Relax en koel af met 7.720 pk en 32 cilinders

Auteur: , 69 Reacties

Kost een hoop, maar dan heb je ook wat.

Het is iets dat we de laatste tijd veel vaker horen: “Goh, wat is het warm”, “Het is écht heet” en natuurlijk de klassieker: “Ik zweet peentjes, man!”. Dames en heren, u zult begrijpen: men vind de huidige temperatuur wat aan de hoge kant.

Persoonlijk wilde ik het oplossen door zo weinig mogelijk te doen, maar daar was nieuwbakken hoofdredacteur @michaelras het niet mee eens. Op dit moment zijn er geen grote autoshows met een hele hoeveelheid nieuws, maar er is was wel een andere prestigieuze beurs: de Monaco Yacht Show 2019. In principe is dit de beurs die de Miljonairsfair wilde zijn. Op die show kwamen veel mensen die miljonair wilden worden of het net waren.

Alia Yachts Samurai '19

De Monaco Yacht Show is een relatief kleine beurs waarbij de rijken der wereld even erop uitgaan om te shoppen. Een van de gaafste boten tijdens de show kwam van Alia Yachts. Ze noemen hem de ‘Samurai’, ondanks dat deze boot niets van doen heeft met de legendarische doch compacte Japanse terreinwagen. Nee, de Alia Samurai is voornamelijk heel erg groot. In drie jaar tijd hebben ze op de werf het idee van concept naar varend schip weten te realiseren. Zoals zoveel boten in deze klasse is deze schuit ontworpen door niet één, maar twee ontwerpbureaus: eentje voor het exterieur (Omega Architects) en eentje voor het interieur (Redman Whiteley Dixon).

Alia Yachts Samurai '19

Het vaartuig is immens: de lengte over alles (totale lengte in boot-jargon) bedraagt 60 meter. De breedte is 10,20 meter, terwijl de diepgang 3 meter is. Met dit schip op de Oostvaarders Plassen dobberen wordt een beetje lastig. Het lijstje met motorspecificaties is indrukwekkend. De Alia Samurai heeft namelijk een 16 cilinder motor van 69 liter groot. bij 2.050 toeren levert deze zestiencilinder maar liefst 3.860 pk. Aangezien de Samurai twee van deze motoren heeft, is het totaalvermogen 7.720 pk! De motor is gekoppeld aan een transmissie van ZF. Grote kans dat het niet de achttraps automaat uit de BMW 530d is. Het verbruik is overigens een beetje excessief, namelijk 742,6 liter diesel per uur.

Alia Yachts Samurai '19

Ondanks de bizarre afmetingen is er niet eens zo gek veel plaats: 12 personen kunnen er mee. Dat haalt een beetje Pikmeercruiser ook wel. Het is zijn zeer luxe ingerichte suites, dus met meerdere kamers. Zoals het een duur jacht betaamt, kan er ook meer personeel mee (14) dan gasten. De boot moet toch schoon gehouden worden. De prijs is vooralsnog onbekend, maar reken op meer dan een miljoen per meter voor dit soort drijvende dorpen.

Alia Yachts Samurai '1969 reacties

Het is indrukwekkend maar ik krijg echt nachtmerries van het idee om de onderhoudskosten en operationele kosten te moeten ophoesten.
@acakoning: Je zal dan ook niet meer in een twee onder één kap wonen. Alles went!
@acakoning: if you have to care About the money, you’re not rich enough!…. helaas heb ik dezelfde nachtmerries als jou….
@loggy:
….jij
@acakoning: Reken 10% van de aankoopprijs per jaar excl personeel. Dan heb je een idee:-D Kapitein betaal je meestal het hele jaar door, personeel met de minste strepen is meestal seizoensgebonden. Blijft een dure aangelegenheid!
Zelf al op heel mooie dingen mogen meevaren, echt bizar allemaal. Ik ben alleszins blij dat er mensen hun centen doen rollen:-)
@unknown32: helaas niet helemaal
correct. De meeste jachten over de 50 meter en zelfs daar onder hebben permanent bemanning aan boord, omdat deze bootjes heel de wereld over gaan, heel het jaar door. Deze dagen wordt rotatie zelfs gebruikelijker voor de meeste crew members, wat betekent dat je 12 maanden per jaar fors wordt betaald en tot 6 maanden per jaar ‘af’ bent.
@unknown32: nou reken maar de aanschaf prijs per jaar, dan heb je ongeveer al je kosten er uit. Hoe ik dit weet? Mijn bruuuur verkoopt ze.
@kennone: da’s onzin man. Zo’n ding kost geen tientallen miljoen per jaar.
@acakoning: een kennis van mij werkt bij Amels in Vlissingen. Daar komen van die Russen hun superyacht dan bestellen. Naar wat ik van hem heb begrepen is dat je bij Amels niet eens een bestelling mag doen tot de bouw ervan, als de prijs ervan meer bedraagt dan 10% van je eigen vermogen. Dus iemand die een schip laat bouwen van 160 miljoen, moet dus 1,6 miljard vermogen hebben..dan lig je niet wakker van de onderhoudskosten, personeelskosten en running costs hoor..
@ghost: kletskoek uit de kantine, die krijgen echt geen inzicht in iemands vermogen, dit werkt simpelweg zoals alle grote transacties werken en dat is met bankgaranties
@thierryvth: van mensen van dit caliber is volgens mij wel bekend wat het geschat vermogen is hoor. En ja, bankgaranties zullen ongetwijfeld meetellen.
@ghost: die geschatte vermogens zeggen niets. Het is altijd een grove schatting. Neem bijvoorbeeld het in het bezit hebben van een onderneming. Die waardes kunnen in een jaar flink fluctueren. Is dus totaal geen harde garantie. Een bankgarantie is dat wel.
@acakoning: als jij dit kan kopen, lach je om de onderhoudskosten
-Edit: thanks, is inmiddels gefixt!-

