Russische medaillewinnaars krijgen allemaal een Mercedes

Auteur: , 32 Reacties

Nederlandse atleten die een medaille wonnen tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji kregen een lintje van koning Willem-Alexander, maar in Rusland pakken ze dat iets anders aan. Daar krijgen winnaars een gloednieuwe Mercedes uit handen van premier Dmitri Medvedev.

Mercedessen voor Russische medaillewinnaars

In totaal werden 44 gloednieuwe auto’s uitgedeeld aan Russische sporters. Winnaar van een gouden medaille kregen een Mercedes GL, sporters met zilver kregen een Mercedes M-Klasse en mensen met een bronzen plak moesten genoegen nemen met een Mercedes GLK.

Rusland sleepte in Sotsji 33 medailles in de wacht, maar omdat bepaalde sporten in teams worden beoefend komt het totaal aantal auto’s uit op 44. Enkele sporters zoals Julia Lipnitskaia (15) en Adelina Sotnikova (17) mogen nog geen autorijden, maar kunstschaatsster Julia Lipnitskaia heeft al aangegeven dat haar moeder er voorlopig in mag rijden.

Naast een auto krijgen de Russische medaillewinnaars ook nog een flinke soms geld. Goud is goed voor $120.000, zilver $76.000 en brons $52.000. De 44 auto’s die aan de sporters cadeau gedaan zijn zijn betaald door de Russian Olympians Foundation. Dat is een organisatie die wordt gefinancierd door 15 van Rusland’s rijkste zakenmannen zoals Roman Abramovich en Oleg Deripaska.

Twee jaar geleden kregen medaillewinnaars op de Olympische Zomerspelen nog een Audi cadeau. Of alle Mercedessen die nu zijn uitgedeeld beschikken over xenon-verlichting is niet bekend, maar aangezien het hier om Russische sporters gaat ligt dat wel voor de hand. (via: ria.ru)32 reacties

Nederlandse Olympiërs kicken al op een Golf diesel.
@alcantara: niks mis mee, de meesten ruilen hun bus abonnement er voor in
Het lijkt me duidelijk: de deelnemers aan de zomerspelen worden toch hoger gewaardeerd.
@audifreak: Met een veredelde VW ??
Nee dan staat Mercedes toch wel op een veel hoger niveau.
Geweldig die laatste zin met een hint naar xenon haha!
@kraakensmaak: help me even want ik begrijp dat hier een achterliggende grap aan vast zit, maar ik ruik em niet
@arashrsf: Om maar even de NOS te citeren:
”Het succes van de Russische sporters in Sotsji is zeer waarschijnlijk mede te danken aan het gebruik van xenon-gas. Dat onthult het programma Sport Inside van de Duitse zender WDR maandagavond.

Xenon-gas heeft naar verluidt hetzelfde effect als epo. De WDR zegt over overheidsdocumenten te beschikken waaruit zou blijken dat de Russen al ruim tien jaar xenon-gas gebruiken om hun sportprestaties te verbeteren. “Meer dan zeventig procent van de Russische medaillewinnaars bij de Olympische Spelen van Athene (2004) en Turijn (2006) hebben gebruik gemaakt van het edelgas xenon om de aanmaak van rode bloedlichaampjes te bevorderen”, zo stelt Sport inside.”
@jostik: EIKEL :-P
Ook in Rusland is het crisis.
Kunnen we hier nog een voorbeeld aan nemen! Een auto van meer dan een ton hoeft niet per se, aangezien de meeste sporters wel een auto zullen hebben, maar een hogere geldprijs zou ik wel gepast vinden.
@yannickvanas: want? De sporters krijgen ook gewoon betaald voor hun normale werk. Het gaat hier om het sportieve aspect, juist niet om het financiële. Een kus op de wang van koningin Maxima moet eigenlijk genoeg waardering zijn.
@mashell: Hoe bedoel je voor hun ‘normale werk’? Als je bedoelt voor de sport die zij beoefenen is dat zeker niet altijd zo. Niet bij alle sporten krijgen de sporters een mooi salaris zoals bij voetbal. Schaatsers bvb. trainen 4 jaar lang het hele jaar door voor de olympische spelen. Die doen hebben echt geen leuk baantje ernaast. De schaatsers die net onder de top zitten en dus geen mooie sponsorcontracten hebben, werken 4 jaar lang keihard om wellicht een medaille te krijgen.. Er zijn genoeg gevallen bekend van Nederlandse topsporters, en dan heb ik het over minder populaire sporten, die simpelweg zijn gestopt omdat ze er niet rond van komen. Ik bedoel maar dat als we topsport willen stimuleren, er van mij best een grotere beloning aan vast mag zitten. En nee dan doel ik niet op voetbal, want daar zijn de salarissen hoog genoeg.
Dan doen de winnaars van de winterspelen het toch beter dan die van de zomerspelen.
Poetin’s agenda van de afgelopen week :

1 Afsluiten winterspelen

2 Deelnemers rijkelijk belonen

3 Oekraïne ff in het gareel trappen.
@desjonnies: Je vergeet: paar demonstranten in de cel flikkeren.
@C6_R: U vergeet;de tientallen doden.
Wat moet dat wel niet worden als de Russen het WK winnen?
@bayernmunchen: Voetballers hoef je geen auto te geven, die kunnen dat makkelijk zelf betalen.
@potver7: Dat ze het zich kunnen veroorloven weet ik ook.Denk ook wel menig Olympische sporter.Maar met de winst van het WK, WAT(auto even terzijde)zal er dan weggegeven worden?Dat is de stelling.Denk wel bij uitschakeling in de poule dat het een enkeltje Siberië wordt en te werk worden gesteld in een werkkamp.
Terecht toch? Zij lachen op hun beurt weer om dat socialistische slappe gezanik van onze Oiropa.
@lekkaah: Hear hear… Durf te wedden dat als ze hier met Mercedessen GL gaan strooien, het land te klein is. De reacties op AB incluis.
@potver7: Ja jammer is dat inderdaad…Vind dit wel een topactie van die Russkies, ook het GL, ML, GLK idee voor 1,2 en 3.

Dat van die xenon doping is daarentegen wel weer erg sneu. Wanneer kweken al die sporters nou eens een klein beetje waardigheid om niet allerlei gekke doping middelen tot zich te nemen en gewoon eerlijk de strijd aan te gaan. Sommige supporters vinden het niet erg maar ik baal er elke keer weer van als ik weer iemand heb zien winnen die de kluit bedriegt, verpest de hele beleving van sport tegenwoordig.
Rusland !!!
Zouden de dashcams er al in zitten of kregen ze die er niet bij?
En hoe zit het met de pensioenvoorziening?
@potver7: precies!
En gaycar of the year is…
Kregen ze er een schroevendraaier bij om te starten?
FTFA: Nederlandse atleten die een medaille wonnen tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji kregen een lintje van koning Willem-Alexander

En een belastingaanslag voor de medaille bonussen.
Als sporter zou je toch bijna naar Rusland verhuizen, hier worden ze afgescheept met een UP!. Niet echt motiverend….
Je zal toch als Koreaan een Rus zijn geworden…. (shorttrack)
Zie die Mercs daar eens staan glimmen met hun strakke plaatwerk.
In het Russische verkeer is dat eind volgende week vast al niet meer het geval.
Trouwens, is het ding na een maand nog steeds deukvrij dan ben je officieel een mietje en dat moet je daar ook niet willen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).