Top Gear nieuwe stijl, wat vonden we ervan?

Auteur: , 150 Reacties

Was het een regelrechte aanfluiting, of was het stiekem wel vermakelijk?

look-a-likes

We hebben er heel lang op moeten wachten, de eerste Top Gear nieuwe stijl. Nadat Jeremy Clarkson een productiemedewerker op zijn toeter had geslagen, omdat deze hem een salade voorschotelde (volledig terecht natuurlijk), moest er een nieuw presentatieteam worden gevonden. Maar daar weten we alles al over, vanavond was de eerste aflevering.

Daarin zagen we Chris Evans die heel hard probeerde om Jeremy Clarkson na te doen, zelfs de aankondiging van The Stig ging op dezelfde manier. Al was het Joey Matt LeBlanc die de magische woorden “Some say…” uitsprak. Overigens maakte Chris nog even een korte opmerking over Jeremy en zijn losse handjes.

Goed, de show. Een Viper en een Corvette die verkleed als straaljager een duel uitvochten. Sabine Schmitz die een passagier liet kotsen. Joey Matt en Chris die in een opengezaagde driewieler (Reliant) een rondrit maakten. En uit dat item kwam pijnlijk naar voren dat de drie vorige presentatoren met hun humor zelfs het saaiste onderwerp vermakelijk konden brengen, iets wat Chris en Joey Matt nog moeten leren.

In de “redelijk betaalbare” auto (gesponsord door MINI, met een traject gedeeltelijk door de modder) zaten twee sterren. Topkok Gordon Ramsey en die jongen die Mark Zuckerberg speelde in “The Social Network”. Gordon onthulde en passant nog even dat hij een van de eigenaren gaat worden van de LaFerrari Spider. En hij was ook meteen de snelste in de auto, maar dat was niet zo moeilijk. Het parcours is namelijk aangepast en hij was de eerste op het bord.

Daarna ging Joey Matt nog even met een soort buggy (Ariel Nomad) door de woestijn crossen, achtervolgd door een crossmotor, deden ze wederom een challenge Amerika vs Engeland en werden er veel geforceerde grappen gemaakt.

Goed, de conclusie. De Autoblogredactie-groepsapp begon te roken en daaruit kwam voornamelijk naar voren dat wij het op de burelen niet zo heel speciaal vonden. (Wat hoogtepunten uit de app: gaaaaap, saaaai, booooring, drie keer saaaaaai, ik mis Jeremy en tenslotte “Die Sabine zou ik wel doen hoor”) Misschien is het een kwestie van wennen, maar we waren het er vooral over eens dat het een beetje sneu was hoe hard de mannen probeerden het voormalig presentatietrio te imiteren. Als ze daar nou eens van af zouden stappen zou het nog wel wat kunnen worden, maar deze show was niet wat het had kunnen zijn. Kijken hoe het volgende week gaat.

