Schrijf die extra hete Ford Fiesta RS maar op je buik

Auteur: , 30 Reacties

Een guitig bommetje, gepositioneerd onder de Focus RS. Klinkt leuk maar Ford voelt er niks voor.

Fiesta RS

Recent werd bekend dat Ford het RS-merk mogelijk zal gaan uitbreiden. Extra gepeperde modellen, waar de Focus RS nu vooralsnog het bijster eenzame jongetje is. Helaas hoeven we niet te rekenen op een uit de kluit gewassen Fiesta. Dat zegt de chef engineering van Ford, Tyrone Johnson volgens Motoring.

De kans is aanwezig dat een nóg snellere Fiesta de Focus ST voorbij zou kunnen streven in prestaties. Natuurlijk gaat Ford niet met een soeplepel roeren in diens eigen vaarwater. Gelukkig zijn er nog genoeg andere modellen die wel van een heter kuurtje kunnen worden voorzien. Een Mondeo in een incognito powerstation-vorm bijvoorbeeld. Kom maar door!

Foto: Fiesta RS impressie door X-Tomi Design30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
😢😢😢😢😢😢😢
Neeeeee! Ik heb de rijtest van de nieuwe Focus RS gelezen en men is er lyrisch over! De Fiesta ST is al geweldig, dus ik zou zo graag een RS willen! Nu over 10 jaar maar eens voor een Focus kijken.
Hét Alternatief;
Fahrbericht Fiesta M Sport Edition
Turbo-Bumms und WRC-Akustik

http://www.auto-motor-und-sport.de/fahrberichte/ford-fiesta-m-sport-edition-im-fahrbericht-10351850.html
@spylegion: precies, dan maar een Fiesta R5…
@spylegion: M-Sport? Hmmm someone isn’t gonna like that.
Ach ja… Wat een verrassing… Ben al mijn geloof in het merk al lang kwijt. Wat een slapjanusbakken maken ze toch van tegenwoordig. Van hun stadsauto’s zoals de KA tot en met de Kuga.. Een voor een auto’s die echt nergens in uitblinken. Een mondeo presenteren waar het vet al van de soep is, Ecosport waar niemand in gezien wilt worden, … Goed bezig mannen. Smijt die ‘one’ strategie maar overboord want ik denk dat de mensen meer geïnteresseerd waren in wagens die specifiek voor hun bedoeld waren i.p.v. een ponycar of Edge waar de gemiddelde Europeaan met een bocht zal rondomheen lopen.
@gedece: in wat voor merk geloof jij wel?
@vtechlover:
Ik vrees dat dat Lancia zou kunnen zijn?
@9000cse: Als je als klein ventje een Lancia Delta integrale hebt zien racen die het de concurrentie moeilijk maakte en je grootouders destijds met een Thema reden dan moet je niet per se “geloven” in de huidige strategie maar hou je gewoon vast aan die glorie van weleer ;)
@vtechlover: In merken die gaan voor vernieuwing en die dromen waarmaken zoals Jaguar, Volvo, Kia/Hyundai die jaren de underdog waren maar nu kunnen pronken met aantrekkelijke wagens, … Ik geloof niet in merken zoals Ford die eerst al het waardevolle van hand doen zoals Jaguar, Aston Martin,… als excuus om zich beter te kunnen concentreren op het eigen merk (Ford) en vervolgens met wagens op de markt komen waarvan de concurrentie ondertussen al veel verder staat of na al die jaren nog discussiëren of er al dan niet een hete versie van de Fiësta moet komen terwijl het ding als sinds 2008 op de markt is.
@vtechlover: volkswagen natuurlijk
@gedece: wat een onzin. Een Fiesta ST schijnt praktisch de beste sportieve auto te zijn die je voor dat geld kan kopen. Op de Ecosport na is bijna elk type Ford -standaard- de best sturende auto in z’n klasse. Dat jij de styling niet kunt waarderen is een persoonlijke zaak. Ik persoonlijk heb niet de centen voor een FRISSE!! (=geen 10+ jaar met 2##k km) BMW maar ben bijzonder happy met een goed aangeklede Focus.
@davelepeef: Ik weet dat de Fiesta goed stuurt, daar heb ik dan ook nooit twijfels over gehad maar bijvoorbeeld het interieur alleen al met al die knoppenbrij is zo achterhaald. En elke Ford is de best sturende in zijn klasse? Ford Mondeo wordt overschaduwd door VW Passat, Mazda 6, … en als je nar de Europese verkoopcijfers kijkt dan lopen ze aardig terug maarja lang leve de “one” strategie!
@gedece: Ford auto’s zijn slapjanusbakken en kia en hyundia zijn volgens jou wel leuke auto’s .. En jaguar met Ford vergelijken, serieus?
@vtechlover: Euhm je hebt zeker de laatste nieuwe Sportage/Tucson nog niet gezien. Zet dit tegenover een Kuga op gebied van design en techniek en mijn keuze is snel gemaakt. Kia/Hyundai heeft grote sprongen voorwaarts gezet en kan Ford recht in de ogen kijken zowel op het niveau van kwaliteit als betrouwbaarheid. Wat het Jaguar gedeelte betreft… Jaguar, Volvo en Mazda hebben ooit onder de input van Ford gestaan. Dat die drie merken nu beter dan ooit presteren en verleidelijke modellen kunnen presenteren zonder enige input van Ford.. dan zegt dat wel genoeg denk ik.
Dan wegzetten zoals Renault het ook doet!
De focus streeft de mondeo toch ook voorbij in prestaties. .. ik denk ook dat de doelgroep anders is voor de drie modellen, zeker als de grotere broers in een station jasje steekt.
@bergmm: De Audi RS3 streeft ook de Audi S4 voorbij (noem maar een voorbeeld). Zoals je zegt, het zijn auto’s met andere doelgroepen. Heel jammer dat Ford er niks in ziet!
Is het zo erg dan dat een Fiesta RS sneller is dan een Focus ST? Dat lijkt me toch vrij normaal? Het zou eerder raar zijn als een Fiesta RS een Focus ST niet eens kan verslaan.

