Renault Espace IV (JK) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 92 Reacties

De vierde generatie van het Franse ruimtewonder werd 13 jaar lang vrijwel ongewijzigd verkocht. Afgelopen jaar kwam de langverwachte aflossing, en dus nemen we de Espace IV onder de loupe als occasion.

De Renault Espace IV was de eerste Espace die volledig door Renault zelf werd ontwikkeld en gebouwd. Bij eerdere generaties was fabrikant Matra betrokken. Het betekende ook dat de Espace helemaal van staal gebouwd werd, waardoor het gewicht flink toenam ten opzichte van eerdere generaties die deels uit kunststof waren opgebouwd. De Espace bood standaard plaats aan 5 personen maar was uit te breiden met een derde zitrij.

Er waren twee varianten leverbaar, namelijk de Espace en de Grand Espace. De laatste was 20 centimeter langer voor extra ruimte in het interieur. Uiteraard was deze ook iets zwaarder, dus hij is iets duurder in de wegenbelasting.

Vanaf 2012 was alleen nog de Grand Espace leverbaar. In 2015 werd de vijfde generatie Espace geïntroduceerd, die een meer crossover-achtig concept aanhangt.

Aanbod op marktplaats
Op Marktplaats.nl zoeken naar een Espace IV levert een kleine 240 resultaten op. Daarvan zijn ruim 70 stuks uitgerust met een dieselmotor. De rest is voorzien van een benzinemotor, waarvan acht met een LPG-installatie zijn uitgerust. Ongeveer twee derde van alle auto’s is uitgerust met de optionele derde zitrij. Er zijn iets meer handgeschakelde auto’s dan met een automaat.

Prijzen beginnen net onder de €1.000 euro en lopen op tot ongeveer 24.000 euro.

Pluspunten

 • Veilig
 • Ruim
 • Prettige rijeigenschappen

Aandachtspunten

 • De Espace IV van de eerste bouwjaren eindigden steevast in de onderst regionen bij betrouwbaarheidsonderzoeken.
 • De 2.2 dCi is onderhoudsgevoelig, je bent beter af met de modernere 2.0 dCi.
 • De elektrische handrem van viercilinder diesels gaat stuk.
 • De koppeling van de viercilinder diesels gaat bovengemiddeld vaak stuk.
 • Op de 1.9 dCi en 2.2 dCi gaan de EGR-kleppen soms vastzitten in gesloten positie. Als die gebeurt worden de temperaturen in de motor te hoog, met als gevolg dat de turbolagers stuk gaan. Ook kan er olie in het inlaatsysteem gaan lekken. Dit kan ervoor zorgen dat de motor zichzelf draaiend houdt tot alle olie op is en het blok ploft.
 • Als de EGR-klep van de dCi’s vast gaat zitten in open positie loopt de motor onregelmatig, waarbij de turbo schade oploopt. Uiteindelijk zal de turbo stuk gaan. Vaak wordt deze vervangen zonder dat er naar de EGR gekeken wordt, met als gevolg dat de nieuwe turbo ook sneller stukloopt.
 • Automaten gaan ook bovengemiddeld vaak stuk. Vaak komt dit doordat de koeling van de de automaatolie in de radiator verwerkt zit. Als er breuken ontstaan in deze koeling dan loopt er koelvloeistof in de automaat waardoor deze kapot gaat.
 • Het relais van het remlicht geeft soms een verkeerd signaal in het elektrische netwerk, waardoor de ECU beïnvloed wordt. Deze zorgt voor minder power of kan zelfs zorgen voor uitvallen van de motor. Vaak gaat dit samen met turboproblemen, maar het relais moet vervangen worden om de problemen op te lossen.
 • Het kleppendeksel van de 2.2 dCi is gevoelig voor vervorming. Hierdoor kunnen inlaatgassen mengen met uitlaatgassen, kunnen turbo’s minder efficiënt gaan werken, en kan het spruitstuk gaan barsten. Eerste voortekenen zijn verlies van power en een Check Engine lampje.
 • Het digitale dashboard gaat nog wel eens stuk na een jaar of zes (en een nieuwe kost ongeveer €900). Er zijn echter ook bedrijven die reparaties / revisies doen vanaf ongeveer €150 euro.
 • Het stuurslot gaat bovengemiddeld vaak stuk.