UPDATE: ook de kijkcijfers falen, hard!150 reacties

Oke, hierbij mijn mening op basis van 1 afleverig:
Ten eerste, interessante aanpassingen aan de studio. Over het programma, naar mijn mening is het nog steeds té gescript, zijn de onderdelen in het programma te veel hetzelfde en probeert Chris te veel op Jeremy te lijken. Ook vind ik (in deze aflevering) de aandacht voor amerikaanse auto’s te nadrukkelijk aanwezig om te proberen die doelgroep aan te spreken. Oke, het camerawerk is weer van ongekend hoog niveau, maar dat veranderd niets aan de inhoud van het programma dat, mijns inziens, van eenzelfde of misschien wel een iets lager niveau is dan dat waarmee ze gestopt waren. De “roadtrip” vond ik ook erg voorspelbaar. Verder wel een leuke verandering van het topgear circuit, maar daar ook bij de presentatie van de gasten ook niet echt veel verandering t.o.v. vroeger. Het is trouwens ook goed te zien dat er een flinke dosis politieke correctheid door de BBC overheen gegooid is. Ik geef ze volgende week nog een kans, maar als er niet veel veranderd ga ik hopen dat Amazon Prime gauw beschikbaar wordt in Nederland.
P.S. +1 voor de LaFerrari Spyder die Gordon Ramsey besteld heeft.
@casualcarfreak: Kortom: Het was nep en ruk.. maar dat dan weer wel op hoogstaand niveau.
@martinus: Dus net The Clutch maar dan met het hoogwaardige niveau 😉
@casualcarfreak: wat is er mis met de aandacht voor Amerikaanse wagens? Sommige mensen in Europa zijn namelijk ook fan van Amerikaanse auto’s. Ik ben er juist blij mee… Dat is nou juist iets wat in mijn optiek het oude TG veel te weinig deed.
@mopar: Als je interesse hebt in Amerikaanse auto’s, is Top Gear US verplichte kost; verkapte advertorials of niet …Moet deze aflevering nog bekijken, dus geen oordeel verder …
@dawwg: weet ik, en doe ik ook. Maar het is gewoon leuk om te weten dat het nieuwe TG ook aandacht besteed aan amerikaanse wagens en ook daadwerkelijk laat zien dat ze heel goed kunnen zijn, dit itt clarkson die het gewoonweg niet kon hebben dat een Amerikaanse auto goed was. Zelfs toen hij die ZR-1 de hemel in prees, moest hij in de volgende aflevering blijkbaar opmerken dat hij bij nader inzien het toch een bagger auto vond. Ik merk vooral op internet (ook op AB) dat veel mensen gewoon klakkelook JC’s mening overnemen en trachten geinformeerd over te komen door te zeggen dat Amerikaanse autos bagger zijn, zonder er ook maar ooit in 1 gezeten te hebben. Ik zal de aflevering niet voor je verpesten, maar er zit een Viper ACR in die een heel verrassende tijd neerzet op het TG circuit.
@casualcarfreak: ik ga vandaag extra gear ff kijken. Chris is een goede presentator
Wegmisbruikers it is, zondag is SBS6 avondje.
@thomasbol: Oja,in de ene hand een potje bier, de andere hand in de joggingbroek, onderuit op je kunstleren bankie kijkenend naar aso’s in het verkeer bij de grootste Tokkie zender van Nederland, leuk!
@ThomasBol: Serieus.. kan die dwerg niet uitstaan
@Mika_Hakkinen: Ah, ja. Dat heb ik dus met die Chris -nog iets.
@ThomasBol: Dat heeft de hele wereld haha
Vond het wel ok om naar te kijken. Editting is en blijft top natuurlijk…
Ik kijk voor de auto’s 👍
@theyoungsaablover: een dodge, een reliant en een ariel? Aparte smaak;)
@autoblogger: elke auto heeft zijn charmes wel, dat zien wij als autoliefhebbers natuurlijk!
@autoblogger: die Dodge Viper ACR is wel verdomde dik zeg! Die Reliant is gewoon fun en die Ariel Nomad is indd geen ruk aan :p
@autoblogger: oh die ACR die het ronderecord op de Nurburgring had? Ja idd aparte smaak als je dat wat vind hebben…
Niet gekeken naar deze guttmenschen..
@martinus: waarom nou weer guttmenschen???
Slecht. Heel slecht.
Eigenlijk wel goed zo: Als je met deze aflevering op je netvlies de laatste seizoenen TG terugkijkt, besef je dat ze eigenlijk al op dit niveau waren beland.
En ga je toch maar een petitie tekenen om 5th Gear terug te brengen.
@mout: maar dan zonder jason potatoe, wat een kwal is dat zeg…
@mopar: Die tom er terug bij en niets mis mee
Chris Evans met het geforceerde enthousiasme en de charme van een Tell-Sell presentator: pijnlijk. LeBlanc: best okay. Eindresultaat: tja…
@live4life: volledig eens, plus hou ik niet van de stem van Chris
Leuke aflevering. Heb hier wel van genoten na zo’n lange tijd. Presentatie van de heren kan natuurlijk wat beter maar geef het een kans!
@BmwMPower: vind ik dus ook. Wel best wel prima. Eerste seizoenen TG vorige stijl waren ook minder. Niks is zo makkelijk om het na 1 aflevering af te fikken. Ach ja, volgende week kijken we toch allemaal weer.
Heb het na 10 min weer op indy 500 gezet dat was interesanter dan TG
En zit chris harris alleen in extra gear ?
@bart_v: helaas wel 😓
@Bart_V: Wat een naam… extra gear
Top Gear 1.0 was ook slecht begonnen maar dat zijn we vergeten omdat het lang geleden was. Jeremy is immers al een brontosaurus in TG. Geef het een seizoen en het zal groeien.
@viggen93: Dit is TopGear 3.0 he. Niet 2.0, Jerremy is 2.0.
@Donstil: Bouwjaar ’93… je mag het hem vergeven..
@martinus: was dat maar waar😂😂😂😂
@martinus: oe, google eens even heel gauw naar viggen en 9-3
@Donstil: jeremy is ook TG 1.0 alleen is dat format omgedoopt naar Fifth Gear.
@Donstil: zoals het nu is, is het eigenlijk 2.X ipv 3.0..
@Donstil: Meer 8.0… Top Gear heeft al 32 presentatoren gehad! Clarkson etc. waren dus nr. 26, 27 en 28…
@Donstil: Jeremy wás 2.0. Helaas. Nu wordt het dan TG 3.0. Als de editing en auto’s maar super zijn.
Matt ging nog wel maar die chris… wat een geschreeuw, tv zachter gezet!

