Red Bull: “Kvyat niet naar Red Bull Racing in 2020”

Auteur: , 16 Reacties

Goed nieuws en slecht nieuws voor de Torpedo.

Daniil Kvyat

We kruipen langzaam maar zeker richting het eind van het F1 seizoen. Dat betekent dat zoals te doen gebruikelijk de meeste plekjes op de grid alweer ingevuld zijn. Na de bevestiging dat Grosjean gewoon weer bij Haas F1 blijft zijn/waren de vraagtekens nog het tweede zitje bij Alfa, het tweede zitje bij Williams, de twee zitjes bij Toro Rosso en het zitje naast Max bij Red Bull Racing. Tenzij er gekke dingen gebeuren is de race om die laatste drie zitjes geen open wedstrijd, maar worden ze ingevuld door de huidige rijders van de respectievelijke teams, te weten Albon, Gasly en Kvyat. Het is alleen nog even de vraag wie precies welk zitje mag hebben.

Eerder vandaag kwam er nog de nodige hete speculaas rondom dit thema opborrelen. Kvyat zou nog steeds hopen op het zitje, maar Albon zou er volgens Helmut Marko voor op ‘pole position’ staan. Inmiddels heeft de ondoorgrondelijke Marko er nog wat meer over gezegd voor de camera’s van Sky Sports F1, waardoor we nu wat meer weten. Tenminste, voor zover we de woorden van Der Helmut nog serieus kunnen en willen nemen.

Voor wat het waard is: Helmut heeft laten optekenen dat Kvyat voor volgend jaar in principe bevestigd is bij Toro Rosso. Dat is goed nieuws voor de Rus, want hij mag zijn zitje dit keer voorlopig dus houden. Aan de andere kant is het ook slecht nieuws voor Daniil, want de promotie naar Red Bull waar hij de laatste tijd opzichtig naar hengelde kan hij op zijn buik schrijven. Op zich raar, daar hij de meeste ervaring heeft en ook een redelijk aantal punten gescoord heeft dit jaar, met als hoogtepunt natuurlijk het podium in Duitsland.

In plaats van een driestrijd wordt het gevecht om de zetel naast Max dus klaarblijkelijk een shoot out tussen Albon en Gasly. Op basis van de laatste twee races zullen velen denken dat dit een appeltje-eitje wordt voor Albon, maar vergeet niet dat Spa en Monza voor Max zijn slechtste races van het seizoen waren. Albon ontsnapte daardoor aan het harde vergelijk met de Nederlander, dat eigenlijk geen enkele coureur goed zou doen. Vandaag in de kwalificatie gaf AA23 zes tienden toe op MV33, wat schrikbarend vergelijkbaar is met wat Gasly doorgaans presteerde.

Diezelfde Gasly was op zijn beurt overigens voor de tweede keer in drie races sneller dan Kvyat in de kwalificatie. Ook in dat opzicht is er niet per se een groot verschil met Albon aan te wijzen. Het roept allemaal de vraag op wat Red Bull nou wil met het tweede zitje. Want ook voor Albon en Gasly zelf is het eigenlijk een rare situatie: de winnaar van de tweestrijd krijgt de kans om zijn F1 carrière vermorzeld te zien worden door Max. Je moet er maar zin in hebben…16 reacties

Als ze die Gasly terug langs Max in de Red Bull zetten dan zijn ze helemaal koek koek.
Albon doet het ook niet bijster goed al staat hij wel netjes voor de Renault motoren. We zullen zien!
@blackmilo: halverwege het seizoen instappen lijkt me wel even een tandje lastiger. Mist een deel van de opbouw naar een seizoen toe en ook wat tracktime in de auto. Ik ben wel positief onder de indruk van die jongen.
@sleepyj: precies dat + hij heeft een jaar minder F1 ervaring dan Gasly.
@blackmilo: hij had dan ook nog nooit in Singapore gereden..
Hij kijkt wel erg ‘teleurgesteld’, wat een zure kop zeg …
Hai hai wat een drugshoofd
Albon, zal nog wel stappen gaan maken met de Red Bull.
Ik zou Hulkenberg graag zien in de Red Bull in 2020. Maar dat zal nooit gaan gebeuren ben ik bang.
@metalmike: dat is eigenlijk best een goed plan. Het is een beetje afhankelijk van hoe Albon zich gaat ontwikkelen. De kans bestaat dat Gasly, Albon en Kvyat alledrie niet top-team materiaal zijn. Met Hulkenberg heb je een degelijke coureur met veel ervaring. Hij kan dan de perfecte wingman zijn voor Verstappen, iets waar de andere drie coureurs niet echt in geslaagd zijn. Met Hulkenberg heb je (waarschijnlijk) rust in de tent. M.a.w.: hij kan voor Red Bull/Verstappen zijn wat Ricciardo níet wilde zijn.

Eigenlijk is dat logischer dan Kvyat in het talenteam houden. Kvyat reed in 2016 voor het topteam, maar kan in 2020 wéér starten met het junioren team.
@metalmike: het zou idd fantastisch zijn!
Die gozer lijkt op die kerel uit die netflix serie 13 reasons why…. die de hele school wilde neerpaffen… of ben ik de enige die de gelijkenis ziet
@rutgerg: Tyler Down. Nu snap ik de bijnaam Torpedo!!
@viezefreddyw: ja precies dat is m! Sprekend wat mij betreft
Gezien het interview wat Sky Sports na de kwalificatie had met Verstappen en Ricciardo dan zou ik het geweldig vinden als Ricciardo terug bij naar RBR zou komen. Albon doet het leuk, maar het is echt zo’n dooie druif pfff…
Mr Small face

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).