Rechtbank laat Roemeense stuntbende ontsnappen

Auteur: , 24 Reacties

Weer een sterk staaltje Nederlandse rechtspraak.

truck

Ken je die malle Roemenen nog die op Fast & Furiousesque wijze trucks beroofden? Jarenlang waren deze daredevils met een enorme minachting voor hals, nek en nieren succesvol met hun risicovolle stunts. Minimaal 17 vrachtwagens wisten ze te ontdoen van hun lading met de methode, die inmiddels in de volksmond de Romanian Roll Over (video) genoemd wordt. Doch na enkele jaren van noeste arbeid, wist de politie in juli van dit jaar vijf van deze criminele acrobaten in de kraag te vatten.

Maar helaas besloot de rechtbank in Zwolle vandaag de voorlopige hechtenis van het vijftal te beëindigen. Ze mogen in MOE-land in vrijheid hun proces afwachten, dat volgend jaar dient. De Telegraaf meldt dat de vijf ‘in campingsmoking’ (kudos) vandaag plechtig beloofden dat ze volgend jaar netjes terug zullen komen om vervolgens een tijdje te brommen. Met andere woorden: oké, doei!

Maar goed dat Tesla vandaag haar nieuwe truck gelanceerd heeft, waarmee je in zero seconds flat deze boeven in je stof kan laten bijten als ze binnenkort weer in je achteruitkijkspiegel opduiken.24 reacties

‘laat ontsnappen’? Volgens mij is er gewoon onvoldoende aangetoond dat de verdachten in hechtenis moesten blijven… daar heeft de rechtbank niks mee te maken, aangezien een rechter enkel uitspraak doet….
@desalen: leuk in theorie. In de praktijk gaan deze lieden nu gewoon terug naar Roemenië en zien we ze nooit meer…ter…rug.
@jaapiyo: dat sowieso. En laat wel wezen: natuurlijk vind ik dat ze in hechtenis hadden moeten gehouden, zij gaan zich vast niet melden. Maar dat ligt niet aan de rechter…
@desalen: natuurlijk wel, inschatten van de verdachten. Zijn deze vluchtgevaarlijk ja of nee… compleet incapabel of omgekocht, u mag het zeggen
@peewee05: uuh zoals ik al zei….. de rechtbank doet alleen uitspraak, dan ligt de fout toch bij het OM?
@jaapiyo: Wij gaan ze terugzien, op de motorkap van een autostaand, de boel uit een vrachtwagen overhevelent.

Gewoon slappe hap van de rechtelijke macht, te weinig bewijs? Is je er met een Jantje-van-Leiden van afmaken. Wel bewijs om ze aan te houden en voor 30 dagen vast te houden en dan geen genoeg bewijs hebben, om hen langer vast te houden? Bij de eerste verordering van 30 dagen langer vast, is dat bewijs al geleverd.
Had ze maar lekker hier laten zitten, een volgende rechtzaak, met een poging tot loslating, had minimaal zolang geduurd, als het begin van de strafzaak. En je gaat die gasten ook niet even ophalen, als zij niet verschijnen. Weer een enorme blunder van Justitie, niet nadenken maar gewoon doen.
Het zijn van die zoete lieve jongens…
@orichy: Er is nog geen vonnis, en als er al vonnis is, dan is er nog geen kracht van gewijsde. Enige reden dat je ze vast kunt houden is het onderzoeksbelang of de geschokte openbare orde. Daar is geen sprake van. Bovendien levert Roemenië gewoon nationalen uit. Stel nou even dat ze toch onverhoopt vrijgesproken worden, dan zouden we ons arm betalen aan schadevergoeding. Kunnen ze beter daar hun proces afwachten.

Na de aanslagen van 11-9-2001 is er qua overdracht van verdachten erg veel veranderd.
@barchettadriver: inderdaad, en Roemenië is lid van de EU. Dus gewoon een kwestie van Europees arrestatiebevel uitvaardigen als ze niet komen opdagen of anders bij verstek veroordelen.
@jaapiyo: ach Roemenië of de gevangenis in NL. Ik zou het wel weten.
@jaapiyo: lekker terug laten gaan. Scheelt ons toch wat geld als ze hier zouden blijven
Ik heb de vrachtauto beroofd;
Ik heb de rechter het terugkomen beloofd;
Terugkomen lukt niet, mijn auto is geroofd;
En de rechter die dit heeft geloofd;
De Rechtbank
De Rabobank…
De zonnebank…
De Tesla-powerbank…

De één nog waardelozer dan de ander…
@moveyourmind: je vergeet John Ewbank ..
@willeme: en de donorbank
@erik2907: Spermabank
Inderdaad Tesla ja!
ff serieus, sinds wanneer is tesla een sponsor van ab? slaat helemaal nergens meer op de laatste week.
@gwnbmw: er wordt veel gegoogeld op tesla nieuws denk ik.
Toont wederom aan dat ons rechtssysteem faalt aan alle kanten. Alweer! ❌ ongeschikt. Weg ermee. Nu!!
@730ld: Ik had zelf niet de moeite genomen om het hele dossier door te nemen, de zitting bij te wonen en kennis te nemen van de afwegingen van de rechter. Fijn dat jij dat wel hebt gedaan en je oordeel met ons deelt.
@stradale888:
Inderdaad, een zootje Roemeense struikrovers die hun proces in hun thuisland mogen afwachten en plechtig beloven om te komen opdagen wanneer ze de dagvaarding uit Nederland ontvangen, zo een nobele beslissing doet je als Neerlands staatsburger goed.
Vooral omdat je in Roemenië zo een andere identiteit kunt kopen en dit de eerste keer zal zijn
dat zulke personen niet komen opdagen.
Ik heb alle vertrouwen in onze rechtstaat.
En in sinterklaas.
@vonklausenburg; wel terugkomen hè? Je hebt het beloofd!
Toch vreemd hoe de rechtse nationalistische kliek normaal gesproken criminele buitenlanders zo snel mogelijk het land wil uitzetten maar vindt dat deze Roemenen zouden moeten blijven…
Vooral diep frustrerend voor de agenten die deze lieden na goed politiewerk (laten we wel wezen) gearresteerd hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).