platen en een week daarvoor een Jaguar XJ met Frans kenteken. Het eerste wat ik dacht was: Belasting truukje !! 100% !
*zucht*

” Dikke BMW jonguh ! Dikke BMW ! “
@thearchitect: luister stoere bink. Spanje ligt hier meer dan 1000km vandaan. Dat is dus wel even wat anders dan Frankrijk, België of Duitsland. Maar gezien je reactie verbaast je slechte topografische kennis mij geenzins.
@loserboi932: Was mijn topografische kennis maar zo goed als jouw kennis van belasting “truukjes” dan…
@thearchitect: ook gek! Ik zag pas Frans met Duits zijn kenteken.. Was volgens mij ook Spaans!
@s73phan: Frans Duijts?
@loserboi932: wat een dom gelul zeg!! Alsof een spanjaard geen mooie dure auto kan rijden.. jaloers joh?🤓
@e36m3gt: Na het artikel gelezen hebbende klinkt het niet echt dat hij kon rijden.
@loserboi932: ja waarschijnlijk iemand die zijn/haar bedrijf verkocht heeft, zich getrakteerd heeft op een mooi verblijf in Spanje en nu er kleinkinderen (generatie van de jong-pensionado’s) zijn een appartement in NL heeft gekocht en hier lekker vaak is. Residentie wel in Spanje, dus ook Spaanse platen erop.

Of nee sterker: meneer of mevrouw heeft een bedrijf, loopt lekker, is ook vraag naar in het buitenland, misschien zelfs wel .. SPANJE!
Maar eigenlijk is dat een trucje, stom dat ik dat niet zie. Erg verdacht ook, nu moet ik hier het halve dorp vreemd aankijken .. ze zijn verdacht.

Maar om af te sluiten, ik kan het niet laten:

EN. WAT. DAN. NOG.
@bischero: ik vind het wel cool dat een reactie van mij zoveel mensen hier op de kast krijgt.

The power of your influence.
@loserboi932: dank je, ik heb inderdaad veel invloed .. ook op jou.
@loserboi932: Ik zag laatst een Belg in een Duitse auto, met Franse kentekenplaten, luisterend naar Engelse muziek, rijdend richting Spanje.

Ik denk ook dat het een belastingtruuk is.
Een of ander belasting trucje ? Hoe noemen ze dat hier zoals de waard is vertrouwd.. ik woon in spanje dus rijd spaans kenteken @loserboi932:
Wellicht kreeg de bestuurder een beroerte, je weet het niet. Dat het een Spaanse RR betreft is hier verder volgens mij niet van belang.
@ghost: Beroerte… Wat een vreemd woord voor appje
@duckmefaddy: staat toch dat er over de oorzaak niks bekend is, raar dat je dan meteen oorzaken begint te noemen…
@ghost: ik volg jou alleen. Mijn excuses, zal er mee ophouden
@duckmefaddy: ahja zo! 😂
@ghost: De passagier had duidelijk zn gordel niet om, handig!
@ghost: heb van horen zeggen dat de bestuurder van de RR druk bezig was om te googlen wat dat nomo op die borden betekende, vandaar dat er een ongeluk tot stand is gekomen.
Je nickname zegt weinig over jou … ik spreek abn en spaans en was de bestuurder socialmedia hero@weetikveel:
@mauriceibi: reactie was na aanleiding van zondag met lubach. Je mag gewoon ‘je’ zeggen hoor, ‘hero’ vind ik een overdreven positieve aanprijzing na slechts één reactie.
Als die auto’s in precies de omgekeerde volgorde hadden gestaan was het waarschijnlijk ernstiger geweest. Flinkke klapper.
Hij zag een kleine berm en dacht ‘hehe, dan wordt eindelijk die 100k voor een terreinwagen rechtgepraat’.
Het is een SVR, of niet? Naar ongeluk. Ik heb ook weleens gehad dat je gedachten er niet helemaal bij zijn bij het nemen van de afrit, deze bestuurder kon niet meer ingrijpen, maar gelukkig schampte hij de auto’s in plaats van er vol achterop in te rijden.
@granlusso: die bmw is wel een beetje meer dan geschampt zo te zien..
gelukkig in de geraakte auto’s geen gewonden.
Nope geen svr , die bestellen we nu maar @ukbob:
@granlusso: Nee, het is een reguliere sport, al lijkt ie wel sportiever dan de pre-facelift vind ik.
@720s: Volgens mij is het ook een facelift model. Die lijken al wat meer op een SVR, omdat ze nu eindelijk eens meegespoten bumpers hebben ipv zwarte plastic bumpers.
@berlinetta: Het is een facelift, idd. Op de pre-facelift kon je de bumpers ook meespuiten tegen extra kosten.
@720s: Oh dat heb ik nooit geweten. Vreemd dat zo weinig mensen dat lieten doen dan. Zag er altijd zo armoedig uit in mijn ogen. SUV van een ton en dan nog zwarte plastic bumpers.
@berlinetta: Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik ze ook meer zie zonder meegespoten bumpers. Heb zelf een modelletje van de Sport staan (geen SVR!) die ze wel heeft.