Publiek had het ook niet erg naar hun zin, maarja na 4 uur wachten zou ik er ook klaar mee zijn.
@fernie: precies, wat een ongelooflijk lawaai maakt ie man erg onleuk.
@fernie: Hij praat als een Amerikaanse presidentskandidaat, allemaal van die losse, geschreeuwde zinnen met daarna een pauze voor applaus.
Moeilijk voor te stellen dat hij een bekende radioman is ook, z’n voice-overs zijn wel erg slecht.
Ik heb het eerste stuk gemist met de Viper, ik begon pas met kijken toen ze gingen kutten met die Reliants. En Jezus, het was tenenkrommend slecht! Pure gescripte zooi, niks sympathieks aan. Die Matt Leblanc denkt veel grappiger te zijn dan ‘ie werkelijk is en Evans is niet geschikt voor een programma als dit. Vervelende stem om naar te luisteren ook. De Star in a rallycar of hoe het ook mag heten vond ik dan wel weer aardig, vooral het circuit maar het gelul van Evans er doorheen vond ik maar niks. Camerawerk is van een ongekend hoog niveau maar daar is niets nieuw aan. Ik wil het nog wel heel even aankijken bij de volgende afleveringen maar als het zo door gaat zap ik de boel naar een andere zender.
@viezefreddyw: zelfs de gasten hebben nu een autocue. Niks spontaans meer aan.
En ramsey en die andere knul hebben helemaal niks met elkaar gemeen.
Iemand met een garage vol Ferrari’s tegen een New Yorker met een fiets tegen elkaar laten rijden. Hoe kansloos is dat?
Nee. Enorme teleurstelling.
Ach, ben blij dat het niet afgelopen is met top gear. Best vermakelijk voor een eerste aflevering waar alles nog zichtbaar ongemakkelijk gaat.
Hoop dat dit nog vele seizoenen gaat opleveren.
Sja… Evans probeert het een beetje te hard… Matt maar saai.. Had meer Chris Harris gewild!
Geschreeuw van Evans, Amerikaanse voice over. Kopie van Clarkson proberen te zijn. Eigenlijk was het een uurtje die ik beter had kunnen besteden.
Jammer genoeg. Want ik zie liever twee autoshows dan één, maar ik moet nog zien of season 2 het redt.
Nog niet gekeken. Morgen even de torrent binnenhalen. Ben wel benieuwd of ik er nog gewoon met plezier naar kan kijken.
Ik heb er niet 1 keer maar om kunnen glimlachen.
Wat was dit triest.
Ik durf hem aan.
Dit wordt het laatste seizoen Top Gear.
It is already dead.
Ik vond het lang niet zo slecht, kijk voor de grap eens naar het eerste seizoen topgear van de vorige mannen.. Dat was ook niet heeeul leuk. Gun die mannen wat tijd en misschien verbazen ze ons!
@daantjeds: nee maar charisma heb je of niet, en dat was bij het eerste seizoen van top gear al aanwezig, Clarkson is Clarkson en niks van zijn uitstraling is gespeeld, dat was ook gewoon de kracht en de chemie tussen de presentatoren
@treinrukker: Het eerste seizoen van Top Gear was in ’77… Bedoel je het charisma van Angela Ripon of van Tom Coyne??
@svenska_aeroplan_ab: Ach je weet dondersgoed dat ik het eerste seizoen van clarkson bedoel wat ook gewoon series 1 heet. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_(series_1)
@daantjeds: Net weer eens de eerste aflevering van “new topgear” gekeken, en dat was echt honderd keer leuker dan dit amerikaanse grappen-met-lachpauze fiasco. Misschien dat het ooit nog wat wordt, maar op dit moment is het stukken slechter dan Top Gear de afgelopen 22 seizoenen geweest is.
Het feit dat ik twitter ging uitspellen tíjdens het programma was al een teken. Kon aandacht er niet bij houden en vind het jammer dat het programma hetzelfde is met andere hosts. Doe dan iets anders, nu is het format hetzelfde en gaat iedereen oud met recent vergelijken en doe gaat mank. Geen magie, geen humor, meer van hetzelfde. Jammer! Ik blijf er niet meer voor thuis…
Gaat z’n dichte LaF dan de deur uit?
@phaeton: We zullen het nooit weten als gasten niet meer dan 2 zinnen zelf mogen vertellen.
@phaeton: Gordon Ramsay is een Ferrari-liefhebber, dus reken er maar op dat die gewoon blijft.
@phaeton: Heb je eindelijk een interessante man op de bank zitten, eentje die ook echt wel kan (3-sterren kok, een echte ondernemer en doet het goed op tv) en dan zet er je er zo’n acteur naast.. (goede acteur in films, maar een persoonlijkheid van een paar flokken quinoa).
Als Gordon er alleen had gezeten, hadden ze nog een interessant gesprek kunnen houden. Oude Ferrari’s (van die rooie) vs nieuwe Ferrari’s. Of waarom die rooie zelf geen LaFerrari heeft gekocht. Wat ze met dat ding doen. Je weet wel, een gesprek. Nu voegde het echt niks toe.
De gave wagens vergoeden een hoop. Vooral de vette & viper.

