Zo gaat Audi concurreren met Mercedes-Maybach

Auteur: , 35 Reacties

Ingolstadt kan natuurlijk niet achterblijven op de concurrentie.

Zo gaat Audi concurreren met Mercedes-Maybach

Mercedes heeft dat toch maar mooi geflikt. Het geflopte Maybach werd omgezet in een nieuw Mercedes-Maybach sausje en dat was een slimme zet. Niet meer speciale dure auto’s ontwikkelen, maar gewoon een luxe versie van je beste auto in het gamma.

Dat is een goed idee, aldus Audi. Het merk overweegt mogelijk een zelfde strategie te hanteren in vergelijking met Mercedes-Maybach. Audi stoft mogelijk de iconische naam ‘Horch‘ af om de meest luxe A8 aan te gaan duiden. Horch was een luxemerk in Duitsland in de jaren twintig en dertig en was onderdeel van de Auto Union groep. Mede door de Tweede Wereldoorlog werd de productie van luxe Horch auto’s in 1940 gestaakt. Het is voor het eerst dat Audi serieus de Horch-handschoen lijkt op te pakken.

Bronnen vertellen aan Autonews dat Audi de Horch A8 gaat introduceren tijdens de facelift van dat model. De huidige A8 (rijtest) is nog niet zo heel lang onder ons en een update komt op z’n vroegst pas over twee of drie jaar. Qua motoren zou de W12 passen bij dit label, al is de vraag of de A8 nog ooit met een twaalfcilinder op de markt gaat komen. Mocht de W12 er niet komen, dan zal het Horch label mogelijk op de achtcilinder A8 komen. Volgens de bron zal Horch voorlopig exclusief bij de A8 blijven, al is niet uitgesloten dat het luxemerk naar andere modellen van het merk gaat komen. Die stap heeft Mercedes ook al eerder genomen. Naast de Mercedes-Maybach S-klasse is er bijvoorbeeld ook de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.35 reacties

De naam klinkt niet echt lekker vind ik, maar ik ben benieuwd waarmee ze aan komen. Zou leuk zijn als BMW ook nog met een luxelabel gaat komen dan.
@berlinetta: wat denkje van label: Rolls Royce
@mab: BMW gaat met een 9-serie komen en inderdaad RollsRoyce heeft weinig extra uitleg nodig 🤩
@mab: Inderdaad ja. Was even vergeten dat dat bij BMW hoort.
@mab:Tja, wat dat betreft heeft Audi ook het label Bentley, maar toch zien ze blijkbaar een markt voor mensen die geen Bentley willen rijden…
@dutchdriftking: Maar Bentley valt niet onder Audi, maar onder VW. Audi heeft volgens mij niks te zeggen over Bentley.
@dutchdriftking: audi hed helemaal niks.
@berlinetta: Audi heeft Bentley
Laat de hork grappen maar komen hoor
Is hier nog wel markt voor en kan dit nog wel binnen VAG? Ze hebben Bentley toch als luxe merk?
Mercedes had volgens mij, de latste jaren, ook best moeite om de Maybach te slijten.
lekkere naam, bekt ook lekker in andere landen, us: horsj, china:hols?
Volkswagen heeft dat toch al namelijk Audi.
@thomasthomas: bentley?
@reggie-boy_rood: en Bugatti…
Dat bekt wel lekker…. HORCH…. en dan zo’n lekkere groene klodder uit je keel ophoesten.

Overigens is Audi een Latijnse vertaling van Horch. August Horch begon Audi na sores met z’n financiers. Hij verliet Horch maar was vergeten patent aan te vragen op z’n eigen merk. Een vriend van hem vertaalde het in het Latijn (deed John de Mol ook met Talpa) en ging vrolijk verder.
@tenaci: huh, ik dacht dat Audi in het Latijns “horen” betekent?
@bmwe46m3balling: Dat klopt. Wat in principe ook voor ‘Horch’ zo is tenzij je op het Urban Dictionary zoekt.

Horch
Originated from the combination of words: Whore and Roach. This term is typically used to refer to someone who is annoying, insect-like, and scary.
@torsen: horch is Duits slimmerik, wat zoveel betekend als hoor/luister. in het latijn hebben ze er dus audi van gemaakt
@torsen: ow ik had je grap niet gelezen zie ik nu 😉
@carwax: Ken (ge)beur’n!
@bmwe46m3balling: liever Latijn, maar dan zonder s ;)
Als Nederlander in een Engels sprekend land kan ik bevestigen dat de G of CH klinkt niet echt een succes zal zijn.

Dat gezegd hebbende, Maybach lijkt er geen last van te hebben.

Is een merknaam met GGGGGG erin een strategie om de prijs te drijven?
@weijs: Engelsen spreken Maybach ook niet uit zoals het hoort.
@berlinetta: idd in de VS is het
may-back.
@weijs: “Als Nederlander in een Engels sprekend land”. Je woont dus nog gewoon in Nederland?
@SimonMc: Heb jij ook zo’n neus die heel wijs is?
@granlusso: ik bedoelde er eigenlijk mee dat om een of andere reden veel Engelse woorden gebruikt worden, terwijl er perfect Nederlandse woorden voor bestaan.
@weijs: “This is the brand new Audi A8 Horse edition”
Zou wel een goede zet zijn.
Volkswagen vindt Audi kennelijk nog niet premium genoeg, maar ja we hebben gezien wat er met phaeton gebeurde. Consumenten trappen echt niet overal in.
Op Techno Classica in Essen afgelopen voorjaar samen met maatje @viezefreddyw een Horch mogen aanschouwen uit de “Glory days”. Dat zijn toch oprecht wel imposante wagens hoor.

Als Audi zich met Horch oprecht goed kan onderscheiden in luxe tov zichzelf (de A8 e.d.), is dit lang geen gek idee.
Meer pakketjes, lijnen en speciale uitvoeringen a.u.b. zo kun je straks een basis A8 met stoffen bekleding, geen CC, geen navi en 16″ staal krijgen. Wil je meer? Dan moet je het Horch pakket nemen.
Ze gaan Bear inhuren?
Audi gaat naar ’t schijnt dezelfde materialen gebruiken, maar spreekt nu over Super Premium ipv Premium. Alsook verdubbelen de prijzen van de opties.
Ah, ze zullen elkaar voorlopig nog de loef blijven afsteken . . . , ’n Ultra krachtige 0 emissie aandrijving is er nog niet, wel zijn wetenschappers er mee bezig . . . , hetgeen ’n énorme investering vergt !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).