Balkenende: Max Verstappen heeft de VOC-mentaliteit

Auteur: , 33 Reacties

Onze voormalige PM heeft mooie woorden voor Max Verstappen en wil een Grand Prix in Nederland.

JP-MV

Niemand in Nederland kan ontkomen aan Max-mania, ook onze voormalige leider JP Balkenende niet. De Porsche-liefhebber en vermaard skaterboi was afgelopen weekend bij de race in Silverstone, waar hij op de foto ging met Sir Jackie Stewart, Sir Frank Williams, Max Verstappen en wat bobo’s van Unilever. De Telegraaf sprak met hem over Max en zijn visie op een mogelijke terugkeer van de Nederlandse Grand Prix.

Om maar met Max te beginnen: Balkie is (wederom) lovend over zijn voormalige onderdaan. We parafraseren een beetje, maar je zou kunnen zeggen dat JP vindt dat Max de juiste VOC-mentaliteit heeft die zoals bekend volgens hem teveel verdwenen is uit onze samenleving:

“Ik vind het enorm boeiend om te zien hoe Max zich ontwikkelt. Iemand die van jongs af aan door zijn vader is klaargestoomd voor het grote werk, die als 17-jarige al mocht instappen in de Formule 1 en een jaar later zijn eerste race voor Red Bull meteen won. En die het ondanks alle pech ook dit seizoen weer gewoon waarmaakt. Het hele verhaal spreekt tot de verbeelding.”

Het is bekend dat de consultant van EY (voorheen Ernst & Young) ‘een van ons’ is. Dat wil zeggen, hij houdt van auto’s en autosport en liet in het verleden weleens zijn gezicht zien op Zandvoort. De ex-premier vindt het dan ook een puik plan om de F1 terug te halen naar Nederland. Niet alleen omdat hij fan is van de sport, maar ook omdat hij denkt dat het een goede boost zou zijn voor ’s lands economie, of ‘de BV Nederland’ zoals Balkenende het zelf noemt.

JP-Williams-pet

Nou wil het toeval dat we inmiddels de CRISAS achter ons gelaten hebben en er een enorme berg belastinggeld ligt in Den Haag die wacht om uitgegeven te worden. We kunnen ‘m natuurlijk besteden aan fatsoenlijke zorg en extra blauw op straat, maar je moet prioriteiten stellen in het leven. Misschien moet JP even gaan babbelen met Rutte en Buma om ze dat ook duidelijk te maken.33 reacties

Sowieso is Balkenende een prachtige vent. Gezellig, bi-zat intellectueel en iemand die oprecht zijn best heeft gedaan met het CDA. En dat hij dan ook nog eens autoliefhebber is maakt het af. JP moet niet met Mark en Sybrand praten maar met Bernhard, ik denk dat E&Y best wat kunnen sponsoren voor de GP van Nederland.
@vonklausenburg: Vooral dat skateboard-moment was lachen.
@viezefreddyw: “U kijkt zo lief.” Was ook zo’n mooi JP-moment!
@vonklausenburg: Jan Pieter is de reden dat wij in Nederland onze b3k moeten houden over Donald Trump. Wij hadden al veel eerder een nietszeggende opportunist als regeringsleider. Bewijs daarvan vindt u in de hierboven staande quote. Nog leger als het gedachtegoed van het CDA.
@pomoek: De reden dat wij onze bek moeten houden (geen idee, ik loop regelmatig met een MAGA-pet) over The Donald is dat we in het Westen niet meer tegen alfa-mannetjes kunnen. Kijk maar hoe types als Baudet, Hiddema, Putin en dergelijken worden weggezet: als ongewenste sujetten. Waarom? Omdat de Westerse man geen uitgesproken mening dient te hebben omdat het daarmee het paringsproces vermoeid. Nog niet eens gesproken over de zware littekens die de seksuele revolutie heeft gebracht: een man die geen man mag zijn, succesvolle mannen zijn vrouwenhaters en mannen moeten gewoon hun kop houden. Enfin, JP heeft niets met deze garde van doen doch hij er wel product van is.
@vonklausenburg: ahw, je bent echt een lieverd! Maar hoe kun je nou ergens een product van zijn en er iets mee van doen te hebben? En van wie mogen Alpha mannetjes hun mond niet meer open doen? Ik heb die wetgeving even gemist. Baudet en Hiddema mogen zeggen wat ze willen, er komt alleen klonten onzin uit hun mond. En Putin is een oorlogsmisdadiger, die zou ik hier niet als argument gebruiken. Moet je trouwens in Rusland doen, iets zeggen wat Putin niet leuk vindt. Wordt je opeens vergiftigt of doodgeschoten zomaar. Nee hoor in Nederland kun je als Alpha mannetje zeggen wat je wil, hoe dom het ook is, dus ga vooral uw gang verder!
@pomoek: Volgens mij ontgaat het punt je. Problematisch is het Westen is een houding tegen uitgesproken mensen, mensen die anders zijn of mensen die zich niet aan de norm willen houden. De Wetgeving geeft ons wel gelijkheid en vrijheid, maar de samenleving zelf niet. Er zijn namelijk waardeoordelen en verkettering van andersdenkenden. De volledige en absolute vrijheid bestaat – helaas – niet. Dat is het punt. Nog los van de opvattingen die je hebt over het handelen van andere staatshoofden.
@vonklausenburg:

Coffeeshop “wijsheden” van iemand die te dom is om een rijbewijs te kunnen halen .. lekker laten gaan ..
@lincoln: Ха-ха! а затем и ответить, как сами себя! драгоценный советский юмор!
@lincoln: Dat blijkt. Geef hoop voor de mensheid ook.
@vonklausenburg: Oh, het is de schuld van de maatschappij! Leuk standpunt. Dan kun je namelijk altijd een underdog positie innemen. En gaan roepen: Vroeger was alles beter! Toen konden mannen nog mannen zijn: I’ve got news for you: Dat Nederland van: toen was geluk nog heel gewoon, waar JP zijn b#k vol van had, , heeft nooit bestaan. De Alpha mannetjes van vroeger waren keihard aan het werk om het gezin te vreten te geven en zouden hun linkerteelbal geven voor de verworvenheden die we in de door jou blijkbaar verfoeide “maatschappij” nu hebben. Ja, als man ben je niet meer de enige met een grote bek. Maar wij mannen hebben nog steeds veruit de grootste bek van iedereen.
@pomoek:

Ja klopt ..
als blanke mannen hun bek open doen zijn ze al racist en seksist ..

Die andere zijn allemaal slachtoffer ..
Hier .. koekje van Rutte ..
@lincoln: Поэтому Мать Россия построила антифашистскую стену, или товарищ?
@pomoek: Ik vraag me af of je onlangs nog een beurt hebt gekregen. Want waar ik probeer argumenten en filosofie in te brengen zit je te schreeuwen als een willekeurige puber met een scooter. Prima.
@vonklausenburg:

Tis allemaal de schuld van Trump ..
@lincoln: Козырь, как болонка Путина?
@vonklausenburg: Haha, je vraagt of ik een beurt heb gekregen en dan kom je aan met dat je argumenten en filosofie hebt? Hier op het partijkantoor wordt een beetje vreemd naar me gekeken vanwege de bulderlach die ik vandaag over de burelen uitstrooi. Ik ben door uw grappen getroffen en daardoor niet zo scherp. Ik realiseer me nu pas dat jij zegt dat er niet geluisterd wordt naar mannen als Trump, Baudet, Hiddema, Putin en dergelijken die worden weggezet als ongewenste sujetten. Door de maatschappij (your words not mine). En dat terwijl die ongewenste sujetten net gekozen zijn tot president, volksvertegenwoordiger en nu ja, wat is Putin eigenlijk? President voor het leven? Gekozen door ons! Het klootjesvolk! De maatschappij dus? Of niet? En jij zegt dat er niet naar deze Alpha mannetjes geluisterd wordt? Ik hoor graag uw filosofische bespiegelingen hierover. En uw argumenten uiteraard. Toedels
@pomoek:
Nederland houdt overal zijn bek over dicht en zijn portemonnee wijd open.
@desjonnies: deden meer landen dat maar! Dan was het een stuk lollig er op deze aardkloot!
@pomoek:
inderdaad, zaken doodzwijgen en ontkennen helpt….en voor de rest is geld de oplossing toch?
Tegen de tijd er een GP in Nederland verreden kan worden zelfs als alle koppen indezelfde richting staan, is MaxV al met pensioen. Leuk van JPB om dit te roepen; je kan er alleen weinig mee. Net zoals toen hij in de politiek zat en nu als consultant.
@gregorius:

“Onderzoekers” genoeg die daar wel effe “onderzoek” naar willen doen hoor ..
Nu weet ik waarom Verstappen vierde is geworden en niet derde. Bedankt Jan Pieter.
JP is zo te zien ook al een klassiekertje in wording… Beetje restauratie liefde kan hij ook wel gebruiken!..
Kinderarbeider en belastingvluchteling ..

Ja ja .. Tante Balkie is nog steeds niet helemaal fris in zijn bovenkamertje ..
Ik denk, ik kijk de reacties is even aan… eigenlijk weet je al vooraf hoe er gereageerd wordt. JP was gewoon een goede premier en Max is een even zo goede coureur. Enne… waar staan jullie in de maatschappij? Kijk jezelf eens in de ogen
Jammer dat Max niet meer zo leuk en lekker nuchter is maar steeds meer het gedrag van een verwaande diva begint te tonen op en naast de baan, Jan en allemaal de schuld geeft van de ellende en ook nog rustig 350k eist als iemand zijn naam misbruikt. Bij mij allang geen Maxmania meer.
@ghost: jij blijft natuurlijk altijd jezelf. En denk dat ie weinig te maken heeft gehad met die reclame. Dat komt puur vanuit zijn management.
@ghost: ach…vergeleken bij dat modepopje wat bij Mercedes rijdt is Verstappen gewoon heel erg braaf.
“Toch!?”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).