Ricciardo: ik kan Verstappen niet altijd verslaan

Auteur: , 17 Reacties

De honeybadger ziet de harde realiteit onder ogen.

MV33

Realiteitszin? Het managen van de verwachtingen? Wat de reden ook moge zijn, Ricciardo heeft een voor coureurs vaak moeilijke stap genomen en toegegeven dat Max soms sneller is dan hij. Zeker wanneer coureurs nog niet helemaal gearriveerd zijn in de F1, is dat een zeldzaamheid. Ze zijn dan immers nog volop in gevecht om dat begeerde zitje bij een topteam te bemachtigen dat de beste kans biedt om kampioen te worden. Prettige bijkomstigheid is dat er bij die teams ook de mogelijkheid ligt tientallen miljoenen per jaar binnen te angelen.

Nu is Red Bull weliswaar ook een topteam, maar zeker voor wat het laatste aspect betreft lopen ze een beetje achter op Ferrari en Mercedes. Zelfs bij McLaren kan je aanzienlijk meer toucheren. Tenminste, als je Alonso heet. Voor Max en Daniel staat er dan ook letterlijk veel op het spel.

Men zegt weleens dat een coureur om met deze druk om te kunnen gaan er van overtuigd moet zijn dat hij/zij onder gelijke omstandigheden de allerbeste is. Voor (vrijwel) iedereen die tegenwoordig de F1 bereikt gold dat waarschijnlijk ook min of meer in de opstapklasses. Maar hoe hoger het niveau van de competitie, hoe groter de kans dat je tegen lieden aanloopt de net zo goed zijn als jij of zelfs beter. Ricciardo, eerder teamgenoot van Liuzzi, Karthikeyan, Vergne, Vettel en Kvyat, lijkt dat moment nu bereikt te hebben.

In gesprek met Formel1.de geeft de Ozzie namelijk aan dat hij zich goed beseft dat hij niet iedere sessie voor Max Verstappen kan staan:

“Vorig jaar was het nog verrassend als Max voor mij stond, maar nu weet iedereen dat hij een hele snelle coureur is. Ik kan niet in elke sessie voor hem staan. Soms zal hij voor mij staan. Dat is nou eenmaal zo.”

Gedeeltelijk is deze bekentenis een ommezwaai ten opzichte van vorig jaar, toen Ricciardo nog aangaf dat hij eigenlijk gehoopt had nul keer verslagen te worden in de kwalificaties. Daniel versloeg in 2016 eerst in vier races vier keer Kvyat in die ene snelle ronde. Daarna duurde het tot de tiende race van het jaar in Silverstone voordat Max voor het eerst de goedlachse Australiër wist te verslaan in de kwalificatie. In de laatste twaalf races van het jaar werd het trouwens 6-6.

Dit jaar staat het in de kwalificaties 3-2 en in de races 37-35 voor Daniel. Het gaat dus wederom erg gelijk op. Ricciardo verwacht dat dit ook in de rest van het jaar zo zal blijven en dat de twee elkaar zullen opstuwen naar grotere hoogten:

“Ik verwacht ook van mezelf nog meer. Ik ga ervan uit dat ik hem [Max Emilian] kan uitdagen en dat we er beiden beter van worden. Het is mij [nogmaals] volstrekt duidelijk dat ik hem niet elke sessie zal kunnen verslaan, want hij [MV33] levert puik werk af.”

Waarvan akte.17 reacties

Ik blijf het zeggen, wat een baas is die Ricciardo. Een van de meest sympathieke rijders op het veld.
Wat is het heerlijk om zo iemand in de F1 te hebben, typisch voorbeeld van een laidback “Ozzie”, gun hem (na Max uiteraard) al het beste!
@godenzoon14: gun het hem eerder, dit is toch hét schoolvoorbeeld van hoe een echte sportman zich hoort te gedragen, Max is langzaamaan een arrogante gefrustreerde kwal aan het worden, maar dat zie je pas als je je oranje bril af zet
@2505: Heb em afgezet, die enige kwal die ik nu zie ben jij…
@wif1: die roze bril ook dan
@2505: Doe eerst die zwartkijker maar eens af, je hebt Max in je hele leven waarschijnlijk nog nooit persoonlijk gesproken, je volgt de sport niet (gezien je totaal uit de lucht gegrepen reactie) en je hebt geen benul van topsport.
Maar weer even ontopic: Riciardo is zeker geen koekebakker, Red Bull heeft qua coureurs de sterkste line up en als de upgrade van de Renault motor komt dan kan het nog iets worden dit jaar.
@deuxmillecinqcentetcinq:

