Rolls-Royce Wraith prijzen: € 152,50 per kg

Auteur: , 25 Reacties

Waftability doesn't come cheap...

Rock 'n Roller

Sinds enkele maanden heeft Rolls-Royce een officiële Nederlandse vestiging, bij Cito Motors in Eindhoven. Uiteraard komt de Wraith hier ook in de showroom te staan, en wel voor het mooie ronde sommetje van 360.000 Europese pegels, ofwel 11 modale jaarsalarissen.

Dit is een aardig verschil met de € 1952,60 die je in 1939 voor een Wraith moest neertellen, maar enfin. Je krijgt er ook iets meer auto voor terug.

De 2.360 kg zware Wraith levert met behulp van zijn 6,6 liter V12 een nette 633 pk en 800 Nm. Als je de hooligan uit wilt hangen, dan kan je in 4,6 seconden naar de 100 km/u sprinten, maar dit mag alleen als je een set 24″ aftermarket velgen gemonteerd hebt en je ramen donker foliet.

Dit weekend vindt bij de dealer de Nederlandse introductie van de Wraith plaats, we zijn benieuwd hoeveel kopers zich al aangemeld hebben voor de Fastback, om zo onze schatkist met 75.000 euro aan belastinginkomsten te spekken.
25 reacties

Ik vind hem hartstikke mooi, maar als ik 360k had liggen zou ik het toch wel anders besteden.
@fant: Een occasion Phantom Coupé wellicht?
@martijn1993: Zou zelf eerder voor een handjevol tweedehands Italianen gaan :D F355, Granturismo, dat soort spul.
@fant: Interessant, ik zou eerder meerdere occasion Britten overwegen, een AM DB9, een Jaguar XJ of XF-R, wellicht nog een mooie E-type (series one).
Zo! De oud ijzer prijs ligt hoog zeg.
Was die maar lichter!
Wat kost een Phantom Drophead Coupe eigenlijk? Beetje kannibalisme lijkt me…
@r3fl3x: tonnetje of zes dacht ik? minimaal 5 ton in ieder geval!
gedwongenleaser
Prachtige bak, zeker in deze kleurstelling.
De RR Phantom en de Ghost vind ik beide prachtig, maar is de Wraith nou mooi of niet mooi daar ben ik nog niet overuit. Zo schuin van voor is het een plaatje, maar als ik foto’s zie van de zijkant en schuin van achter ben ik er (nog) niet overuit. Terwijl foto’s uit de lucht en van boven weer de Wraith mooier maken.

Als ik dit zie vraag ik mij toch echt af waarom Maybach de coupe niet eerder heeft gebracht. De coupe was een plaatje en het was al te laat, terwijl de coupe het bedrijf misschien kon redden.
Ik zou geen huis kopen maar gewoon een rolls is toch bijna t zelfde alleen een rolls rijdt
@porschekiller: Koop dan een camper.
mijn fiets is zelfs nog duurder dan een Rolls-Royce Wraith per/kg
@qoekje:

En dan moet je nog zelf trappen ook…
@qoekje:

En waar je dan je vrouw? Er zit namelijk geen keuken in..
@Vreddy_B: + laat
@Vreddy_B: jaa jaa keuken in een fiets koekkoek
Ik vraag me eigenlijk af of er een paraplu in de suicide deur is verwerkt ? 4.6 valt dan toch weer tegen. In dat geval haal ik 3x een M6 series gran coupé in de kleuren vlnr. lichtblauw, donkerblauw en lichtrood :).
@bempi: Mensen die dit kunnen betalen, kunnen tig keer een M6 erbij kopen.. Altijd dat ‘voor dat geld koop ik liever dit’ en ‘doe mij maar dat’ gedoe… Zucht.
@bempi: Hahah waarom 3x dezelfde auto, ik zou de nieuwe S-Klasse, de nieuwe BMW X5, BMW M6 GranCoupe en de Nissan GT-R kopen voor dat bedrag :p
Ik wacht op de 1e versie met wat shelby tekentjes erop. Wat een afschuwelijk ding.
Mij zal je er nog niet dood in terugvinden.

Dan nog liever in zo’n margi conti gt dan in deze. Die laatse had tenminste nog iets, dit is gewoon nuja een lomp staal met een mislukte neus en een wannabe fastback tail.
Een beste prijskaart zeg, allemachtig! Hm… Ik wacht wel de eerste spotplaten af, voordat ik een echte oordeel over de uiterlijk kan vellen.
Als je toch een hoop geld hebt en je te oud bent voor supercars is dat een leuk ding om te rijden. En hij ziet er goed uit
doe mij dan maar 500 gram Rolls Royce :)
Verschrikkelijk mooie auto. Kan me alleen niet indenken dat je met je volle verstand er mee rond gaat rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).