Zoek de Espace of een andere auto op Marktplaats.nl92 reacties

Ik heb hier in Oostenrijk ook gekeken naar dit model (men betaald hier niet voor het auto gewicht) maar het lijstje met nadelen vind ik gewoon te groot! Terwijl ik ze toch regelmatig zie rijden…
@derek306: En dan hebben we het nog nieteens over wat voor een lelijk hok het is.
@paulloper: Beauty is in the eye of the beholder.
@henkp1: meneer heeft net hart van Nederland gekeken?
@derek306: dus ergo, de 2.2 Dci laten staan. Je kunt rustig naar een V6 of een 2.0 Dci kijken. Dat zijn betrouwbare motoren. EGR-klep problemen is ook een VAG kwaaltje.
@rufctr01: die problemen zijn daar niet te vergelijken. Bij een vastzittende EGR klep bij VAG (bij mijn weten alleen de 1.9 TDI, juist hun beste motor, jaren geleden) start de auto niet. Oplossing; even de kap open en een zetje geven. Lees dat bij Renault dat je turbo in de soep kan lopen. Geheel ander verhaal. Wilde je die nuance niet onthouden ;-)
@camber24: oh, en de duurzame oplossing is; dat ding schoonmaken, blijft het niet meer vastzitten
@camber24: Van het weekend nog gedaan. Slangetje loshalen, diesel op de tandenborstel en even poetsen. Makkie!
@rrvliet: precies. Blaas je je turbo niet mee op, zoals bij deze espace. Totaal ander verhaal!!
@rufctr01: een V6? No way. Dat is een onbetrouwbare motor. Die heeft er laat van dat de achterste cilinder niet genoeg koeling krijgt en de boel stuk gaat. Ook is die dieselpomp berucht voor stuk gaan en zichzelf kapot vreten. Dan is de espace Total löss….
@derek306: Toch kan je met gerust hart een Espace kopen. Kies een 2.0 diesel (Nissan) van na 2006 en natuurlijk met sluitende onderhoudshistorie en je hebt er een prima auto aan. De hier genoemde mankementen betreft de phase I.
Autoblog raadt dus aan om in plaats van een Espace een DB9 te nemen? Even de laatste regel aanpassen @CasperH. ;)
@Citrofiel: ik zeg advies van de week!
@Citrofiel: Dat noem ik nou een YOLO-advies!
@Citrofiel: LOL, foutje :) Maar wel Autoblog TopTip :P
Tja, als je niet van voorbehoedsmiddelen houd dan zal je op termijn met zo`n auto moeten gaan rijden…
@dutchdriftking: tenzij het een bewuste keuze is natuurlijk…. ;)
@dutchdriftking: hahahaha! Held! Hij maakt hem gewoon ;-).

Inderdaad een verkeerd symbool om aan de dames te laten zien dat het met de potentie van je zwemmers wel goed zit ;-).
Je wilt dus eigenlijk gewoon GÉÉN Renault Diesel begrijp ik ( als ik het artikel lees🤔)!!!
@kaymommer:

Deels heb je gelijk, maar je wilDE geen Renault Diesel.
Renault heeft de Diesel problemen al lang, lang geleden verholpen, een jonge Laguna Diesel is zelfs een eerste klas aanrader, omdat iedereen hetzelfde denkt als jij.
Dit zijn niet mijn wijsheden maar die van @willeme die we als serieus kenner mogen benoemen.

En EGR kleppen was ook een kwaaltje van de VAG TDI Diesels.
@desjonnies: Renault heeft een beetje een rare periode meegemaakt begin 2000 tot 2005. Bijzondere ontwerpen, techniek en motoren.

De Espace kon je krijgen met wen 3.5 V6 van Nissan en een 3.0 V6 diesel van Isuzu. Dat waren serieuze motoren die je alleen bij Duitsers aantrof. Daarbij was de Espace de enige ‘chique’ MPV, en de enige de dermate goed verkocht dat er geen ‘zustermodel’ nodig was.

Veel Renaults kregen de Carte Renault als sleutel en een hele hoop elektrische gimmicks die je alleen in veel duurdere auto’s zag.