https://www.instagram.com/p/BnEJtVrhqIl/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
@720s: ik denk:”Wauw! Heeft die man zoveel geld dat ie laconiek kan doen over het hebben van een range sport.”
Zo van “daar heb ik ook nog ergens een modelletje van staan.”
Is het een echt modelletje 😂
@loserboi932: schaalmodelletje dan ;)

Maar inderdaad, als die mee zouden tellen als modellen die ik thuis heb staan, dan zou ik een vette garage hebben ;)
Yep heb ik .. dus?@loserboi932:
@berlinetta: waarom zou je? Tast de offroad capaciteiten flink aan ;-)
Ik kom daar zelf wel vaker, de stoplichten en de eerste wachtende auto’s zijn bij het afrijden van de snelweg in eerste instantie verborgen achter de geluidswal. Je ziet ze dus vrij laat. De toedracht van het ongeluk laat ik even in het midden, maar het is wel een verkeerspunt waar één momentje van onoplettendheid grote gevolgen kan hebben.
@germancarsftw: klopt helemaal. Nu vallen de stoplichten en de eerste drie, vier wachtende auto’s helemaal weg uit het zicht, als je aan komt rijden. Het aantal bijna-ongelukken daar is ook niet normaal. Die schermen hadden ze qua ruimte makkelijk een aantal meters verder van de weg af kunnen zetten, maar dat zal niet zijn gedaan vanwege het feit dat deze geluidsschermen hun effectiviteit dan verliezen.
Oei, ik sta daar ook vaak, mijn werkgever zit net achter die bult met het hert erop. Het komt wel heel dichtbij nu.
Je zou er maar met je oude Smartje gestaan hebben.
In 2016 exact hetzelfde meegemaakt daar. In de spiegel zag ik een V70 in volle vaart op me afkomen. Gelukkig koos hij voor de vangrail ipv mijn smetteloos witte achterzijde. Na de opluchting toen hij me rechts voorbij kwam donderde de lantaarnpaal die hij raakte vol op mijn dak…
Men rijdt vaak te hard op de rotonde af daar. Verderop bij afslag Duiven in de flauwe bocht naar rechts ligt er ook elke week wel 1 op zijn kop in het gras.
Goed zoals met alles geld de beste stuurlui staan aan wal… ik ben gewoon een nederlander die in spanje resideert , en ter info mijn remmen weigerder ik kon niks anders dan de autos schampen en tot stilstandkomen tussen een auto en de vangrail.. gelukkig ben ik alleen zelf gewond geraakt en heb op materiele schade naar niet nog meer ellende veroorzaakt . Maar het is prettig om sommige vooroordelen te lezen . Hoop voor deze mensen dat je nooit zelf in zo’n situatie komt . Mvg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).