Reddingsdiensten halen Nederlandse chauffeur van veerboot

Auteur: , 14 Reacties

Bij brand op een veerboot tussen Griekenland en Italië kwamen gisteren 5 mensen om het leven. De Nederlandse chauffeur Joran de Vre is gelukkig niet een van hen: hij werd tijdig naar een Italiaans marineschip gehelikopterd.

Brandende Veerboot - beeld: kustwachrt Italie

De veerboot voer met minstens 360 passagiers van de Griekse stad Patras naar het Italiaanse Ancona, toen zondag brand uitbrak. De Italiaanse kustwacht kwam in actie, maar helaas kwam deze hulp voor enkele opvarenden te laat.

Onze landgenoot de Vre kwam er gelukkig goed van af, de chauffeur uit Deurne maakt het goed, aldus Omroep Brabent. Hieronder enkele camerabeelden van de Italiaanse kustwacht:14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
En wat voor auto reed deze chauffeur? En hoe is het met die auto?
@Robbert89:
Een vrachtwagen, voor zover ik heb kunnen achterhalen..
Beste heren (en ik meen ook enkele dames) van het ons geliefde Autoblog, ik heb het beste met jullie voor. Ik lees en kijk jullie artikelen/filmpjes met veel plezier en in het kader van commercie kan ik de reclame prima hebben. Aan het eind van het jaar de vele lijstjes met elk mogelijke link voor de views, een uitstapje naar motoren (want snelheid), I get it. Maar alstublíéft, houd het dan kwalitatief wel hoogwaardig. Komkommertijd is zo nu en dan te overzien, maar de laatste tijd is het niet om aan te gluren. Een nieuwsbericht als bovenstaand, alleen omdat één van de vier Nederlanders een vrachtwagen bestuurde!? Beperk jullie alstublieft tot de kern en pak links en rechts iets mee, maar houd tenminste de alom bekende kwantiteit-kwaliteit verhouding in het achterhoofd.
@phaeton: kritiek leveren is volgens veel reaguurders verboten! Dus bereid je voor op de kritieken.
@phaeton: mee eens.
Voor alle bevoor oordeelden die iets tegen Griekse schepen, Grieken of Griekse bemanningen hebben :

Dit schip is jong voor een ferry, gebouwd in 2009 en altijd goed onderhouden, hij is gecharterd en niet van de rederij die het gebruikt.

Probleem met dit soort branden op een auto deck is de bereikbaarheid van de brandhaard, alle voertuigen staan hutje op mudje geparkeerd om zoveel mogelijk voertuigen mee te kunnen nemen. En dan is er uiteraard de rook die het werken schier onmogelijk kan maken en de enorme onvoorstelbare hitte !

Vrachtwagens met eventuele gevaarlijke stoffen staan altijd buiten op dek.

Er zit een zgn drenching system op ieder auto dek, waarmee men dmv grote sprinklers enorme hoeveelheden water op de wagens kan laten pletteren, verder zijn er altijd draagbare blusschuimsets op ieder auto dek aanwezig en heeft een veerboot van deze omvang altijd minimaal 8 brandweeruitrustingen met ademlucht sets, een ademluchtcompressor om de cilinders te hervullen en gasdichte pakken om bij eventuele chemicaliën lekkage te kunnen reageren.

En uiteraard zitten er overal kasten met brandslangen en nozzles die vaak gestolen worden door passagiers.

Probleem bij dit soort branden is de tijd die verstrijkt tussen het ontstaan van de brand en de ontdekking, meestal dmv brandmelders, al horen de dienstdoende officieren altijd rondes te maken over de dekken tijdens de overtocht.
@desjonnies: tegen Grieken? Een goede Gyros kan ik altijd wel waarderen.
@desjonnies: en toch gaat het nog fout…

Ik weet niet of het haalbaar is voor zulke grote dekken maar eigenlijk zouden ze een blusgas installatie moeten hebben. Toen bij ons de generator ging branden was het vuur zo uit met de FM200 installatie.
Dit artikel raakt kant noch wal
@bartw: Aangezien het om een boot gaat neem maar even aan dat je dit ironisch bedoelde :-)
@venividivici: uiteraard!
mrcarfreak via iPad app
Leuk auto-artikel!
Wat een kut artikel.
Ja en?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).