Ik ergerde me dood aan het geschreeuw van Evans. Te geforceerd en te veel op de voorgrond. Het item met matt was mij te saai en taai om doorheen te komen.
Ik heb het maar kunnen volhouden tot aan de uk vs usa challenge, dan moest ik het afzetten. Evans is echt een onuitstaanbaar mannetje. Camerawerk was weer inorde maar dit is ook het enigste positieve
Ik neem nog liever een seizoenskaart in de Amsterdam ArenA dan dat ik hier een heel seizoen naar moet kijken. Groetjes uit Eindhoven. Oke dat is niet waar. Was redelijk vermakelijk.
Jammer dat er zo weinig is aangepast aan het programma. Het oude topgear was uiteindelijk ook aangepast aan aan de presentators. Dat hadden ze nu ook moeten en kunnen doen. Vervelend.
Zoals hier al door meer mensen gezegd, camera werk, maar ook de locaties waren weer top!!

Maar wel jammer dat team Evans zo hard probeert het oude TG te imiteren, net zoals de ietwat gewijzigde studio en track, had er nog wel een beetje gewijzigd mogen zijn.
En dacht dat Evans’ irri stem aan m’n tv lag, maar dat was dus normaal helaas. Naast stem was ook het overdreven en op een kleuter-toontje aankondigen van items nogal irritant.

Maar goed, niet op aflevering 1 afkeuren, volgende week nog maar weer eens kijken

Die Evans is tot zo ver geen aanwinst. Matt doet het beter maar, zoals verwacht, is zo’n eerste show het net niet. Jammer dat het concept vrijwel het zelfde is, dan verwacht je ook het zelfde.
Heb geen tijd om te kijken want morgen examen. Heuj
@thezonda: Good luck mate!
@viezefreddyw: Bedankt. Het zal nodig zijn.
Al met al is het een redelijke show geworden, alleen Sabine viel me tegen (geen humor). Chris doet iets te schreeuwerig, wat met name tijdens het interview te merken is. Dat interview zelf vond ik juist een van de leukere, bij oud Top Gear was het vaak saaier. Matt viel me alles mee, ik vond zijn item erg vermakelijk. Wel komt duidelijk naar voren dat er nog geen chemie tussen de presentatoren zit, de dialogen tussen Chris en Matt zijn nogal houterig.
@knipperlichtje: Duitsers hebben geen humor. Verder in het nieuws: water is nat.
Matt was best oke, ik heb het gevoel dat hij nog moet loskomen.

Maar die Chris Evans, wat een vervelend vent, en dat is niet alleen vanwege zijn stem. Wat een schreeuwende ‘kijk mij eens semi-grappig doen’ klont is dat.

Het is ook zo’n gemiste kans van BBC om het een nieuw likje verf te geven…echt jammer dat ze verder gaan op de zelfde tour.

Ik heb welgeteld 1 keer om een grap moeten lachen en die kan ik mij nieteens meer herinneren. (Zo grappig was het dus)

Studio krijgt wel een plusje, dat zag er gelikt uit.

En Chris Harris, ga alsjeblieft weer YT video’s maken, laat die Chris Evans je niet meenemen in zijn val..!
@87sandyd: de drie drags van de dragrace ;)
@dizono: Bedankt voor het opfrissen van mijn geheugen, die drag queens ja :’) toen moest ik wel even gniffelen
mooi camerawerk maar qua concept en presentatie is het klaar….en dan Matt, man man man…. waarom ? totaal gemiste kans….
+1 voor de Ritmo van Gordon
Clarkson zat waarschijnlijk zo voor de buis: http://i.imgur.com/y4055En.png
Te gespeeld, ik had gehoopt dat ze de stijl gingen veranderen en zichzelf zouden blijven, maar wat we hier zien is een evans die denkt Clarkson te zijn, niet dat ik al graag naar hem keek maar het had het wel draaglijker gemaakt als het niet zo gespeeld was. Ik had ook het idee dat het lachen in de studio nep was, je zag niemand echt lachen, wat meestal wel het geval was met het oude trio. Gemiste kans en laatste seizoen als het niet verbeterd
@treinrukker: Het lachen was ook niet echt. Iemand op Reddit die bij de opnames van de aflevering was zei dat de oehs en aahs van het publiek vooraf al opgenomen waren en er later in geëdit zijn.
@Edge: dat verklaart veel, lachen kon ik er niet om, de grappen zijn misschien net zo flauw als die van het oude trio, maar hoe je ze brengt maakt ze meestal grappig.
Geen enkele keer gelachen… Ik keek niet naar Top Gear vanwege de auto’s of reviews, daarvoor kijk ik wel op Youtube. Ik keek naar Top Gear vanwege de humor, ja het was gescript maar dat is Mr. Bean ook (om maar wat te noemen). Clarkson, Hammond en May kunnen een kookprogramma presenteren en dan was het nog steeds leuk om naar te kijken. Dit nieuwe Top Gear probeert het oude Top Gear te zijn maar is totaal niet grappig. Om Top Gear te redden hadden ze het weer een echt autoprogramma moeten laten zijn, dan verlies je het grote publiek maar nu verlies je en de mensen die echt voor de auto’s kijken en de mensen die voor de humor keken. Ze hebben de plank aan beide kanten misgeslagen…
Niks van gezien. Dat zegt genoeg.
@str8six: kan geen BBC two ontvangen…? ;)
Het ontsteeg het niveau van Clarkson, Hamster en captain slow niet. Dat zegt mij een paar dingen: Ten eerste was de show al belegen toen die drie er nog wel waren. Ook daar zag je dat de “chemie” alleen mogelijk was al het gescript is.
Ten tweede is het net zo vermakelijk als met die drie dus voor een show, als er niks anders op tv is, op de zondagavond is het prima te verorberen.
Flopgear
Uiteindelijk hebben ze geprobeerd door te gaan op dezelfde voet als vorig seizoen en dat hadden ze niet moeten. Maak een eigen stijl desnoods met wat oude elementen erin (iemand gezien dat zelfs de tijden op het bord opnieuw zijn opgeschreven?). Nog even een paar afleveringen kijken om ze een kans te geven. Immers moeten ook de makers de reacties van de kijkers afwachten. Wellicht veranderen ze straks hun stijl. Moeten ze doen, anders wordt het top gear 2.5 ipv 3.0
weet iemand een torrent of stream? Ik heb het helaas gemist….
@dutchdriftking: Bel 113 bij zelfmoordgedachten.
@dutchdriftking: best zo laten, ik denk dat hij wel al op kat staat
@dutchdriftking: morgen zal er wel eentje op kickasstorrents staan
Chris Evans schreeuwt aan een door in de studio.
Chris en Matt zijn overduidelijk nog niet op elkaar ingespeeld.
Verder hebben ze nog niet de ballen gehad om een echt nieuwe weg in te slaan.
Ik heb Chris Harris en andere lui (behalve Sabine) niet gezien en dat is jammer.
Het wordt een tenenkrommende reeks…
In defence: de eerste afleveringen van Top Gear nieuwe stijl begin 2002 was in het begin ook even doorbijten. Pas met de komst van James en een goede financiële injectie begon het echt leuk te worden.