Wat een ding zeg, ongelooflijk. Vind het echt heel mooi.
@viezefreddyw: https://images.app.goo.gl/QuzYTi3NX1gzATUu9

https://images.app.goo.gl/iU8tmK448LNha43k8

Check deze twee maar eens Fred. Dit zijn imo echt toffe super boten.
@fmgarcia: jij laat 2 explorer yachts zien, die worden met een heel ander doel gebouwd dat deze potsierlijke monaco boaten.
Op die boten die jij laat zien is vermoedelijk wel veel leuker, gezelliger en vooral veel echter.
@thierryvth: dan deze*
@thierryvth: Heb je evengoed dezelfde dingen als deze strijkbout aan boord.
@thierryvth: Maar verder goed gezien! Dit formaat is ook bedoelt om de wereld mee te zien toch. En je maakt sws de blits wel met die Ulysses. Die dinghy alleen al is 15 meter volgens mij. Incl flybridge, slaapkamers etc
@fmgarcia: yup en in de zomer liggen ze met een mooi zeiljacht in Palma
Waar zijn de auto’s??
@escortje: als ze fundablog doen zien we foto’s van de garage.
@mashell: inderdaad dat dacht ik precies hetzelfde! Moet toch een garage in zitten met een paar dikke bakken? Of moeten die in de haven blijven? Wat een armoe dan😂
Prachtig, maar zou zon ding niet willen bezitten.
Huren is beter.
@cazzo046: kost je wel 300.000 per week :-)
Is dit yacht blog?
Het bezitten van een megajacht is voor rijkaards echt een prestige dingetje. Ook al heb je geld zat zo’n schip slurpt je bankrekening echt leeg. Ik zou voor die 3x per jaar dat je gebruik maakt van je boor gewoon huren.
@jaso013: Met 1 miljoen per meter komt het uit op 60 miljoen. Dat stelt toch niks voor als je miljarden hebt?