Jammer dat ze niet storingsvrij waren, want nieuw waren het absoluut bijzondere auto’s: Megane II, Modus, Scenic II, Laguna II, Vel Satis en dus deze Espace.
@desjonnies: Zelfs Mercedes vindt ze goed genoeg.
@kaymommer: de 2.2 dCi is een problemen motor, de 2.0dCi daarentegen is een super motor. Daar zet je zo 300+k op zonder problemen op de klok. Deze heeft ook een ketting ipv een riem en blijft het ook gewoon zonder ratelen doen zoals bij andere merken wel eens voorkomt ;)
@kaymommer: zoals @thomas20vt ook zegt: de 2.0 diesel is een behoorlijk goed blok. De andere twee zou ik skippen idd.
Knap hoor: Pluspunten in 4 woorden, aandachtspunten 400 woorden.. Dit is geen “aankoop”advies..
@mcshine: Als je een aankoopadvies wil van een specifieke auto, dan ken je de pluspunten al. Juist de aandachtspunten wil je dan weten.
@bartteeuwen: het gaat zich vooral over het woord aankoop.. Alsof je dat nog ziet zitten na het lezen van dit artikel..
@mcshine: dus jij hecht waarde aan het aantal woorden in plaats van de inhoud van de woorden? Lekker kortzichtig…
Veel mogelijke issues met diesels. En de benzine varianten (V6 of 2.0turbo)? Zijn die zo betrouwbaar?
@kingjoop: Precies. Ik dacht dat er zoveel drama was met de (misschien wel meestverkochte) 2.0 turbo benzine. Hoe zit dat?
@kingjoop: 2.0t is zeer betrouwbaarder
@thefmanl: moet je wel de 170pk versie hebben.
@kingjoop: De 2.0T is bij goed onderhoud betrouwbaar. De V6 is erg goed, maar natuurlijk wel duurder in gebruik.
Dat stuurslot gaat kapot als in: gaat niet meer op slot (geen probleem) of gaat niet meer van slot (groot probleem)?
Lijkt mij een negatief aankoopadvies.
Misschien is het een idee om de filmpjes meer in de stijl van de CarBuyer te schieten. Het is nu een epistel vanachter het stuur, en ik denk dat het bijvoorbeeld vooral ook interessant is hoeveel ruimte er bijvoorbeeld in deze wagen zit, en hoe het interieur in elkaar zit door de hele auto.
@TimoBac: da’s een goed punt. Ik zal het eens in de groep gooien bij ons volgende video-overleg!
@CasperH: Topper!
Mijn vriendin haar pa reed ook zoiets, had hem geleend voor een dagje en toen ik de deur iets te enthousiast dichtsmeet viel het ruit van de achterklep gewoon op de grond.. Na 2 jaar heeft hij hem doorverkocht, stond meer bij de dealer dan op de oprit.
En dan heb je nog het probleempje van de zware 6 pitters (diesel erger dan benzine). Die trekken nogal aan de voortrein. En die is niet al te stevig dankzij die veiligheid. Kreukelzone weet u wel. Daardoor willen die nog wel eens torderen en trekken. En dan loopt je uitlijning niet meer goed. Krijg je ook niet echt lekker meer.
Dit is echt een model uit de periode dat Renault gewoon troep was als je het mij vraagt. Veel van de modellen uit deze periode staan te boek als onbetrouwbaar. Ik zou dan ook naar iets anders kijken.
Maar ja, als je die ruimte echt nodig hebt wat moet je dan. Een 807,C8 of iets uit die vierling kun je met de beste wil van de wereld ook niet betrouwbaar noemen. En een Chrysler Voyager, ook niet super en 3 sterren euro NCAP… Wil je ook niet met je kroost. Wat dat betreft is een XC90 of andere 7 zitter SUV wellicht toch een betere optie. Ook al leveren die niet de ruimte die zo’n Espace levert.
@E34M5Touring: is de Ford Galaxy of smax geen “leuker” alternatief?
@kingjoop: Ja Galaxy, goeie! Qua looks vind ik die een stuk minder dan de S-Max maar je hebt wel meer ruimte en een hogere daklijn. En zijn ook iets degelijker. Maar die zie niet zo heel veel geloof ik. Meesten gingen dan toch voor de S-Max. Die zit qua formaat een beetje tussen de Grand C4 Picasso – Grand Scenic en Espace – Galaxy in.
@E34M5Touring: kijk, goeie looks in een mpv zijn er eigenlijk niet. Misschien de Espace, maar die heeft hier een negatief aankoopadvies gekregen. En als je voor een Ford gaat, ga dan wel voor die lekkere 2.5turbo vijfpitter!
@E34M5Touring: wij hebben een recente Toyota Verso gekozen.. Niet echt groot maar voor de meeste klussen groot zat. Vakantie met 7personen wordt wel een uitdaging.
@w0o0dy: Ja maar die zijn nog redelijk ruim, sommige van die ‘grand’ modellen verdienen die naam niet echt. Wij kregen ten tijde van de C4 Grand Picasso ook veel C8en etc. terug als inruil maar die mensen gaven allemaal wel aan dat de C8 toch echt een slag groter was. Maarja, het paste ook in de Picasso en die was gewoon beter en goedkoper in de dagelijkse dingen.
@E34M5Touring: die Grand Picasso is kleiner en minder fijn dan de Verso.. ☺️
@w0o0dy: Ja dat is persoonlijk. Ik heb 2j met een dikke gereden, zwaarste diesel etc. Vond ik echt een hele fijne reisauto. Verso stuurt strakker en zal kwalitatief wellicht beter zijn maar vond hem minder comfortabel en het interieur is niet mijn smaak. Heb geen ervaring met het nieuwste type, de laatste die ik heb gereden was een 09 model geloof ik.
@E34M5Touring: comfort is niet super, beetje hard op kleine oneffenheden. Wij hebben de tweede Verso (geteld vanaf het moment dat het geen Corolla of Avensis meer was).
@E34M5Touring: vanaf een Phase 2 zijn die problemen zo goed als verdwenen. 3.0dCi lekker laten staan inderdaad…. Kan je beter voor een 2.0 dCi met 175 pk gaan.
@Thomas20vt: Ja die update is inderdaad veel beter. Maar vooral die eerste series zijn niet bijzonder goed. Op zich wel jammer want vooral die zware diesel was best een USP destijds.
Zoveel problemen, dan is het geen aankoopadvies meer. Ik denk dat een grote, vergelijkbare Citroen of Peugeot het beter doet.