Gelukkig heb ik de DVD’s (soort Netflix, maar dan op schijfjes waar krassen op kunnen komen) nog liggen voor ouderwets vermaak.

Fifth Gear ga ik daarentegen wel missen. Dat was eigen Top Gear oude stijl. Tuurlijk: Clarkson & Co zijn grappiger, maar een beetje informatie kan ook geen kwaad.
@willeme: Maar TG begon toen wel met een totaal andere opzet. Het was een journalistiek programma. Het veranderde in het format wat uiteindelijk zo populair werd, drie vrienden die auto’s leuk vinden. Ze hebben dat laatste format gewoon gekopieerd. Dat werkt, in de 1e aflevering in ieder geval, niet. Evans en Leblanc hebben duidelijk nog geen chemie met elkaar. Dat hoeft ook niet, maar doe dan niet alsof. Daar prik je zo doorheen. Dat zou uiteraard wel kunnen groeien, maar zo gaat het zeker mis.
@willeme: Eens. En inderdaad, zonde van Fifth Gear. Vond ik ook altijd leuk om naar te kijken. Iets informatiever, maar zaten ook leuke dingen in.

Jammer dat alleen Chris en Matt er waren, en heel even die Sabine. Had de rest er ook wel bij willen zien.

Het klinkt ook totaal niet, een blatende Engelsman en een Amerikaan erbij.
Rubish.
Wat een schreeuwlelijk die ginger..
Het trio houdt z’n mond wijselijk dicht nog op social media. Dit is te pijnlijk om nu al grappen over te kunnen maken.
@nicolasr: zieke photoshopskills!! Zeer treffende gelijkenis :-D
@willeme: Lol!
Ik vond het persoonlijk eigenlijk best goed. Beter dan ik verwacht had.
Het nieuwe Top Gear start slecht als je het mij vraagt.

Leuk dat ze de studio hebben aangepast, maar ik vind het wel bedroevend dat de stoel en bank dezelfde zijn die Jeremy, Richard en James gebruikten. Klein dingetje misschien, maar waarom die zijn gebleven is mij echt een raadsel.

De vergelijking tussen de Viper ACR en Corvette Z06 was wel leuk op zich. Maar na 1 loze aankondiging zat Sabine in de Corvette om de dogfight te doen. Sabine probeerde Chris te raken, Chris deed een paar manoeuvres, kwam achter Sabine, Sabine verloor, haar bijrijder kotste na afloop en dat was het. Te afgeraffeld als je het mij vraagt.

De “roadtrip” met de Reliants liet pijnlijk duidelijk zien dat het oude Top Gear te hard werd nagedaan. Evans kreeg als Brit een perfect werkende auto en Matt als Amerikaan een hondenhok, ontzettend flauw en doorzichtig. Je kon er ook goed merken dat het programma qua humor aan de lijn zit. Geen scheldpartijen, haast kinderlijk met die dominee en die lichte duwtjes tegen elkaars auto waren ook te flauw voor woorden.

