Nieuwe Renault Espace is plotseling een crossover

Auteur: , 27 Reacties

Sap'perduflap! Qu'est -ce qui se passe?

De Renault Espace was in zijn 30-jarig bestaan altijd een MPV maar de opvolger wordt nu als crossover gepresenteerd. Een interessante move van de Fransen, die benadrukken dat de Espace wel nog altijd vasthoudt aan het concept van een ruim, licht interieur met ruimte voor maximaal zeven personen. En nu kan de Espace dus ook beter door de sneeuw, modder en urban jungle komen.

We krijgen verder nog geen informatie van de Fransen, die de details schijnbaar bewaren voor de onthulling. De nieuwe Espace wordt volgende week tijdens de autoshow in Parijs onthuld, we zijn erg benieuwd hoe het ruimtewonder van Renault er in real life uitziet. Een eerste indruk krijgen we in de drie foto’s die Renault bij het persbericht meestuurt.



27 reacties

via iPhone app
Het is een geweldig mooie auto geworden die zo op het eerste gezicht maar weinig verschilt van het concept.En dat komt maar weinig voor.Ik ben niet van de MPV’s maar dit ziet er toch wel vet uit hoor.Daar kan Ford met hun nieuwe en saaier geworden S-Max nog wat van leren.
Ziet er zo wel erg uit als een erg opgerekte Scénic
Hmm… Ziet er leuk uit maar de vraag is natuurlijk, hoe gaat hij er uit zien met 16 inch stalen wielen met wieldoppen?
@Kvgorp: de huidige Espace rolt standaard op 17 inch lichtmetaal :)
@Kvgorp: captur kan je ook niet met stalen velgen krijgen
utr1984 via Android app
Nou nou, plotseling? De concept car gaf al een duidelijke hint toch? Maarre, heel gaaf ding. MPV’s scoren slecht maar dit kan daarentegen best weer goed scoren!
Goede zet van Renault. De oude Espace was toch meer een bestelbusje voor de familie. Dit ziet er een stuk vlotter uit en je levert nauwelijks in qua ruimte.
Dat is alleszins een geslaagde auto! Wel vraag ik me af wat voor motoren Renault in de planning heeft staan. De huidige espace is z’n potente versies omwille van het milieu langzaam maar zeker kwijtgeraakt.
Ziet er wel lekker uit. Die heerlijke smeuige 3.5 V6 zal helaas wel niet meer terugkomen.
Gatverdamme wat een horkending! Dut
Keur je toch miet goed als merk
Zijnde bah
@trident: wat?
@Jansen: Hij zegt dat het een prachtige auto is.
@norge: LOL!!!
Maar idd, schitterend ding!
@trident: In Dutch please..
Wat een lekker auto :) En eindelijk geen troepentransporter-uiterlijk meer :)

… maar wel groot zeg… jeetje..
Ben de enige die ‘m afschuwelijk vindt?

Ik ben lichtelijk bevooroordeeld, ik heb een beetje genoeg van al dat ophogen van stations en MPV’s.
Beter laat dan nooit, maar ik weet niet echt wat ik er van moet vinden. Moedig dat Renault het aandurft, want het marksegment dat waar Renault pionier was bestaat bijna niet meer.
Vergrootte C4 coupé
Slim, want net zo handig als een ‘normale’ Espace, maar met een populaire look…
@Esprit_de_Flandre: Nu nog een Espace coupé en het duo kan de concurrentie aangaan met de Range Rover Evoque…
@Esprit_de_Flandre: dat noemen we dan de Avantime. Oh wacht, die is er al geweest…
@iJoost: De Avantime vond ik razend mooi. Een mening die slecht weinigen delen. Niettemin zou het deze keer misschien wel lukken, met een design dat dichter bij de Espace blijft…
Ik ben wel een beetje verbaasd over de verbaasde toon van het artikel. Renault had al vaker aangekondigd dat het meer een cross-over model zou worden en ook was het zichtbaar in het Initiale Paris studie model van vorig jaar…

Maar over de auto; Wat een gave dikke bak! Een beetje out of my league, maar ik hoop hem vaak op de weg te gaan zien!
Mooi ding. Heb de Espace altijd wel kunnen waarderen, waarschijnlijk doordat je ze vroeger vrij vaak zag op vakantie in Frankrijk.

Het past op zich ook wel dat ze er net een wat ander concept van maken, want het is eigenlijk altijd wel een vooruitstrevende auto geweest op een bepaalde manier. Alleen het huidige model is al heel lang over de houdbaarheidsdatum heen, dat dan weer wel…
Renault blijft me positief verrassen, misschien dat ik terugkeer naar het merk waar ik mee opgegroeid ben. Ook deze Espace is weer lekker eigenwijs..
Wat is er mis met de huidige Espace? Dat is en blijft al 10 jaar een prachtige auto……
Eindelijk een paar gezien in het wild….de Franse limo is terug!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).