Rolls-Royce Wraith met extra deuren is grandioos

Auteur: , 29 Reacties

Meer deuren is meer vreugd?

Rolls Royce Wraith

Een coupé ontwerpen op basis van een sedan met de afmetingen van een oceaanstomer is bijzonder lastig, maar de designers van Rolls-Royce hebben het desalniettemin geprobeerd met de Wraith (rijtest). Het resultaat is smaakgevoelig, persoonlijk kan ik er moeilijk het predikaat ‘elegant’ aan hangen. Eerder imposant en sinister.

Nu wordt Rolls-Royce al enige tijd bestierd door BMW en de Duitsers blijken niet vies van gaatjes vullen. Vierdeurs coupés op basis van sedans én SUV’s, niets is ze in München te gek. Vooralsnog bleef het edele Rolls-Royce gespeend van dergelijke frivoliteiten, maar is dat eigenlijk wel positief?

Bovenstaande photoshop van The Swagline ligt namelijk meer dan prettig op het netvlies. Daar waar de Wraith wat gedrongen oogt, maken twee extra deuren deze vierdeurs coupé opeens een stuk eleganter. Een relatief makkelijk te realiseren extra model waar ongetwijfeld klanten voor te vinden zijn. Het eindoordeel is aan u.29 reacties

Maar kan je er ook een camper achteraan hangen?
@viezefreddyw: camper? XD caravan bedoel je zeker?
@bmwm3gtr: Haha ja, sorry. Caravan ja.
@viezefreddyw: waar het gepeupel met een caravan op vakantie gaat, hangt een RR-rijder gewoon een camper aan de trekhaak
Dit ziet er zoveel beter uit dan de coupé!
De hele charme en elegantie van merken als RR en Bentley is compleet de grond in getrapt door middelmatige voetballertjes die veel te veel geld verdienen op veel te jonge leeftijd.

Vooral RR is niet meer wat het geweest is. Ik kan er niet meer serieus naar kijken.
@87sandyd: Als je kijkt naar de totale RR klandizie, dan is maar een erg klein percentage voetballers. Het is niet meer wat het geweest is? Wie kocht er vroeger een RR dan? Mensen van adel? Nee, dat waren mensen zoals de sekte leider Bhagwan Sri Rajneesh, cocaine dealers in Columbia en Miami, dictators en boeven uit de Sovjet-Unie.
@87sandyd: en vergeet de rappertjes niet.
Beauty!
Nog steeds geen schoonheid. Maar dat telt toch niet in dat segment.
Nee echt niet, totaal uit proportie, nooit doen RR!
Mwa, naar mijn idee iets te druk
Een wraith is in principe een ghost met 2 deuren, en dit is precies de ghost met een andere daklijn
@marstr: net zoals een 4GC dat ook is, alleen dan van de 3 serie.
Nee, doe maar toch de originele Wraith.
Rolls Multipla ..

Grappig ding ..
Lachwekkend zelfs ..
Dit is een Nee
Onzinnig maar fraai
Heeft de Wraith niet nodig, integendeel.

De lange portieren van de originele Wraith benadrukken juist de gestrekte lijnen. Erg mooie auto trouwens. De voorname hoge neus met rechtopstaande grille en enorm lange motorkap. Een lijnenspel dat moeiteloos overgaat in een fraaie gestrekte coupévorm met lage daklijn.

Vele jaren terug, heel veel jaren terug, had Rover ook zoiets, de P5B coupé. Rover was ook toen zeker geen Rolls Royce, maar was zeker een klasse-merk. Op een veel hoger niveau dan in de laatste jaren van het merk. Met in het interieur chroom, leer en hout, veel hout. Overigens had de P5B coupé al vier deuren en was daarmee zijn tijd ver vooruit.
Als rijke mensen klein zijn zou het kunnen maar voor lange mensen heb je hier totaal niks aan.
Allemensen hoe lang is dat ding wel niet?! Daar rmoe je gewoon een vergunning aanvragen om mee te rijden lijkt het wel.
Audi heeft de A8 met daarbij de A7.
Zo zie ik deze ook. Phantom afmetingen, maar dan als vierdeurs coupé. A hoort dat niet bij Rolls-Royce, die zou eenvoudig moeten blijven. Geen Porsche met 10 modellen in de line-up.

En B: de Wraith is al een fout (ik vind hem alleszins mooi of klassiek) en in plaats van er mee te kappen, zouden ze de Wraith lijn hier mee uitbreiden. Ik zit er niet op te wachten. Gelukkig heb ik het geld ook niet.
Nope nog steeds niet mooi.
Een RR hoeft toch zeker geen praktische coupé!?!? Kijk de olijke huisvader heeft van moeder de vrouw toestemming gekregen een 4 deurs coupe te leasen. Maar RR publiek schaft toch zeker een ghost én wraith aan!
Wraiht Gran Coupe
Schitterend, mooier dan de Wraith, eleganter dan de Ghost. Meteen een kleine serie in productie nemen Rolls-Royce!!
één woord: fugly
En dan durven zeggen dat een Panamera op een schijtende hond lijkt….
Nee doe maar niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).