De Ariel Nomad review vond ik op zich wel gaaf, tot het moment dat er een challenge met de paparazzi gehouden moest worden. Mooi scheurwerk door Matt (als hij dat al zelf was) maar verder was het erg voorspelbaar.

Lichtpunt van de show vond ik de Rallycross feature dat in de plaats is gekomen voor SIARPC. Leuke aanpassing die ik zeker wel vermakelijk vond. Het interview viel mij wel zeer tegen. Nogal hectisch met dat het publiek moest juigen welke auto van de sterren beter was. Weinig inhoud. Het mooie aan Jeremy’s interviews vond ik altijd dat hij uitgebreid inging op wat de sterren op het moment doen maar ook hebben gedaan in het verleden en dat met veel grappen. Ik vond het ook stom ook dat Gordon Ramsey en Jessie Eisenberg elkaar moesten introduceren.

Matt LeBlanc vond ik op zich wel aardig. Hij had zijn grappige momenten. Chris Evans hoeft wat mij betreft niet terug te keren in het volgende seizoen. Het liefst volgende week al niet meer. Hij probeerde te veel te doen wat Jeremy deed en dat is sowieso al gedoemd te mislukken. Hij had Top Gear zijn eigen programma moeten. Ik vond zijn stemgeluid ook alles behalve aangenaam om aan te horen.

Aangezien het pas de eerste aflevering is blijf ik nog wel kijken. Ik hoop dat het verbetert. Aan het filmwerk ligt het in ieder geval niet, dat is nog steeds super. Maar de rest van de show is nu al te geforceerd wat weinig hoop biedt voor de volgende afleveringen.
@dberkwood: jammer genoeg zal het hele seizoen al opgenomen zijn behalve de studio stukken, Hierdoor moeten we het hele seizoen naar die Muppet evans kijken
@treinrukker: Je moet niet, tenzij je bent vastgebonden op een stoel voor het televisietoestel met lucifers tussen je oogleden zodat je ze niet kunt sluiten, en met een smalend lachende Chris Evans achter je…
De laatste seizoenen van “het oude Top Gear” waren ook niet op aan te gluren. Dit vond ik door het geschreeuw van Evans ook niet geweldig, en LeBlanc praat zo binnensmonds dat ik er bijna niks van verstond. En ik had gehoopt dat ze dat “Star in a Car” geneuzel hadden laten vallen maar ze hebben het nog onuitstaanbaarder weten te krijgen. Zal het als verdrijf blijven kijken (want McLaren volgende week) maar overtuigd ben ik zeker nog niet
Lichtpuntje: Star in reasonably car was lekker kort. Geen oeverloos gezeik.
Niet gezien maar niet veel aan gemist hoor ik wel. N het lezen van de comments hier dacht ik : wellicht verdergaan waar Jeremy, James en Richard waren gebleven en iedere aflevering meer je eigen ding doen? Geleidelijke overgang voor de conservatieve achterban? Laten we het hopen. Als ik zo wat reacties lees heb ik echt niets gemist.
Gohh.. wie had dat gedacht.
Hoopte nog enkele top reviews van Harrismonkey te zien in Topgear nieuwe stijl maar ik denk dat ik er aan ben voor de moeite… Verder vond ik het vooral maar pijnlijk allemaal.
Hoe hebben ze in godsnaam die Chris Evans gecontracteerd? Wat een irritante stem heeft de man. Matt LeBlanc was wel erg grappig. Verder een zielloos script, een soort Chinese kloon van een Westerse auto. Het lijkt erop, maar je mist iets. Oh ja er wordt niemand beledigd, het is allemaal zo braaf. Jammer, maar misschien komen er nog leuke afleveringen als Rory en Chris hun items gaan doen.
@kwatkam: gaat niet gebeuren:
http://www.radiotimes.com/news/2016-04-27/top-gear-gets-behind-the-scenes-bbc3-spin-off-extra-gear
@ehnl: Als dat waar is, is het jammer dat Chris Harris zich heeft laten verleiden om mee te doen aan een UK-exclusieve webserie van een halfuurtje per week. Zijn reviews voor eerst Drive en daarna zijn eigen Youtube kanaal waren altijd zeer leuk om te volgen. Ik hoop dat hoewel Matt en Chris Evans de frontmannen zijn van de TV show en Rory en Chris Harris van de webshow, ze toch in elkaars segmenten opduiken in de komende afleveringen.
@Edge: ik ben het helemaal met je eens; zat ook te hopen op een paar leuke segmenten met de mannen die er verstand van hebben, maar niks daarvan (ook Eddie Jordan niet gezien)…hopelijk komt dat inderdaad nog en wordt het geheel iedere aflevering wat beter, maar vanavond belooft niet veel goeds…!
@ehnl: Dan zou Extra Gear wel eens veel beter kunnen worden dan TG. Hoe kunnen we Extra Gear in Nederland kijken?
@kwatkam: Downloaden via de torrentboer, want BBC3 is sinds enkele maanden een webkanaal geworden dat je officieel enkel de UK kunt ontvangen,
@kwatkam: als je BBC iPlayer wilt kunnen gebruiken moet je Thor installeren, een paar uur na de uitzending staat er van alles op het net…
http://www.nzbindex.nl/search/?q=extra+gear&age=&max=25&minage=&sort=agedesc&minsize=&maxsize=&dq=&poster=&nfo=&hidespam=0&hidespam=1&more=0
Ik heb het gemist iemand link om terug te kijken?
Jammer, veel te Amerikaans. Grappen zijn gescriped en erg flauw. Amerikaans dus. En wat een irritante vent die Marc Marie Evans
puberaal, voorspelbaar, uitgekauwd en geen enkele relevante auto; troep dus…!
Top Gear extra met Rory Reid en Chris Harris was/is een vermakelijke toevoeging
Ik las een stukje in The Guardian, en ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. De auteur in kwestie omschreef deze vernieuwde Top Gear als volgt: “This whole show feels like someone used the internet to translate Top Gear from English to Swahili and then back into English again.”
Vond Evans verrassend genoeg minder irritant dan ik had verwacht. Maar goed als je het mij vraagt hadden ze deze kans moeten aanpakken om te veranderen.

