Range Rover Sport SVR doet Ring in 8:14 minuten [video]

Auteur: , 17 Reacties

Bij de claim van een supersnelle SUV hoort ook een supersnelle Ringtijd. Land Rover boenderde de 550 pk sterke RR Sport SVR in iets meer dan 8 minuten de Groene Hel rond.

PR-technisch is JLR’s special operations-divisie lekker bezig. Sinds de invoering van de afdeling krijgt de pers mooi gelijkmatig brokjes nieuws gevoerd, wat ze mooi in de picture houdt.

Vandaag onthulde het de tijd die zijn supersportieve Range Rover Sport nodig heeft om de ruim 20 kilometer lange Nordschleife rond te rijden: 8 minuten en 14 seconden, serieus snel. Ter vergelijking: de Porsche Cayenne Turbo deed dit in 2008 in 8:33, de BMW X6 M zette 8:24 op de klok (hoedtik @ Steve Davies).

Kan je deze snelste productie-SUV al bij de dealer kopen dan? Nee, dat is pas ‘in 2015’ het geval. Vandaar ook de camouflagetape. We zullen je verder de yada-yada besparen, video op autojunk!17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
en wat doen de AMG’s voor tijden over de ring? of de audi’s. Tijd voor een een race tussen de snelste suv’s?
Dit had 20 jaar geleden toch slapstick geweest… “This is the fastest Land Rover ever produced”… Slaat echt door, een SUV is geen sportwagen, alsof er maar 1 koper is die dit ding meeneemt naar een circuit. 200 op de autobahn halen ze allemaal wel.
@samasama: SUV staat voor Sport Utility Vehicle. Een van de weinigen die zijn naam waar maakt lijkt me zo ;)
@renkema: laat me raden, jij rijd een super sportieve Kia Ceed Sportswagon … Of nee een VW Golf Sportsvan?? .. Whats in a name.. Voor mij blijft 2 meter hoog en 2 ton zwaar geen sportauto. Blijft knap en een brute bak hoor…
@samasama: De knipoog staat er niet voor niks.
@samasama: En daarom is het ook een sports *utility* vehicle. Een praktische versie van een verlaagde sports auto. Ken de nuances.
@stihl: haha, volgens mij begrijp jij het niet helemaal… Een verlaagde versie van wat??
Toch is het knap!
Beetje rare vergelijking met een cayenne turbo uit 2008, pak er een nieuwe cayenne turbo S bij en die tijden zullen veel dichter bij elkaar liggen.
@slipstreamer: …en deze zal ook pas in 2015 op de markt komen, dus 7 jaar verschil!
Dan rijden we die vanmiddag toch even over de Ring, daarna laten we weten hoe snel hij was, ok?
@slipstreamer: Volgens mij is het even snel als een 1M Coupe of een ISF. Behoorlijke prestatie. En dan te bedenken dat dit ding ook nog in het terrein zijn mannetje zal staan (weliswaar met andere banden).
Hoorde de testversie rondjes rijden daar, klonk bruter dan menig sportauto. Klonk als een Amerikaanse musscle car met een dikke V8
@mierenneuker: ja hehe je zal een muscle var niet gouw tegen komen met een dikke 3 cilinder.. ;)
Je kan beter reclame maken met: Deze RR parkeer je geheel automatisch met de kleinste marge voor elke SUV.
Strakke tijd voor een wagen van 2 ton gewicht, als je het vergelijkt met sportauto’s als Porsche Cayman S (8:16, 2009) en BMW 1M (8:15, 2011) zeg ik… hulde! Met die camowrap ziet hij er trouwens wel erg stoer uit, lekker laten zo.
Heel gaaf!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).