Sbarro Monster G: Vergeten Concept Car (1987)

Auteur: , 20 Reacties

Een conceptcar uit de jaren dat alles kon. Dit 'Monster' zette Sbarro in 1987 op hun stand in Geneve. De nachtmerrie van iedere milieu-activist; een 350 pk 4x4 met wielen van een Boeing 747. WTF?!

Een productieauto zou het natuurlijk nooit worden. De Sbarro Monster G is gemaakt om te shockeren. Shockeren en als een ware baas rondrijden mocht het ooit tot een ‘Judgement Day‘ komen. Laat Mad Max en z’n zwarte brik achter in je stof. Want de Sbarro kan meer dan glimmen alleen. Voorin ligt een 6,4 liter, 350 pk V8 van Mercedes. De Monster G heeft natuurlijk vierwielaandrijving en de velgen komen echt van een Boeing 747 af.

Nu weten we meteen wat voor maar velgen een Boeing 747 gebruikt: 20 inch, 14J. Goodyear maakte speciale offroad banden in deze maat. Een maat die letterlijk overal overheen rolt.

Toen in 1987, tijdens de autoshow van Geneve de snelste 4×4 na de Lamborghini LM002. De body van de Monster G was volledig van kevlar gemaakt. Achterlichten van een Volvo 240 sedan (?) en mocht je ooit vast komen te zitten dan liggen achterin een aggregaat en mini crossmotor.20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
speelgoed
This is fucking awesooome.
Op de openings foto valt de ouderdom nog wel mee zo lijkt het, als je echter de andere bekijkt zit de tijd er behoorlijk in.

Snel maar weer vergeten lijkt me.
@Donstil: dat had ik ook
Doet me een beetje aan een Nissan Patrol uit de tijd denken, ik weet niet precies waarom.
Dit is pas een Geländewagen
Heb er jaren geleden even in gezeten. Op de plaatjes is de maat lastig in te schatten, maar in het echt is dat ding echt HUGE!
Zijn dat geen dubbele BX achterlichten?
@E34M5Touring: Sowieso Frans. Renault 25 of 21 speelt ook door mijn hoofd. Het zijn in ieder geval 2x 2 units.
@E34M5Touring: ik gokte op deze achterlichtjes maar helemaal zeker ben ik niet http://www.volvotips.com/wp-content/uploads/Volvo_244_240_sedan_saloon_back.jpg
@E34M5Touring: ik denk wel dat je gelijk hebt.
Moeilijk te zeggen. Bijna alle lichten waren toen een variatie op dit thema :)
@E34M5Touring: klopt! dubbele bx units. Voorlampen volgens mij uit visa. Maar de achterlaten weet ik zeker.
@Pallas: Dat was mijn volgende gok. De koplampen kwamen me ook bekend voor!
Ik heb hier nog ergens een quartet spelletje kaarten liggen, staat ie ook op…
Dit vraagt om een Sbarro special @alwood .Laat al die man zijn geniale en fantasie rijke ontwerpen nog eens aan de jeugd zien hier.
@norge: mee eens!
Vroege ’90s styling en dat al in de 80s.

Niets voor mijn smaak maar ik zie er zo’n geblondeerde elektromuziek-ster al onmiddelijk in rondrijden met zo’n foute gouden ketting aan en een paar bimbo’s in paars lederen outfits met plateauzolen.
747 Wielen ? Damn !
Lekker over the top. Zo maakt zelfs Sbarro ze niet meer…
Ideaal voor elke pizzabezorger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).