En dat hebben ze te weinig gedaan, ze deden bijna alsof het gewoon een nieuw seizoen was. Persoonlijk ben ik een beetje klaar met de gekke en erg gescripte dingen als een dogfight met auto’s en dat fotografeer gebeuren. Het oude trio deed dit uiteraard ook, maar ook toen hun het deden vond ik het tijd voor verandering.
Matt viel me erg mee, Chris’ stem is vermoeiend. Een zesje. Ik probeer het volgende week weer.
@citroenvisa: matt had ook wel een beetje een kutstem
@jeffreyd: amerikaan, hè ;)
Beter was écht alles in het nieuws gestoken…
Nu komt het over alsof het her en der gehaast in productie is gegaan…
Sabine was te kort aanwezig om een goed oordeel te vellen al kan die het best leuk gaan doen vermoed ik..
Chris als personality is al lastig maar hij kwam werkelijk wanhopig over… dat gaat niet lang goed.. ik zie het nog wel gebeuren dat ie na 1 of 2 seizoenen kapt..
Matt doet het verassend goed naar mijn idee ! Top gear USA had ‘m maar wat graag willen hebben denk ik..

Ben toch wel erg benieuwd hoe Harris het gaat doen , hij en leblanc kunnen het bootje nog drijvende houden imho..
Lastig lastig..
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend, vooral die rooie.
Omdat de NASCAR Coca-Cola 600 me te saai begon te worden, heb ik toch nog maar even Extra Gear gekeken. De BBC moet zich serieus gaan afvragen waarom ze Chris Evans hebben aangenomen. Rory Reid presenteerde dat Extra Gear gewoon zo veel beter dan dat Evans dat bij Top Gear deed. Niks was geforceerd,er was geen irritant en druk geschreeuw, en er waren geen wannabe-Clarkson praktijken. Hij heeft de boel gewoon heel leuk aan elkaar gepraat, waarbij hij zichzelf bleef.

Datzelfde geldt ook wel voor Chris Harris. Je merkte wel dat hij het nog niet gewend is om met een publiek erbij zijn ding te doen, maar ook hij deed het heel leuk.

Het oogde ook allemaal niet zo stijf tussen die twee als bij Leblanc en Evans. Ze presenteerden het alsof ze elkaar al jaren kennen en al jaren samenwerken. Dat kwam vooral naar voren tijdens het interview en het bespreken van het nieuws. Erg leuk om te zien, na dat tenenkrommend slechte gedoe van Evans.

Ik had echt het idee dat ik hier naar een verkorte versie keek van wat Top Gear 3.0 had moeten zijn, want ook de items zaten gewoon veel beter in elkaar. Top Gear had goed camerawerk, maar dat was het wel zo’n beetje. Extra Gear heeft inhoudelijk ook leuke dingen. Chris Harris deed een rondje Dunsfold in de Ariel Nomad, waarbij hij die auto op zijn eigen typische wijze beschreef. Rory Reid nam ons achter de schermen bij de aanleg van het rallycross circuit en gooide daarna eerst zelf de Mini over het circuit en liet daarna good old Stig een rondje doen. Op de bank hadden ze een of andere Britse komiek, en het gesprek met die gast was zowaar een echt gesprek. Geen ellenlang gezeur of rare introducties zoals in Top Gear, maar gewoon een prima interview waarbij de gast ook de kans kreeg om wat bij te dragen aan het verhaal. En last but not least ging Reid bij Sabine Schmitz in Duitsland op bezoek voor een korte tour op haar landgoed en de garage van het Frikadelli raceteam van haar en haar man.

Op de behind the scenes video van het rallycross parcours na, heb ik eigenlijk allemaal items gezien die in een langere vorm heel leuk zouden staan in Top Gear. BBC, doe er wat mee!
@Edge: Dat klinkt al een stuk beter dan Top Gear op TV. Nadat Top Gear afgelopen was vond ik het wel mooi geweest. Had geen zin om Extra Gear op te zoeken maar zo te lezen heb ik wel het een en ander gemist.

