Renault KWID Concept heeft een eigen drone

Auteur: , 18 Reacties

De KWID Concept van Renault is voorzien van een kleine drone zodat je landschapsfoto's kan maken vanaf je tablet terwijl je rijdt. Je hebt dit nodig, je weet het alleen nog niet.

De Renault KWID Concept is de eerste auto die door Renault buiten Europa wordt onthuld. Hiermee wil Renault laten zien dat ze ook bezig zijn met nieuwe markten, waaronder India. Deze conceptcar zal namelijk te zien zijn tijdens de Delhi Autoshow, overigens was Renault Design India betrokken bij dit ontwerp. Renault geeft aan dat in nieuwe markten de gemiddelde koper een stuk jonger is en dat daarop ingespeeld is met dit ontwerp.

De drone wordt door Renault “Flying Companion” genoemd en kan opstijgen van onder het opendraaiende achterste deel van het dak. Volgens Renault is het de eerste auto met z’n eigen drone. Als de drone eenmaal onderweg is kan deze je helpen door vooruit te vliegen en zodoende te kijken daar waar je zelf nog niet kan zien. File? De drone kan je waarschuwen. Omgevallen boom of loslopende geiten op de weg? Je weet het op tijd. Maar je kan ook luchtfoto’s nemen van het landschap als je dat wil. De drone kan automatisch zijn werk doen maar indien gewenst kun je hem ook persoonlijk aansturen vanaf de tablet in het interieur.

Het ding ziet er best stoer uit dankzij de vleugeldeuren en de enorme wielen die uit de wielkasten steken. De concept oogt misschien wel als een keiharde offroader maar is dat niet. De auto is namelijk op slechts twee wielen aangedreven. Wel is het ding Z.E. Ready, oftewel er kunnen batterijen en elektromotoren in gelepeld worden voor elektrisch rijden.

Het interieur is geïnspireerd op een vogelnest. Er zijn twee zitplaatsen achterin en drie voorin, waarbij de bestuurder in het midden plaatsneemt, iets voor de mensen naast hem om zijn schouders vrij te laten bewegen. Het voordeel hiervan is dat de auto op alle markten kan worden verkocht, zowel die voor links- als rechtsgestuurde auto’s.

Vraag ik me alleen nog af wat de ontwerpers bezielde toen ze bedachten dat in het knotsgekke verkeer van India een bestuurder ook nog wel met een drone zou kunnen spelen tijdens het rijden.18 reacties

Vogelnest-interieur, tja… die drone is ook echt handig om al rijdend in de auto terug te kunnen laten landen, laat staan dat je wordt aangehouden vanwegen spelen op je tablet achter het stuur.
dit bestond toch al. Iemand de serie Viper ooit gezien?
http://www.youtube.com/watch?v=xtJLlQYs1rY
@Adrie: wat een enorm slechte film dit xd hahaha
vooral opletten op 1:52 ergens
Ik zie het al in mijn glazen bol, straks drone file! Duizenden drones opzoek naar files op het asfalt.
Alleen jammer voor Renault dat er zoiets bestaat als: Wet- en regelgeving UAS & RPAS drones onder 150 kg.

Dat blijft dus een proefballonetje ;)
@toroloco: Wat dacht je van files veroorzaakt door crashende drones…
Je zou er zo een Kia logo op kunnen zetten..
Relaxed… Een beeld van boven op je auto. Ze moeten alleen de drone niet met de tablet bestuurbaar maken, maar de auto! Real life GTA spelen :-)
Yeah, like that’s going to happen…
Blijft de drone niet vanzelf boven de auto vliegen dan? Als er electromotor in de auto komt,hoor je tenminste de drone nog,haha
Ik houd van brainstromen en niet te denken in “maren” en “mitsen”. In het kader van individualisme kan je zo’n drone zien als een persoonlijke satelliet. Daar is iets voor te zeggen natuurlijk. En, het zet mensen op een andere manier aan het denken. Stel, dit is mogelijk. Welk nut kan het dienen. Da’s toch mooi!
@lacker: Een persoonlijke satelliet in welk opzicht?
@stihl: Nu gebruiken we allemaal satellieten voor bijv. je mobiel of verkeersinformatie. Zo’n satelliet is een hub, een verzamelpunt. Een drone zou zo’n functie kunnen overnemen.

Als je dat weer als uitgangspunt neemt, zijn er veel functies die een drone kunnen overnemen. Auto’s krijgen informatie van de drone, de stap naar zelfrijdende auto’s is dan ook snel gemaakt.

Denk aan het idee van een vlieger, die je continue bij je hebt.
Het concept is overigs niet eens nieuw. Die rijdt al rond: Nissan JOke
Ideaal tijdens moeilijk terrein rijden, stapvoets
@asmulders: je eigen verkenner
Lijkt net een marsvoertuig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).