RIP Justin Wilson (1978 – 2015)

Auteur: , 25 Reacties

Zojuist bereikte ons het tragische nieuws dat de Britse coureur Justin Wilson gisteravond op 37-jarige leeftijd overleden is.

RIP Justin Wilson

Wilson (nickname “Badass Wilson”) raakte afgelopen zondag betrokken bij een crash op de Pocono Raceway waarbij hij werd getroffen door een brokstuk van een andere auto die in de hekken was gevlogen. Na de crash werd Justin Wilson door een helikopter naar een ziekenhuis in Allentown, Pensylvania gevlogen, waarna bekend werd gemaakt dat hij in coma lag en zwaar hoofdletsel had.

Zijn broer en mede-coureur in de IndyCars Stefan Wilson riep meteen na de crash op om niet te speculeren over zijn gezondheid. Vier uur geleden plaatste Stefan een aantal berichten op Twitter:

“Can’t even begin to describe the loss I feel right now. He was my Brother, my best friend, my role model and mentor. He was a champion!”

He lived for this sport, he loved it. The only comfort I feel is that he lived a life he loved! RIP mate, I’ll chuffing miss you.

Wilson begon in de karts in 1987 en bereikte via verschillende raceklassen een trainingsprogramma van McLaren, waar hij in 1998 finalist was voor de Young Driver of the Year Award. Een jaar later belandde hij in de FIA Formula 3000, het kampioenschap in die klasse won hij in 2001.

De volgende droom was de Formule 1, maar Wilson was in eerste instantie te lang (1.93) om in de krappe F1 auto’s te passen. Uiteindelijk was het Minardi dat besloot een auto te ontwerpen rond Wilson, waarna Wilson zijn teamgenoot Jos Verstappen een seizoen lang beconcurreerde. Later reed hij ook nog voor Jaguar in de koningsklasse van de autosport, maar succes in de Formule 1 bleef uit. Tot vandaag is Wilson de langste F1-coureur ooit.

Het succes vond hij wel in de Champ Car Series, waar hij meerdere overwinningen behaalde van 2004 tot 2007 en waar hij twee keer runner-up in het kampioenschap was. In 2008 verkaste hij naar de IndyCar Series, waar hij drie keer een wedstrijd won in 120 wedstrijden.

Naast zijn carrière in de Formule-raceklassen, reed Wilson ook graag endurance races. Hij was in 2004 onderdeel van Racing for Holland met Tom Coronel en Ralph Firman. Daarnaast behaalde hij meerdere overwinningen in de 24-uursrace van Daytona.

Justin Wilson overleed in het ziekenhuis, in het bijzijn van zijn ouders, broer, en vrouw met wie hij twee dochters heeft. Justin Wilson werd 37 jaar oud.25 reacties

Het mag dan een risico van het vak zijn, het blijft enorm tragisch om dit te lezen. Veel sterkte aan zijn familie, vrienden en ieder ander die geraakt wordt door dit treurige nieuws.
@Edge: bedankt! Wij lezen altijd autoblog.nl…..
@Edge:en ieder ander die geraakt wordt
@gtdave: kansloos dat je dit stukje neemt uit zijn tekst om grappig te doen. Ga lekker vervelend doen in je (vermoedelijke) Opel Corsa.
Sterven in het harnas, maar door brokstukken van een ander is wel heel zuur. R.I.P.
@porsche928: Inderdaad en de discussie over gesloten cockpits zal hiermee wel weer opnieuw aangewakkerd worden…
R.I.P
Ehm, het snot voor ogen? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Minardi_PS03
@JSleutel: Inderdaad, hier slaat Autoblog even de plank mis.
@jsleutel: @CasperH was de positieve Verstappen-hype effe zat denk ik..
@JSleutel: datzelfde Wikipedia meldt op de pagina van Wilson weer iets heel anders. Ik heb het maar even wat neutraler gemaakt.
@CasperH: Thanks Casper !
@CasperH: ja dat zie ik nu ook op wiki. Op de NL wiki is JW 13 cm kleiner. Lang leve de user generated content :-)
Het mag dan de sport zijn waar ik al heel mijn leven aan verlaafs ben, maar op dagen als deze haat ik het verschrikkelijk.
Wow… RIP
Heel heftig! Heel veel sterkte voor de Familie en vrienden van hem!
……….. RIP Justin Wilson. Sterkte voor familie en nabestaanden
Pfoe, gisteren hoopten we nog, en nu is het over……
…..
Risoco van ’t vak! R.I.P.
En verschrikkelijk veel pech heeft hij gehad. RIP
@clarkson: als je beelden ook terugkijkt dan besef je dat opnieuw. Dat brokstuk had maar 20cm hoger hoeven vliegen, of 50 cm links/rechts en deze ellende was niet ontstaan. Wat een verdriet.
Dacht altijd dat Antony Davidson die lange gast was, was hij het. RIP.
@terrorizer: Anthony is een dwerg vergeleken met Justin, scheelt een cm of 30.
Bizar dat er nu weer een coureur sterft. In de tijd dat ik autosport kijk is het eigenlijk zo weinig voorgekomen dat ik ook ben gaan denken ‘dat gebeurt niet meer’. Toen Ayrton en Ratzenberger stierven was ik 8 dus dat heb ik net niet heel bewust meegekregen en sindsdien is het op een enkele uitzondering na jarenlang redelijk goed gegaan. Nu lijken er qua gevoel opeens een paar snel achter elkaar te gaan…Veranderd toch een klein beetje je perspectief op het racen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).