Leuk idee, 2 van deze occasions tegenover elkaar zetten? Dan kan je pas een goede vergelijking maken.
@novazezi: Voor zowel de Espace als de C8, 807, Phedra als Ulysse geld dat de 2e serie een stuk beter is. Wij hebben een C8 gehad uit de eerste serie maar die kwam al met de roest uit de showroom. De 2.2 motor liep na 1,5 jaar meer op olie dan op benzine, als motor al wilde starten. Dit was niet exemplarisch maar geld eigenlijk voor alle motoren behalve de V6 benzine. De C8 van de overburen had de zelfde problemen.

Na de C8 heeft mijn vader 4 jaar met veel plezier in een Grande Espace 2.0T automaat gereden. Nooit grote problemen mee gehad.
@citroen4life: In mijn 5 jarige auto carrière heb ik behalve een setje filters en olie niets bijzonders gehad. Iets met vooroordelen en een 3 puntige ster. Ik wilde bijna een C6 v6 diesel kopen vanwege het uiterlijk. Tot ik mij herinnerde wat mij in de agrarische wereld is geleerd: Alles uit Frankrijk en Italië verroest, verweerd of brandt af.

Italiaanse trekkers, Franse vrachtwagens (hedendaags Volvo en het is gelijk super!)…. ik begin spontaan te vloeken.
Rijd wel lekker zon Espace zusje van me heeft de 2.0 turbo en pas mee naar Spanje gereden. Echt lekkere grote reiswagen.
Hoor het al ..
Geen auto voor paupers iig ..

Respect voor mensen die zo een kar durven te kopen ..
Rij nu zelf een Grand Espace 2.0 dCi en bevalt me uitstekend. Als je opzoek bent naar een Espace moet je een Phase 2 nemen, dus vanaf 2006. Daar zijn alle storingen en problemen zo goed als opgelost. Heb hiervoor 2 Volkswagen Passat’s gehad. Het is sinds jaren dat ik voor het eerst 30.000km gereden heb zonder tussendoor bij de dealer langs te moeten gaan voor een probleem of storing. De wegenbelasting is aan de hoge kant met 1800kg en met 1:13 niet super zuinig. Met 4 kinderen is het de ruimste auto in zijn klasse. Ruimer vindt je ze bijna niet. Ook voor een Smax en Galaxy gekeken maar die zijn beduidend kleiner. Ook door de vaste stoelen ben je wat beperkt. Hier zitten gewoon 7 volwaardige stoelen in waar je als volwassene ook gewoon op kan zitten.
@Thomas20vt: Passat is een drama, sta gemiddeld elke 4000 km bij het VAG geboefte en de leaseamaatschappij blijft maar repareren…nog 1 jaartje gelukkig
Als je alle aandachtspunten zou moeten veranderen. Dan komen we op een prijslijst dat meer kost dan de auto zelf. LOL
Waarom staat de 3.0 dci niet bij de aandachtspunten? Dat is echt een kut blok van Isuzu, ze hadden namelijk te weinig koeling en liepen bij hoge belasting snel stuk.
Toch vind ik het een mooie auto en de enige familie auto met stijl.
De Phase 2 Grand Espace 2.0T Privilége of Initiale met handbak is de versie de je moet hebben. De grand Espace wil je hebben omdat de normale versie raar oogt door z’n korte overhang achter en omdat je dan nog bagage achter de 3e zitrij kwijt kunt. Ga nooit voor een motor onder de 2.0T, die zijn te langzaam. De 3.6 is sneller, maar lust ook wel wat. Pak de handbak, want de automaat is niet foutloos en maakt dat de auto wat slomer aanvoelt. De Privilége zit erg goed in de spullen, de initiale is full options.