Ik vind het vooral bijzonder spijtig dat Harris een kleine rol heeft. Als ik ergens vertrouwen in had, was het wel in Chris Harris. Werkelijk elke review op zijn YouTube-kanaal zijn ontzettend leuk om naar te kijken en heel informatief. Ik vond het dan ook de beste toevoeging aan Top Gear toen naar buiten kwam dat hij bij het team zat. Tot mijn grootste teleurstelling heb ik niks van hem vernomen, erg jammer!

Ook mistte ik Eddie Jordan, de sympathieke eindbaas. Jammer dat hij niet te zien was. Ik ga de boel nog wel een kans geven, volgende week zal ik gaan kijken in de hoop dat er dan al wat is veranderd. We gaan het zien.
@Edge: Klinkt goed. Waar heb je dit bekeken?
@dberkwood: Ik heb hem binnengehaald via de torrentboer, aangezien BBC3 tegenwoordig alleen nog maar in de UK via het internet te ontvangen is.
Ik moet het nog zien maar van de recencies word ik niet vrolijk en bestigd mijn eerdere gedachte over Corkey Evans al. Misschien dat Matt er nog wat kan van maken.
ik heb niet eens de moeite gedaan om te kijken, en als ik de commentaren zo lees heb ik weinig gemist :(
Hebben er serieus mensen gekeken dan? Ik heb wegmisbruikers nog wel gezien, was vast ook leuker
ik weiger gewoon te kijken, dat zal ze leren :)
Is deze aflevering ergens online te herbekijken?
@hacker: Volgens mij komt er vanavond wel een herhaling op de BBC. Vroeger kon je ze ook wel downloaden maar dat zal wel lastig zijn.
Vergeten te kijken! Normaal is er toch altijd een waarschuwing op autoblog? Of heb ik die gemist?
@rufctr01: Die heb je dan gemist. Ik geloof afgelopen donderdag of vrijdag geweest. ;-)
Evans er uit. Harris er in als eerste presentator. En je hebt waarschijnlijk gewoon een prima programma. Bij Top Gear 2.0 ging er ook een presentator weg na 1 seizoen. Die vervolgens werd vervangen door James May.
Kan je ergens (met een dag vertraging) online kijken?
Wel de items waren ansich niet slecht, en exact wat er met de oude presentatoren zou gebeurt zijn, het was de executie die slecht was omdat er geen chemie is tussen de presentatoren. Die Amerikaan heeft een heel ander gevoel voor humor en dat is er eentje dat het voor mij niet doet. Sabine was doodsaai en die Chris is een te slechte acteur.
Ben het helemaal mee eens, en toch ga ik kijken volgende week, en de week erop, net zoals veel van de ‘haters’ in de comments. Geef nou maar gewoon toe, de ‘oude’ Top Gear was ook al op dit punt beland, maar door de looptijd hebben we dat helemaal niet doorgehad. Ze probeerden inderdaad te hard de oude groep te imiteren, maar al met al is dit nog dezelfde Top Gear. Dat de eerste aflevering wat geforceerd zou voelen was zeer verwacht, maakt geen reet uit, naarmate het seizoen vordert zal dat ook wel verdwijnen.
Ik heb het niet gezien. Gelet op jullie reacties moet ik maar eens gaan kijken. Clarkson vond ik maar een arrogante bal. Hoe is dat met deze cast?
Geen Autoblog uitzending gemist?
Zowel de normale aflevering als de online variant zijn inmiddels op de nieuwsgroepen te vinden…
Ik zeg: kijk eens terug naar oude TG toen James May erbij kwam. Begon op hetzelfde niveau. Laat ze eens seizoen doen. Eens kijken of je hun mojo kunnen vinden.
In extra gear is Chris Harris zichzelf, dat is wel goed. Nu wil ik een review zien van hem over een Lamborghini :)
Rory vond ik beter doen als Chris Evans die iets te enthousiast deed.
Kijk ik de volgende: ja.
’t Pas na 3 pogingen het kunnen uitzien…

Het moet nogal een brainstorm geweest zijn. Wat is beter als ‘A star in a car’? ‘2 stars in car!’
Ik vond het persoonlijk best wel meevallen. De stem van Chris is wel erg wennen. De items waren wel vermakelijk en de muziek vond ik erg goed. Het is wel duidelijk dat ze alles uit de kast halen. Ik geef ze zeker dit seizoen een kans.
Vandaag een half uur gekeken tot ik het niet meer uithield. Hoe komen ze er toch bij om zo’n KWAL van een omhooggevallen radiopresentatortje aan te stellen als host van TG? De show is volledig naar de vaantjes en ik kijk daar nooit meer naar. Het is geforceerd, niet echt, de sfeer zit duidelijk niet goed,… Vroeger was er op zijn minst nog wat authenticiteit en dat is nu volledig verdwenen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).