Wat staat er in de garage van onze gouden Olympiërs?

Auteur: , 27 Reacties

De stortvloed aan medailles en puur oranje podia in Sotsji tonen dat er aan de vorm van onze schaatsers weinig mankeert. Maar wat rijden onze winnaars eigenlijk?

Goud indeed

Sven Kramer [goud 5.000 m]: BMW X5
X5 op het ijs

Kramer won overtuigend de 5 kilometer, maar tijdens de 10 km haperde de machine gisteren: Sven zou kampen met rugklachten. Hopelijk zijn de stoelen in zijn X5 xDrive35d hier niet debet aan, maar dat zal wel niet.

Zijn SUV, een upgrade van de eerdere Volvo V70, heeft de catalogusprijs van een klein appartement (dik 110.000 euro), maar zelfs peperdure premium Bimmers weigeren wel eens dienst, zo liet Kramer via twitter weten.

Overigens beweegt zijn dinnetje Naomi van As zich voort in een Volvo, de trouwe wielenleverancier van onze hockeymeisjes. Wouter waagde zich ooit aan de ontmoeting met de dames.

Michel Mulder [goud 500 m]: Honda CR-V
Michel Mulder

Onze gouden sprinter heeft niet bepaald een sprintkanon onder de kont, maar zijn CR-V brengt hem waar hij zijn moet, en die explosiviteit legt hij zelf wel aan de dag.

Stefan Groothuis [goud 1.000 m]: Renault Megane Estate / Mercedes A-Klasse
Stefan Groothuis

Op de oprit van onze kilometerkampioen staat de auto die in 2013 in heel Nederland prima verkocht, de Megane, gesponsord door een leasetoko. Zijn werkwielen zijn iets meer premium; de schaatploeg van Groothuis heeft een A-Klasse gecheft.

Jorrit Bergsma [goud 10.000 m]: Renault Clio Estate
Renault Clio Jorrit Bergsma

Ook onze kilometervreter, en dé verrassing van de 10 kilometer gisteren, Jorrit Bergsma, doet het in een Renault, zij het met een Clio Estate 1 segmentje lager dan collega Groothuis.

Ireen Wüst [goud 3.000 m]: Range Rover Evoque
Evoque Ireen Wust

Een drievoudig Olympisch kampioene neemt natuurlijk alleen genoegen met een set deftige wielen. Gelukkig deed Koops Furness niet lullig, en schonk haar een sponsor-Range Rover Evoque voor het dagelijks gebruik.

Jorien ter Mors [goud 1.500 m]: Volkswagen Up!
VW Up Jorien ter Mors

In Twente is het devies vaak ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Een zeer bescheiden Upje is dan ook voldoende voor Jorien ter Mors, de kersverse koningin van de schaatsmijl.

Nee, dan vroegah: toen reden schaatsers nog gewoon Saab. Of een fiets. Mooi was die tijd.27 reacties

Wist niet dat je als schaatser zo veel kon verdienen dat je 110.000 euro neerlegd voor een x5.
Heeft ie goed voor mekaar die Kramer !
@ruben1999: niet als schaatser met het schaatsen. Maar wel als schaatser met acteren in reclame spots die in bijna elk reclame blok op TV te zien zijn.
@ruben1999: Het schijnt dat grote namen zoals Sven Kramer en Ireen Wüst al snel aan een kwart miljoen per jaar zitten hoor.
@fritsie: nounou, poeh poeh
@opabrutus: Dat is ruim acht keer modaal, maar jij zit daar natuurlijk nog ver boven.
@partimarti: …en dan ben je dus ‘een van de beste schaatsers’ ooit. Voor hem zijn er 1000 afgevallen die het niet hebben gered maar ook hun hele leven ervoor hebben gegeven.
@fritsie: Volgens loonwijzer zit Sven Kramer bruto boven de 1 miljoen per jaar.
@ruben1999: Kramer heeft een contract van €700.000 per jaar. Nwoah. Lukt wel hoor die X5
Ik vraag me af of ze naast het schaatsen en reklamespotjes nog werken.
@redneckdarian: Als topsporter moet je fulltime met je sport bezig zijn, om topprestaties af te leveren. Als er dan sponsoren voor zijn, die zich aan jou en jouw prestaties willen verbinden, dan heb je geen ander werk meer nodig, hooguit wat marketing werk, voor de sponsor, zoals reclames en verschijnen op bijzondere feestjes van de sponsor.

Als je voor aanzien, jezelf wilt opofferen, is dat ieders eigen keuze.

OT: Leuk voor hen, die er goed aan verdienen en er een leuke auto aan overhouden, andere hebben misschien andere prioriteiten, of minder inkomsten/slechtere sponsorcontracten. Misschien dat de huidige OS hier verandering in brengt.
@redneckdarian: Waar nog 98% belasting van af gaat..
Olympische sporters rijden… dus over het algemeen wat anders dan de Up! die VW hen geeft.
@mashell: Je bedoelt die VW hen tegen gereduceerd tarief aanbiedt.
Kramer verdiend namelijk ook 1.3miljoen per jaar. Koen Verweij rijdt een Ranger Rover Sport Stormer en een custom made Harley Davidson, ook het vermelden waard!
@michieeelll: Dat meen je? Nou, ik trek de houtjes maar weer eens uur vet!
@rijnooit: geen grapje nee! De houtjes weer eens uur vet???
Helaas ontkom je op Autoblog ook niet aan de onzinspelen..
Dus Jorien Ter Mors moet nog wel even voordat ze ook een Range Rover kan rijden.
@Alfarobert: als ze blijft shorttracken mag ze in haar handjes wrijven. Shorttrackers zijn een wat ondergeschikt volkje binnen de schaatssport. Gelukkig komt langzaam verandering in door Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors. Kijken wat ze over 4 jaar rijden (zowel op de weg als op het ijs). Man I love the olympics.
$100.000 is gemmideld bijna in elk land, maar bijv. in Azerbeidzjan krijgt een goude medalist behorlijk veel: 1: $510.000, 2: $250.000 en 3: $130.000;
@mark88: Denk maar niet dat er in NL voor elke gouden medaille €100.000 wordt uitgetrokken. En zo wel, dan mag je mij laten zien waar je die info vandaan hebt.
Ik gun het ze van harte !
Jaren afzien om de top te bereiken en er veel voor laten staan.
Dan mag het wat mij betreft financieel zijn vruchten afwerpen, overigens nog zeer bescheiden als ik naar de zogenaamde top-voetballers kijk.
Sven Kramer rijdt nu in een X5 M50D, voorheen inderdaad een 35d!
@mark88: ja want azerbadjan wint ook zoveel medailles.. Max 3 is wat anders dan 25 van nederland..
Jorrit Bergsma zie ik meer voor me op een tractor eigenlijk
Die Megane heeft Groothuis waarschijnlijk niet meer. Heel Team Orie is een maand of vier overgestapt op Mercedessen A.
Sven rijdt met Duitse platen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).