Rode Murcielago SV met lage tellerstand kan van jou zijn

Auteur: , 33 Reacties

De bruutste Lamborghini Murcielago ooit gebouwd is zonder twijfel de LP670-4 Superveloce. Indien je naam Mr. Moneybanks is moét je deze auto hebben, en laat er nou net een knalrood exemplaar te koop staan. Da's toevallig.

Ten opzichte van de toch niet heel ingetogen LP640 is de Murcielago SV nog een tandje schreeuweriger. Niet alleen kreeg hij een dikkere styling en 30 extra pk’s uit zijn V12, ook werd er nog eens 100 kg aan gewicht afgeschaafd. Het enige waar ze zich in Sant’ Agatha mee hebben ingehouden is de aandrijving, want ondanks het extra gewicht bleef het AWD-systeem behouden.

SV

In totaal werden er 4.099 Murcies geproduceerd, 350 daarvan zouden SV’s worden. Echter, dit aantal werd niet gehaaald: al na 186 exemplaren werd de productielijn omgebouwd om plaats te maken voor de Aventador. Heel veel ga je deze auto dus niet vinden.

Mocht je een leuke eindejaarsbonus hebben gescoord, en veel goesting in je broekje krijgen van de Murcielago to end all Murcielagos, kijk dan even naar dit Rosso Mars-exemplaar dat in het VK te koop staat, met slechts 5.000 km op de teller. Da’s praktisch een nieuwe Lambo! Hoeveel de verkoper er voor wil hebben? Dat mag je uitonderhandelen, als je een serieuze koper bent. (via WCF)33 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Jammer dat het stuur aan de verkeerde kant zit. Is best onhandig in de McDrive. En achteruit is ook niet echt een optie met zo’n auto.

Alleen daarom laat ik hem staan. Het feit dat ik nog niet eens een voorhand van dat ding kan betalen heeft er niks mee te maken… ;-)
@swaffelaer: voorband. Kut autocorrect!
@swaffelaer:
Een Murci is sowieso onhandig in de mcdrive, te breed en de raamopening is zo laag en klein dat je bestelling doorgeven al een uitdaging is, hem aannemen is een kleine ramp….

Zelfs met mijn bolides is het al een uitdaging en dan kan de bestelling nog door het open dak….
@jrk68: En er zit zeker ook geen bekerhouder in. Nou, in dat geval hoef ik hem helemaal niet.
@swaffelaer: Dan moet je even US-spec Murci nemen. Die zitten vol met bekerhouders.
via Android app
@swaffelaer: juist handig toch? Een auto die het onaantrekkelijk maakt om onderweg wat McVergif te consumeren.
@knipperlichtje: en dan druipt dat smerig hamburgervet ook nog op je mooie bekleding!
Ga m van de week even halen!
Dit blijft toch wel de bruutste en mooiste Lamborghini die VAG heeft gemaakt en zal maken!
Had ik die loterij maar gewonnen….
De allerlaatste der mohikanen. De allerlaatste Murcielago met de Bizzarini V12. In feite dus een doorontwikkeling van de motor uit de Muira. De Bizzarini V12 is voor mij net zo heilig als de Busso V6, Mezger 6 of de Hemi V8 (de echte).

Daarnaast vind ik het ook een schitterende auto. Heerlijk onbehouwen en puur.Ferrari’s zijn altijd zo serieus, dit is ook leuk om naar te kijken als ie stil staat En veel mooier dan zijn opvolger. De Aventador is meer een soort Gallardo Plus voor Dubai Dudes en jonge popsterretjes.
@gtwillem: De motor werd eerst geïntroduceerd in de 350GTV (al werd hij daarin vervangen door een hoop stenen omdat hij toch niet helemaal paste) en kwam in productie met de 350GT, maar dan wel aangepast naar de zin van Lamborghini omdat Bizzarrini’s ontwerp te hoogtoerig was en te veel op de racerij gericht, terwijl de 350GT een… GT moest zijn.
Vervolgens kwam er nog de 400GT waarbij de oorspronkelijke 3464cc opgeboord werd tot 3929cc. Met nog een aantal aanpassingen kwam deze dan in de Miura terecht, en nog eens 40 jaar later zong hij zijn zwanenzang in deze SV met een cilinderinhoud die meer dan het dubbele bedraagt van het origineel…
@rood: Klopt, alleen lag ie daaar nog in de lengte en was het een behoorlijk aangepast design.

Tip voor AB: van de 400GT was er ook een speciale uitvoering, de 400GT Monza. Die liet qua uiterlijk al een beetje weten welke kant het met de Muira op zou gaan.
@gtwillem: want deze is niet voor jurken?……
Dit lijkt me de komende jaren wel een goede investering.. 800% zal wel niet. Als de prijs nu onder het half miljoen ligt zal 500% in 10 jaar er zeker inzitten.
Als je maar geld genoeg hebt, dan kan alles van jou zijn ;) maar als ik het had, yes please!
Ik blijf het stuur teleurstellend vinden.
Die kleur is echt vet, jammer dat deze is gebruikt als investering en niet als auto.
Totale gekte, zoals een Lambo hoort te zijn. Me like!
@PeugeotGTI:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTN3kvzQSviRFKpEx6u-sxxHC_9Unt0KlB257Uyf4seYpomgBosIg
Dit is totale gekte waar het Lambo’s betreft….

Wat jij totale gekte noemt is een Audi ontworpen door een Belg, geen Lamborghini dus….
@jrk68: dat is inderdaad DE lambo
Jammer dat het stuur aan de rechterkant zit ander had ik hem wel gekocht.
Stuurtje heeft al wat geleden precies? Of is dat de lichtinval die bedriegt?
@nasty: Alcantara
@nasty: Kennelijk heeft er toch iemand met z’n vettige McDonalds-vingers aan het stuurtje gezeten… ;)
Samen met de LP640 de mooiste Lamborghini ooit.
Ook de best klinkende V12 die er is. Een Aventador is er niets bij.
Met die postcodekanjer in de Bijlmer zal je hem daar Binnekort kunnen zien ;-)
Ongelooflijk hoe goedkoop je een Murcielago kan vinden op mobile.de!! Begint onder de 80k
De laatste der mohikanen, geweldige V12 en looks die een supercar moet hebben.
Als ik het geld had dan wist ik het wel.
Prachtige wagen!
Schitterende auto!
Voor de Lambo Murcie SV blijf ik een zwak voor hebben, gisteren heb ik dan ook erg getwijfeld om deze in mijn droomgarage te zetten van 8. Uiteindelijk niet gedaan omdat ik maar 1 supercar erin wilde zetten (keuze gevallen voor de Veyron), maar deze staat er zeker ook in.

Lijkt mij heel erg leuk om er een te bezitten en dan voornamelijk om erin te rijden en niet in mijn garage te stallen. Alleen zullen de garagekosten dermate hoog zijn dat ik hem toch niet te vaak kan gebruiken:) Een Murcie heeft een tijdloos design, simpele lijnen die hem mooi maken maar tegelijkertijd oog agressief een echte Lambo. Supercars lijken tegenwoordig steeds meer op een straaljager met 4 wielen. Die auto’s zullen gedateerd gaan ogen over de jaren heen, maar ook over 10 of 15 jaar zal de Murcielago nog steeds tijdloos ogen. Daar zit de charme van deze auto, deze auto zal een goede investering zijn.
Rode Lambo’s zijn sowieso zwaar relaxt! Ik vind dat nog altijd 1 van de mooiste kleuren op Lambo’s.
bediening van de ruitenwisser lijkt verdacht veel op die van een Fiat Ducato.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).