Ferrari SUV wordt een FUV?

Auteur: , 21 Reacties

Financieel Uiterst Verlokkelijk? FU naar alle haters Vehikel?

FU

Onlangs brachten we je heet nieuws in de vorm van Ferrari’s F16X, de toekomstige SUV van het merk die de strijd aan moet gaan met de Lamborghini Urus, Aston Martin DBX en wellicht in minder mate de Bentley Bentayga (rijtest video). De aankondiging dat Ferrari daadwerkelijk met een SUV op de proppen komt zorgde voor nogal wat opschudding, niet in de laatste plaats omdat Sergio Marchionne eerder nog in sterke bewoordingen aangaf dat dit onder zijn leiding niet zou gebeuren.

Sommigen hebben zich er al lang bij neergelegd dat de ‘mooie merken’ wel een SUV ‘moeten’ bouwen. Het is namelijk een garantie voor dikke winst. Niet met zo’n ding op de markt komen zou hetzelfde zijn als miljoenen op straat laten liggen. Anderen gruwelen van de gedachte aan zo’n lompe SUV met Ferrari-badge en zijn bang dat het merk hiermee op langere termijn haar merkwaarde aantast.

Intern stroggelt Ferrari ook met dit dilemma, maar het lijkt erop dat ze de kwestie oplossen zoals alleen Italianen dat kunnen. Ferrari’s SUV wordt namelijk helemaal geen SUV, maar een FUV. FUV staat daarbij voor ‘Ferrari Utility Vehicle’. Ferrari Utility, wat zou dat zijn? Misschien wat @viezefreddyw in gedachten had?

“…en dat een of ander Gooise dame naast me komt te staan met zo’n ding bij het stoplicht? We zwaaien gewoon even naar elkaar en met een beetje geluk neem ik haar mee voor een beurt. Maar dan wel achterin haar SUV. Ruimte zat.”

Enfin, BMW deed hetzelfde trucje ooit eerder door haar SUV’s SAV’s (Sports Activity Vehicle) te noemen en ons aller Victor noemde zijn D8/D12 Peking-to-Paris een SSUV (Super Sports Utility Vehicle). Dat dingen al snel een beetje potsierlijk worden blijkt echter uit de woorden van Ferrari-capo Enrico Galliera, die aan AutoCar vertelt:

“We are not producing an SUV, because an SUV is not a sports car – it can be fast, but it’s not a sports car. We are not producing a four-door, because while a four-door can be fast it’s not a sports car. Ferrari has to remain consistent, doing what we know to do, which is delivering cars that are able to deliver emotion. Sports cars.”

Ongetwijfeld ging dit statement vergezeld van de nodige passende handgebaren, maar daar wij die niet gezien hebben is de hypnose bij ons mislukt. Ferrari gaat gewoon een logge SUV bouwen met vier deuren waarvan er twee ‘verborgen’ zijn. Misschien hadden ze nog wat deurhendels liggen van de Alfa Romeo 156…21 reacties

Mooie fotosoep!
Het zal ongetwijfeld een dikke bak worden, maar vind het wel jammer. Past niet bij het merk. Eventueel een submerk introduceren? Dino ofzo?
@tvklarenbosch: simsalabim. En hup daar is het het Ferrari submerk al, we noemen het Maserati. Ze hebben zelfs al een SUV.
@tvklarenbosch: dat zei iedereen bij de Porsche Cafeïne ook, maar die is inmiddels ook geaccepteerd en heeft het merk veel opgeleverd. Ik denk dat op sportief gebied de Cayenne misschien wel de benchmark is in zijn segment.

Daarnaast, als het om centen gaat is elk bedrijf bereid haar merkwaarden over boord te gooien.
Vooruit…
als t ding Alfa 156 deur hendels krijgt dan kunnen we er hier moeilijk meer over zeuren hè..? Dan had Alfa dus jaren geleden al helemaal gelijk! (Met hun 4 deurs coupe avant-la-lettre)
@ukbob: die deurhendels van de 156 waren erg mooi. Jammer dat ze er maar 2 op de wagens monteerden, 4 was mooier geweest.
In 3 zinnen, welgeteld 4 keer “sports car” roepen…dat kan alleen Ferrari..
2017. Mensen trappen hier gewoon in. Aan de andere kant: voor mij geen probleem. Als Ferrari hierdoor mooie auto’s gaat bouwen, who cares? Ik zeg: Gooi er meteen een Diesel of maak er een EV van. Maak een variant waarvan alleen de voorste wielen worden aangedreven. Dan kun je als fabrikant daarna gewoon doen wat je wil. Ben je van dat gezeik over merkwaarde af. Mensen kopen die Ferrari’s toch wel.
Hopelijk wordt het gewoon een hoge sportwagen. Dus nog steeds twee deurs, en weinig ruimte achterin.
Het kan wat worden, maar wellicht ook niet.
Hopen dat het een onhandig tyfusding wordt met verrotte knalpijpen ..

Voor het behouden van de merkwaarde ..
@lincoln: die is er al, de Lincoln Navigator!
De eerste de beste Gooise dame met een Ferrari FUV moet me bellen. Ik heb een naam hoog te houden.
@viezefreddyw: Je kunt beter effe een advertentie plaatsen in de “Linda denk ik met dit verzoek.
@viezefreddyw: er moet behalve je naam nog meer hoog gehouden worden door Gooise dames
Een Ferrari Ute als de El Camino?
Kom op Sergio, doe het!
Als er een merk goed is in stoere statements en daarna bakzeil, is het Ferrari wel.
een hoge ferrari is hetzelfde als een vrouw met siliconen, het hoort niet, maar zou er toch graag eens in willen scheuren!
Ik vind ‘schoenmaker blijf bij je leest’. ook een verschrikkelijk spreekwoord.
Gelul. Gaat niet gebeuren.
De wereld wil nou eenmaal SUV’s. Porsche heeft een SUV. Bentley heeft een SUV. Rolls Royce werkt aan een SUV. En als Lamborghini dan ook nog met een SUV komt dan kan Ferrari niet achterblijven. Sportwagen merken blijven immers niet achter, die rijden vooraan!
Niemand die doorheeft waar FUV werkelijk voor staat? Fuck U vehicle natuurlijk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).