Alexander Rossi wint de Indy 500

Auteur: , 27 Reacties

En dat deed hij zonder dat hij op het laatste stuk nog brandstof in zijn tank had zitten. Knap!

Een willekeurige Indycar

Het was me het racedagje wel vandaag. Natuurlijk was er de GP van Monaco en de 24h van de Nurburgring, maar in Amerika werd vandaag de grootste wedstrijd van het jaar gereden, de Indianapolis 500. Dat is 500 mijl lang met heel hoge snelheid bochtjes naar links maken.

De wedstrijd werd zoals gezegd gewonnen door Alexander Rossi. Hij is de eerste Rookie die het flesje melk mag drinken sinds Helio Castroneves in 2001. En hij had heel knap zitten rekenen, want er zat nog zo weinig ethanol in zijn tank, dat hij het laatste uitlooprondje niet meer kon volbrengen. Zijn teamgenoot bij Andretti Autosport Carlos Munoz finishte als tweede, Josef Newgarden mocht op het laagste treetje plaatsnemen. De winnaar van vorig jaar, Juan Pablo Montoya, klapte zijn wagen tegen de muur en bleef met lege handen achter.

Vooraf was er veel te doen over deze race. Het was namelijk de 100ste editie van de Indy 500 en dat is begrijpelijkerwijs erg speciaal. Oud-Formule 1-coureur Rossi (hij reed vorig seizoen 5 races voor Manor) heeft met deze zege nu definitief zijn naam gevestigd in de Amerikaanse Indycar. Het is hem gegund.27 reacties

Dit geeft hem een moeilijke keuze, of hij gaat door in Indycar, of hij probeert een terugkeer naar de F1 te maken.
@uncivilsum: klopt, hij wordt allang weer gelinkt met manor voor het zitje van haryanto ivm geld.
@thijsj: misschien kan hij door zijn indy 500 winst meer sponsoren aan boord krijgen om hem een stoeltje te kopen
@uncivilsum: zeker waar, maar als ik rossi was zou ik de komende jaren gaan voor een carriere in amerika. Hij doet het daar erg goed, dat lijkt me leuker dan hier in de f1 achteraan rijden.
@thijsj: misschien kan hij naar williams, Geld, ervaring en connecties bij williams heeft hij wel plus Williams heeft wel vaker Indy 500 winnaars in hun line up gehad
@uncivilsum: naaah, f1 is niks vergeleken indycar.. Daar leven de fans voor de sport, slapen in tentjes en campers al een week van te voren met feesten en bbq’s.. Altijd vol met fans langs de track met een sfeer de race waar je kippenvel van krijgt!
@vtechlover: heel objectief dit….
@vtechlover: zeker nog nooit bij een F1 race geweest dan?
Heel gaaf, echt een bizarre sport. De snelheid, het verrassingselement, de pitstraat, de crashes. Ik heb genoten, vooral van de melk.
@motormuis: Bij Manor-Marrusia moest hij nog geld meenemen. Nu verdient hij met 1 race ruim een miljoen dollar. Niet gek toch?
@motormuis: dikke kans dat daar ook weer het eea van naar het team gaat.
En wie weet hoe lang hij zo al aan het rijden was zonder benzine!
@cossiekiller: ook gezien, ik dacht echt dat hij het niet zou halen!
@cossiekiller: Heel lang, hij reed nl. op ethanol.
Super voor hem en zijn oprechte blijheid! Ben bang dat hij hierdoor niet het 2de stoeltje bij Manor
Van Harte.
Erg vet om de 100e te winnen als Rookie.

Prachtig spektakel elk jaar weer de indy500
Geweldig hoe een race zo spannend kan zijn! Zulke dingen zie je nauwelijks in de Formule 1 nowadays…
Heb echt met verbazing zitten kijken.
Ik was er live bij…. Waanzinnig…
Groeten vanuit Indianapolis
@nofxke: wat tof! Die openingsceremonie…murica on his finest. Ondanks dat ik een nuchtere Hollander ben kreeg ik wel kippenvel hoor. Die Amerikanen weten wel hoe je het publiek opwarmt voor het spektakel, geweldig!
Die 5 F1 races waren genoeg om de kunst van het brandstofsparen te leren! Het is hem gegund. Ik heb een mooie race gezien!
Dat was wel een heerlijke Indy 500. De winst van Alexander Rossi maakt het voor mij als F1 liefhebber natuurlijk extra leuk. Het was in zijn paar races bij Manor al duidelijk dat hij geen langzame jongen is, en dat hij dan deze race zo wint is hem echt gegund.

Ik ben benieuwd of hij zijn droom om in de F1 terug te keren nog steeds heeft, wetende dat hij in de F1 waarschijnlijk niet veel meer zal worden dan een degelijke coureur bij een team in de middenmoot. Hij heeft het talent om in de Indycar een Amerikaanse sportheld te worden en heeft zojuist de honderdste editie van de meest prestigieuze Amerikaanse race gewonnen. Ik kan me voorstellen dat de F1 dan toch even op een laag pitje komt te staan.
Trouwens? Moeten er eerst een paar doden vallen voordat er een beetje “safe ge-released” wordt? Zwaar onveilig voor de pitcrew. Klein smetje wat mij betreft.
Not my cup of tea. Maar niks mis mee hoor.
Heerlijke race. Die Doornbos mag wat mij betreft bij alle Indycar wedstrijden zitten want zijn commentaar als aanvulling bij Fank Visschraper voegt echt wat toe. En dat Rossi deze race wint is goed nieuws voor Haryanto, want die komt echt niet terug naar de F1. Leuk ook voor Andretti autosport. Best mooie symboliek eigenlijk op de 100e Indy500, de meest legendarische Amerikaanse racenaam wint met een Rookie… top!
Wel leuk het verschil tussen de F1 in Monaco waar een kaartje een paar 100 euro kost en de Indy 500 waar je voor een paar tientjes op een berg met een biertje de race kan bekijken. Alexander moet lekker in de VS blijven, gewoon veel leuker!
Heb de race niet gezien. Maar heb vorige week wel naar de qualificatie gekeken. Maar dan ook niet langer dan 20 minuten. Mijn god wat was dat saai…. nieuwe bandjes eronder, rondje opwarmen en 3 ronden vol gas en een beetje sturen. Nee echt niets voor mij. En ja ik weet in de race is het anders maar toch…
Hmmpfff heb het helaas gemist.

Is dat niks voor op autoblog ergens een klein venster/pagina met upcoming events?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).