Als ik zo rijk zou zijn zou ik alles huren, kopen is voor de arme en je wilt toch niet zoveel keuzes hoeven maken? PA bellen ik wil varen, je weet mijn eisen en wensen. Succes!
@flutterby: meeste eigenaren van al dit soort yachts zetten het in de verhuur maar de reden voor het kopen is vaak juist het hele proces van het bouwen, dat hele process van bouwen is een hobby voor die gasten.
@thierryvth: De eigenaren die ik ken verhuren niet. En kopen omdat ze hun eigen ding willen hebben. Verhuren is vaak uit noodzaak omdat ze het ding anders niet kunnen betalen.
Een boot is pure miserie, ik zou dus altijd huren:-)
@unknown32: dan ken je niet genoeg eigenarenm dan zit je niet diep genoeg in jetset pffff, de overgrote meerderheid van die 50 miljoen plus boten zijn up voor charter, veel vaker een hobby business project dan een familie vakantie aangelegenheid
@thierryvth: @poes: het levert ook financiële voordelen op om ze commercieel te exploiteren. Of dit in de praktijk ook echt mogelijk is of dat het alleen op papier staat, dat is een interessante vraag.
@unknown32: je kopen is voor armen logica en dan zeg je ook nog dat ze alleen verhuren als ze het niet kunnen betalen is simpelweg nonsense, je moet is even kijken naar de aller grootsten die up for charter zijn en wie de eigenaren zijn.
@thierryvth: er zijn zat jachten in de verhuur die gewoon van een “kleine” ondernemer zijn die niks anders doet dan jachten verhuren. Word je niet slapend rijk van, want hard werken. Maar er zit goed brood in als je je best doet.
@unknown32: bijna al die jachten worden verhuurd. Ga maar eens googelen op wat bekende namen van jachten. Kom je er achter dat ze bijna allemaal te charteren zijn. Op die paar na die in handen zijn van Arabische families en Russische oliegargen.
@jaso013: Inderdaad, ik leen de boor ook altijd van de buurman…
@jaso013: inderdaad, huren. Kijk voor de lol maar is op die websites waar dit soort drijvende bungalows worden aangeboden voor de verhuur…..paar ton/week geen uitzondering. Wat een arme sloeber ben ik toch :( Vraag mij wel eens af wie dan die huurders zijn. Dit soort boten zijn naar mijn mening presige dingetjes en die wil je hebben, anders kun je niet protsen. Met een huurboot in Cannes aan komen varen…..dat kan ECHT niet.
@ttr6: Vaak relatief jonge gasten met geld uit de familie die willen showen op bijv. een nikki beach. Komen ze vanuit de kust met een kleiner bootje vanaf het jacht aanvaren met nogal wat dames er bij.
@ttr6: ook koninklijke families, sjeiks, presidenten etc huren jachten ivm veiligheid. Daarbij zijn er ook hoopjes voetballers, artiesten etc die dit spul huren. En natuurlijk onze favoriete snelle Fin!
Toch gek, dit ding is groter dan mijn huis maar zo de foto’s kijkend krijg ik toch een beetje een benauwd gevoel. Zal wel aan mij liggen.
@pomoek: zeker niet, ik heb hetzelfde, zou er doodongelukkig op worden.
Daarbij: als ik zoveel geld heb geef ik het eerder uit aan helikopter en vliegtuig dan een boot. Helemaal niets mee.
Zag zo’n ding vorige week in Venetië voor het San Marco plein liggen. Slaap dan 1000x liever in een luxe suite en laat me dan met zo’n watertaxi overal naartoe brengen.
@bischero: er zijn hele volksstammen die hun witte tuinhuis in deze tijd van het jaar achter hun auto knopen en het onding met 80 km/h heel Europa door slepen. Want dan kunnen ze tenminste in hun eigen bed slapen. Ik denk dat deze vreemde genetische afwijking ook bij miljardairs voorkomt en die dus op hun eigen boot willen slapen.
Het is wel mooi, maar maakt mij niet hebberig. Wellicht komt dat wanneer je het bijna kan betalen. De enige boot welke mij daadwerkelijk hebberig maakt is een Riva. Die kan ik overigens ook bij lange na niet betalen.
miljoen per meter looooooooooool , die rekensom gaat op voor standaard motor boaten, niet voor mega yachts, sowieso costen mega yachts heel veel meer dan een miljoen per meter en een meter 2 decks of een meter 4 decks maakt obvious vele miljoenen uit.
@thierryvth: precies. Die rekensom gaat allang niet meer op voor dit soort jachten.
Paupers. Voor zo’n bedrag kun je ook 45 vierkante meter appartement in Amsterdam centrum kopen. Dán kun je pas laten zien dat je geld hebt.
Het is een mooi bootje maar ik kan me zo voorstellen dat je op den duur wel toe bent aan iets groters.🤪
Wat slecht hebben we zulke goede en mooie Nederlandse yacht bouwers oa Feadschip, Oceanco word er Turks ding getoond.
@dickie: eigen boot eerst!
En de boekhouder maar denken dat de S400d zoveel diesel gebruikt.
Wat een kut leven heb ik. Is het niet mogelijk om nieuws te sorteren en te lezen met x waardes aan bedragen? Ik heb niet eens geld voor een nieuwe drie pitter.
Kneiters wat een bakbeest! Wel enorm gaaf zeg, doe mij er maar een. Krijg ik wel de diesel kosten vergoed hoop ik?
@mats106rallye: zorgen dat je er een tankpas bij krijgt
Miljoen per meter. Net zoals mijn transit. En die is 5.4 meter.
@boomhauwer: ligt eraan wat er allemaal achter in je Trans zit
De eigenaar van deze boot is rijk geworden met de verkoop van kussens, heel veel kussens.
@mashell: Inderdaad ongelooflijk hoeveel kussens je op de foto’s ziet…
Boten en vrouwen moet je niet willen bezitten. Je huurt ze.
@imaginenl: Ik zou toch liever een vrouw bezitten dan er eentje huren. Bij een gehuurde vrouw weet je niet hoe vaak de olie al is ververst.
@berlinetta: Wanneer je er een aanschaft, is het ook maar de vraag of de onderhoudshistorie niet vervalst is. En of niet af en toe iemand anders een joyride maakt.
@topless: kwestie van een hele jonge halen, en die helemaal afrijden. Dan weet e precies de geschiedenis.
@lekbak: Daarom koop ik toch het liefste nieuw. Heb je tenminste de garantie dat je geen afgeragd exemplaar koopt.
Dit is niet iets voor armoedige miljonairs, maar voor miljardairs.
Een varende milieuramp toch wel, met 742 liter stinkdiesel per uur, bah
@hhitalia: door de fabrikant opgegeven, zal wellicht nog hoger zijn
Aanvulling op het artikel : de meeste jachten kunnen tot 12 passagiers meenemen, vanaf 13 passagiers valt de boot in een andere categorie, krijgt het daardoor een andere naam en een andere type kapitein. Bovendien kan het volgens mij zijn dat havens je de toegang kunnen verbieden.
@jochen: correct. Er is veel zwaardere regelgeving aan verbonden, ik schat dat vooral de echte custom yacht werven zich er wel aan zetten, kleinere bouwers niet zo snel.
Geen infinity pool, geen helideck, 60m. Een dikke 5 serie in de wereld van de jachten?
Het gros van dit soort jachten komt in handen van charters. Dus onderhoud is dan iets wat je bij de huurprijs incalculeert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).