Algemene nadelen zijn dat de achterstoelen te laag bij de grond staan, dat komt het zitcomfort achter niet ten goede. Het verbruik is bij alle benzineversies hoog, LPG is te overwegen. Neem nooit een Phase 1, daar zitten de kinderziektes 1.

Een leuke attractie is het panoramadak, daar is een tijdje een actie mee geweest, waardoor een redelijk aantal auto’s met een enorme glasplaat is uitgerust, het grootste deel van die glasplaat kan ook nog eens open.
@knipperlichtje: glasdaken kunnen altijd open…
@davelepeef: dat is geen vanzelfsprekendheid, het glasdak van een Peugeot 508 kan bijvoorbeeld niet open.
@knipperlichtje: wedden? :#
@davelepeef: wacht, ik snap ‘m nu pas ;)
Eigenlijk is het de ENIGE stijlvolle MPV, de rest zijn hun bestelbusjes imago nooit kwijtgeraakt.

En dat op zich is al een hele grote prestatie.

Of het ding brol is of niet dat interesseert me niets, het is een icoon, een trendsetter zoals de Range Rover dat was, is en altijd zal blijven.

En ja, -zucht- ik weet dat beide niet de eerste waren, maar beide zijn gelanceerd op HET moment en beiden hebben exact de juist succesvolle bagage !

Met Espace weet iedereen wat je bedoelt, zelfs een duivenmelker uit Sneek !
Of een postbode uit Woudrichem

Er wordt hier altijd te veel aandacht gegeven aan primijuim, degelijkheid en of de knopjes wel vast blijven zitten.

Maar dit heeft stijl, elegantie en een chique en dat kunnen ze maar in twee hooguit drie landen ter wereld maken, zeker op zo’n wagen !
@desjonnies: Ik, als Sneeker zijnde, kan je vertellen dat er bar weinig duivenmelkers zijn in Sneek. Wel een hoop Espacen. Een vent waarbij ik in de straat woonde (nu woonachtig in Rotterdam) heeft een Espace van dit model nieuw gekocht in 2003 dacht ik. Toen ik ‘m voor het eerst zag staan moest ik wel even kijken. Vond het een mooi ding. Donkerblauw met beige lederen bekleding. En kolere wat een ruimte. En Jezus wat rijdt dit comfortabel. Meneer heeft hem nog steeds. Een half miljoen kilometertjes gereden, probleemloos.
Dit ga ik niet eens lezen
@jessekiek:
Maar wel reageren?

Ot. Ik heb hier langere lijsten met aandachtspunten voorbij zien komen.
Als je een busje nodig hebt is dit, of de S-max de keuze. De Espace voor wie echt de ruimte nodig heeft, de S-max voor wie een hoge zit wil combineren met sportieve rijeigenschappen.
Vind deze qua looks veruit de aantrekkelijkste monovolume. Vriend van me heeft er 1 gehad en was er niet over te spreken qua betrouwbaarheid …
Jammer wel…
Mijn oom heeft er één gehad. Uiteraard met de 3,5liter V6 benzine.
Hij had ‘slechts’ twee kinderen, maar toch zo’n ding. Want belachelijk veel ruimte en comfort. Gebruikte ze in de eerste instantie alleen voor als ze met hun vieren op pad gingen. Maar op den duur ging hij ‘em dagelijks gebruiken, omdat -geloof het of niet- hij zijn Maserati 4-deuren he-le-maal zat was. Ik quote:
“Zenuwachtig pleurisding dat alleen maar stuk gaat.”
@Rob: ja hallo hé, dan vraag je er ook om hoor!! Een Fransoos én een Maserati in de stal. Zet dan tenminste nog een ouwe starlet in de hoek, weet je tenminste dat je altijd wel weg komt…
@Rob: “Zenuwachtig pleurisding dat allen maar stuk gaat” hahaha, doet me denken aan die MTV Cribs waarin een dikke Amerikaan uitlegde dat de Maser van Paul Walker de meest waardeloze pleuris auto ooit was.
@novazezi:
Het klinkt nu natuurlijk wel heel negatief. Hij heeft er ook wel plezier van gehad hoor ;-)
Al was hij blij dat hij er van af was. Het was ook niks voor hem eigenlijk. En hij lijkt daar wel een neusje voor te hebben: auto’s kopen die hij eigenlijk helemaal niet zou moeten kopen….

