Reisinformatie langs de snelweg nog steeds verstoord

Auteur: , 5 Reacties

Rijkswaterstaat kampt momenteel met een probleempje, want hun DRIP's (Dynamische Route-informatiepanelen) werken namelijk niet helemaal naar behoren. Met als gevolg dat weggebruikers geen actuele reisinformatie meer zien langs de snelweg.

Verkeersinfo storing

De storing begon gisteravond al en schijnt nog steeds niet opgelost te zijn. Volgens Rijkswaterstaat werken monteurs wel aan een oplossing. Zolang de storing er is geeft Rijkswaterstaat het advies om verkeersinformatie te volgen via radio, internet en navigatiesystemen.

Gelukkig bestaat de mogelijkheid nog wel om handmatig teksten te plaatsen op de informatiepanelen, bijvoorbeeld omleidingsroutes. Of waarschuwingen voor zombies en ontsnapte tijgers.

Laten we hopen dat de oorzaak van deze storing snel gevonden kan worden zodat er aan een oplossing gewerkt kan worden. Rijkswaterstaat sluit een hack overigens uit op dit moment.5 reacties

RWS doet voorkomen alsof die borden randvoorwaardelijk zijn om op je bestemming te komen. Terwijl die borden alleen maar een leuke extra zijn voor onderweg.

Het is leuk hoor, die actuele informatie boven de weg. Maar er staan er zo weinig van, dat je toch al naar de radio moest luisteren om op de hoogte te blijven.
@jitzzzze: Ik gok dat je er dan geen gebruik van maakt, als ze een ‘leuke extra zijn’. Er staan er niet veel van, maar waar ze staan hebben ze wel degelijk behoorlijke invloed. Die borden geven vaak 2 routes naar hetzelfde punt aan (vanaf Duiven naar Valburg bv, voor Arnhem langs of er omheen) en vervolgens welke route het snelste is qua tijd. Ik passeer dagelijks 2 van die borden, en die borden vertellen mij welke route file het snelste is. Dus ook hoe ik die dag rij.

Ik gok zelfs dat RWS meet hoeveel mensen een bepaalde route kiezen en juist daar de informatievoorziening weer op gaat aanpassen. Het enige nadeel van die borden vind ik het gebruik van ‘knooppunt’ namen. Inmiddels heb ik wel door dat de info op die borden tijd kan schelen. Alleen als ik elders in het land op de weg zit heb ik natuurlijk geen flauw benul of ik knoopunt ‘Sabina’ ga passeren als het niets met de plaatsnaam te maken heeft.
@sr71: Als ze er staan gebruik ik ze zeker, maar zo onmisbaar als RWS het wil doen voorkomen zijn ze zeker niet. Als je die route dagelijks rijd zou je toch ook uit je hoofd moeten kunnen weten welke het snelste is in de spits en daarbuiten (uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
@jitzzzze: Vergis je niet, als ik eenmaal in de twee weken 1 keer via die borden uitwijk om niet in de file te komen, heeft dat iedere dag een impact hoelaat ik moet vertrekken.

Het gaat mij juist om de uitzondering. Enkele reis naar m’n werk is 93km en met de nieuwe waalbrug filevrij. Door dat laatste weet ik met een speling van 5 minuten exact hoelaat ik thuis moet vertrekken om optijd aan te komen. De kans dat er op een langer traject ergens een pech-geval, botsinkje (waar mensen nogsteeds voor op de vluchtstrook blijven staan) etc gebeurt schat ik op eens in de 2 weken (conservatief). Het probleem is, als ik die borden niet gebruik, wandel ik eens in de twee weken te laat op mijn werk naar binnen. Mijn baas gaat dan vanzelf verwachten van mij dat ik thuis eerder ga vertrekken. Met behulp van die borden, mijd ik juist de onverwachtse files, waardoor ik technisch gesproken iedere dag ‘op het laatste moment’ thuis kan wegrijden. Als er dan eens wat gebeurt, ben ik nogsteeds optijd.

Juist voor de forens zijn die borden van cruciaal belang, maar misschien maak ik mij afhankelijker van dergelijke techniek om dagelijks 20 minuten langer in mijn nest te kunnen blijven liggen ;).
@sr71: “Alleen als ik elders in het land op de weg zit heb ik natuurlijk geen flauw benul of ik knoopunt ‘Sabina’ ga passeren als het niets met de plaatsnaam te maken heeft.”
Die knooppunten heten wel degelijk naar plaatsnamen in de buurt. Maar dat zijn vaak kleine dorpjes of gehuchten die niks in te brokkelen hadden tegen de aanleg van de weg en waar vervolgens niet wilt wonen omdat er een knooppunt van wegen dichtbij ligt maar de dichtstbijzijnde oprit van de snelweg toch wel weer ver weg is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).