En toch, nice guys finish last. Er zijn maar weinig echt sympathieke wereldkampioenen. Prost, Schumacher, Senna, Lauda, Vettel, Mansell, Piquet, Hunt en ga zo maar door. Stuk voor stuk arrogante eikels gedurende hun carriere. Frustratie was ze zeker ook niet vreemd. Blijkbaar zijn dat helaas toch goede eigenschappen voor een F1-coureur.

Dat gezegd hebbende sta ik ook volledig achter Ricciardo. Hij heeft zeker de gun-factor. Van mij mag hij dan ook zeker kampioen worden, oranje bril of niet. Hamilton en Vettel hebben er wel genoeg nu.
@deuxmillecinqcentetcinq:
Ben het wel beetje met je eens. Dat gepiep op de boordradio dat er een blauwe vlag moest komen voor Palmer (?) vanwege verminderde downforce terwijl die Renault nog paar honderd meter voor m reed…beetje jammer…

Gun het Ricciardo ook helemaal. Hoop dat hij dit jaar in Monaco iets kan laten zien. De powerunit is daar toch iets minder van belang. En zou mooie revanche zijn op vorig jaar.
@deuxmillecinqcentetcinq: Dat Ricciardo een topkerel is daar bestaat geen twijfel over maar zoals hier ook al gezegd: we kennen max amper tot niet, hij komt pas om de hoek kijken.

Denk dat Max met zijn jeugdige leeftijd nog niet goed weet hoe zich te gedragen. Er komt ook heel veel op die jongen af in toch wel een heel korte tijd. Laat hem maar lekker racen want dat kan hij toch goed, hopelijk volgend jaar in een rode bolide, je weet wel zo eentje met een steigerend paardje op.
Ik dacht verstaan, want dat kan natuurlijk ook
Wisten wij al een tijdje maar fijn dat Dan het nu ook doorheeft.

Wel een klassieker: als je voelt dat je het moeilijk gaat krijgen dan hemel je je teamgenoot op. Want alleen een buitenaards goede rijder kan natuurlijk een topper als jij verslaan toch?
Dat wordt een beetje de valkuil voor Verstappen. Iedereen schrijft en zegt dat hij wereldkampioen gaat worden. Dat is natuurlijk moeilijker dan gedacht. Als het allemaal lang gaat duren zal op een zeker moment de frustratie toeslaan, wat ten koste zal gaan van de prestaties. En je gaat in de F1 zo van hero naar zero. En al die plotselinge F1 fans vinden je dan een loser.
Ik kan Max ook niet altijd verstaan
@jaapiyo Was ene Sebastian Vettel ook niet op een bepaald moment teamgenoot van Ricciardo? Ik mis namelijk VET in jouw lijstje.
@ahs1979: check…nog een lay-up voor Ricciardo idd.
Die Ricciardo is een baas, echt een reeele, goede gozer. Daarnaast laten de prestaties van verstappen en hem zien dat ze op de limiet van de auto rijden, maar niet op die van zichzelf. Anders zou max denk ik licht in het voordeel zijn in de race.
@tkoote: Dat vraag ik me af. Max heeft vergeleken met Daniel nog aardig wat te leren. Hij rijdt goed, maar maakt in nog zo nu en dan wat foutjes die er bij Ricciardo wat meer uit zijn. Als beide, zoals jij zegt, op hun eigen limiet gaan rijden dan denk ik dat Ricciardo in de eerste instantie nog aan het langste eind trekt omdat hij zijn eigen limiet in de F1 wat beter kent. Na wat extra ervaring kan dat dan weer omslaan in het voordeel van Max, maar dat moeten we nog zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).