Zo heeft hij nu een Amerikaan waar hij nauwelijks mee rijdt en jat ie altijd het SUVtje van vrouwlief mee ;-)
Gigantisch!!……………………………lelijk.
Toen mijn oom die van hem wou inruilen na de zoveelste reparatie, was de dealer verrast dat de originele motor er nog in lag.

Dat zegt voor mij genoeg over de auto ;)
Zo’n konijnenhok ga je sowieso toch niet rijden? Dus aankooptips zijn dan een beetje overbodig.
Mijn oma heeft een renault scenic 2001, lelijk ding maar nog nooit iets mee gehad. Terwijl ze er wel als een malle mee loopt op te trekken.
@redbee5: loopt???
Ik heb een grand scenic uit 2005 .
Ik heb hem bijna 4 jaar .
1 keer een sleutel en een bobine kapot.
Voor de rest helemaal niks.
@jarnobakker: komt nog wel.
Mijn baas had eerst 3,5 V6 initiale dat kreng had of kreeg storingen en loop soms ook nog warm, toen een 3.0Dci en dat was echt bizar 100k nieuw blok, 200k nieuw blok, 310k nieuw blok lijkt godsamme wel onderhoudsinterval en dan nog een waslijst aan andere dingen…… Nee Espace betekent droog brood voor het hele gezin.
Wat ik mij afvraag is, hoe het toch komt dat de aankoop adviezen zoveel weten over de occassions…
Beste en eigenlijk het enige juiste advies, “niet kopen”zwaar onbetrouwbare rotzooi deze generatie, elektronica is een groot drama.
Mooie is dat bijna niemand zo’n Espace durft te kopen…
En
Wie wel het lef heeft is spekkoper, die koopt er een voor een habbekrats…
Met een beetje goed kijken en wat geluk tref je een goed exemplaar en lach je iedereen uit,

Heb je minder geluk dan betaal je met wat je op de aanschaf hebt bespaard makkelijk een paar grote reparaties… Zo uit je vestjeszak…

Gewoon een niet al te dure uitzoeken, dan zie je wel waar het schip strand… Heerlijk zorgeloos. Je kan natuurlijk ook een premium Duitse occasion kopen van duizenden euro’s meer. Weet je een ding zeker, dat geld ben je alvast kwijt.
Je ziet ze anders ook nog aardig veel rijden.
Als ze echt zo slecht zijn , waren dat er al lang niet zo veel meer denk ik.
@jarnobakker: In Barneveld willen ze ook wel ’s een nieuwe auto hè. Die ouden moeten ergens terecht komen…
@davelepeef:
Hoho zafira`s doen het nog steeds beter daar, die mensen houden niet van die frivole meuk ;)
@bimmert: N’n boer riej ’n Mercedes of ’n Opel, hang af van d’n bunders iej het.
Ik heb een 2007 met 2.0 diesel, navigatie, panoramadak, zeszitter, ingebouwde DVD met draadlose koptelefoons, Bluetooth, regen-lichtsensoren, parkeerhulp voor en achter en nog veel meer. Alles doet het gewoon, nog geen cent reparatiekosten aan gehad. En dat met 240.000km achter de wielen. Fantastische auto. En het rijdt nog eens erg goed ook!
Voor de Renault Espace geldt er eigenlijk maar één aankoopadvies: Niet kopen!
Mijn compagnon heeft er een 3.0V6 dCi Initiale gehad, alles maar dan ook werkelijk alles aan die auto ging kapot. Na twee jaar, kort voor het verstrijken van de garantie ingeruild op een nieuwe en de hele drama opnieuw mee mogen maken. Voor hem nooit meer een Espace!
Waarloze auto’s niet kopen! Veel problemen en verdrietige klanten gehad met dit type auto.

Gaan vaak kapot , altijd problemen met elektronica constant storingen , bakken koppelingsplaten , wiellagers gaan ook altijd kapot. En zo nog veel meer problemen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).