Renault Clio GT: Een stuk sportiever, maar helaas geen RS [updated]

Auteur: , 12 Reacties

Is een Renault Clio RS iets te heftig (of te duur)? Dan is er nu een uitkomst voor je! Net zoals van de vorige generatie Clio komt er ook nu weer een GT-uitvoering. Net iets sportiever dan een standaard Clio, maar niet zo duur als een Clio RS.

Alle officiële details ontbreken nog, maar het schijnt dat deze Clio GT onder de kap een nieuwe 1.2-liter turbomotor krijgt met 120 pk/190 Nm. Dat is iets minder dan de 133 pk van de vorige Clio GT. Toch zou de nieuwe Clio GT iets sneller zijn.

Een leuk alternatief toch, of niet?

Update – De Clio GT haalt 120 pk uit zijn 1.2. Hiermee sprint hij in 8,6 seconden naar de 100, tikt met 199 km/u nét de 200 niet aan, maar scoort wel 6,6 l/100 km. Standaard is de Clio GT verbonden met de EDC-bak met dubbele koppeling.12 reacties

Erg leuke auto die nieuwe Clio! Wel heeeeel veel verschillende neusjes krijgt hij zo. Wel ehhhm modern.
Neen
Tja… beetje rare neus, misschien even wennen. wel een lekkere kleur!
Wat een mooie kar die GT. En vast beter handelbaar dan de RS. Hopelijk heeft deze 1200tce ook de 6 bak, net als in de Megane.
Ai ai ai.. Maar niet duurder als een clio zegt ie.
Ziet er leuk uit!
Verwarrend opschrift…[email protected]…je bedoelt dat de Clio RS er alleen met 5-deurs is…maar dat verandert wel, bij de update.
Ik vind de nieuwe Clio ietsjes te futuristisch of ietsjes te ‘robotisch’ uitzien… Het mag natuurlijk wel, maar ik had eerlijkgezegd een totaal ander design verwacht…
Komt met EDC denk ik :) Overigens had de Clio er best zo uit mogen zien.
Ik vind hem mooi!
Leuke auto! Ik vind de GT uitvoeringen bij Renault altijd wel goede aanbiedingen. Ze zijn altijd lekker luxe uitgerust en zijn voor de specificaties bijna goedkoop. Zo was de Laguna GT 2.0T benzine met 205PK een tijd te krijgen voor net geen 31000 euro. En onze Mégane GT 2.0T benzine 180PK was destijds goedkoper dan een 140PK Golf 1.4TSI met gelijke uitrusting, en dan had je op de Golf nog geen sportonderstel. Ik ben benieuwd naar de prijs van deze Clio, maar het zal vast en zeker weer een goede aanbieding zijn.
@RRenault: Ik vind de manier hoe ze de uitlaten hier gemonteerd hebben overigens een stuk mooier dan bij onze Mégane waar je helemaal geen uitlaat ziet zitten. Oogt toch net wat sportiever op de eens of andere manier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).