Land Rover SVR-label: extra Britpeper voor je SUV

Auteur: , 14 Reacties

Land Rover introduceert het SVR-label, een extremere lijn binnen zijn SUV-aanbod. Als eerste model wordt deze week de 550 pk sterke Range Rover Sport SVR gelanceerd.

Het model, dat men tot in den treuren teased wordt omschreven als a Range Rover Sport, but not as you know it. De auto zal later deze week op het Goodwood Festival of Speed onthuld worden.

Doel van de exercitie is het maken van een SUV die zich qua handling kan meten met een model dat niet groot, hoog en lomp is; met de RR Sport SVR maakt het concern zijn fastest, most agile and most responsive Land Rover ever built, en dus niet alleen een vermogensboost onder de kap. Verantwoordelijk voor de SVR-lijn wordt JLR’s nieuwe Special Operations-divisie.

Video op Autojunk.nl.14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Gelukkig hebben we HD op autojunk zodat we de lijnen van deze auto kunnen zien.
Ik heb ze hier al zien rondrijden en ze klinken werkelijk prachtig, maar dat doet de ‘gewone’ V8 ook.

Waar staat SRV…. Ik bedoel SVR voor? Special Vehicle Racing?
Mooi blok in een mooie auto. Onbetaalbaar. Waarschijnlijk kost dat ding na een jaar of 6 nog steeds 40-50k EUR. En dan heb je nog steeds het onderhoudt en het benzine slurpen.
Kortom: een prima auto voor landen zonder socialistische auto&benzine belastingsystemen. UAE, USA, dat soort landen.
@gregorius: Heerlijke auto, zeker mee eens. Al vind ik het een beetje ver gaan om een SUV te plaatsen in een of andere sport divisie, maar dat is mijn mening. Verder hebben auto’s bij mij gewoon onderhoud, en geen onderhoudT
Niets nieuws dit, mijn melkboer reed 20 jaar geleden al in een SRV-wagen…
Dus eigenlijk is dit een Bowler Wildcat?
Doen ze dan eindelijk eens iets aan die lelijke plastic bumpers? Ongelooflijk dat ze dat leveren op een auto van pak em beet een ton.
Harry Metcalfe @work?
Altijd een beetje sneu om zo’n auto op het circuit te zien…
@casey:
die hele auto is sneu, enige doel van zo’n wagen is indruk maken op het klapvee…
Ruim een jaar geleden heb ik deze RR Sport SVR al gezien bij de Nürburgring. En ongeveer 2 weken geleden toen ik er was reden ze er nog steeds mee rond. Wat hebben ze al die tijd gedaan??
Dus als ik het goed heb, Land Rover maakt een luxe offroad wagen, waarvan ze een sportiever model van maken, waarvan ze dan weer een race model van maken? Verdient hij nog wel de badge voorop, of komt hij toch nog wel een heuveltje op?
X6m/x5m en cayenne turbo s killer ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).