Een RS3 is toch ook sneller dan een S4 of een M2 is toch ook sneller dan een 340i etc…
Gelukkig! Maar ook weer niet!
Nu hoef ik mezelf niet kut te voelen dat ik net een Fiesta ST heb aangeschaft….
Want een RS embleem zou ook dik zijn op een fiesta!
Ik denk dat het een gemiste kans is.
Het feit dat de focus rs alleen maar in 5 deurs is, zou een fiesta rs mooi op kunnen vullen.
Ik blijf van mening dat ze een nieuwe capri moeten uitbrengen. Stukje mustang/focus/fiesta/rs/st mix van onderdelen en je hebt een winnaar.
voor degene die een halve rs willen, mountune heeft een nieuwe kit voor de fiesta st klaar (MR230) met behoud van fabrieksgarantie ! lijkt me toch snel genoeg dan ? wel even andere type van band opleggen dan de standaard Potenzas, ze blijken op de limiet van hun kunde te zitten met deze vermogen upgrade.

http://www.evo.co.uk/ford/fiesta-st/17250/ford-fiesta-mountune-mr230-review-does-the-best-small-hot-hatch-get-even-better
@Redline: garantie behoudt je alleen met de 215-kit, helaas niet bij de 230: “Moreover, this time Mountune‘s upgrade kit may invalidate your warranty.”
Zonde. Een Fiesta RS zou best een Focus St voorbij mogen streven.
Ik geloof er niets van. Wedden dat hij er gaat komen?
@clarkson: ik denk het ook wel, maar pas bij het bieuwe model Fiesta. Het model is ten slotte dit jaar al 8 jaar op de markt, wordt tijd voor een nieuwe
@87sandyd: Ford pakt wel steeds het gefacelifte model. Dus wie weet is hij er binnekort opeens. Maar wie weet pas in de gefacelifte serie van het volgende echt nieuwe model. Ik hoop dat hij snel komt. Ze kunnen een nieuw model goed geheim houden. Kijk maar naar de nieuwe gt.
Grappig paar jaar geleden zou er geen nieuwe Focus RS meer komen (volgens bijna elk autoblad, autowebsite..) maar wel een Fiesta RS. Klopte dus geen hol van.
Kom op nou Ford! Geef ons nou maar een lekkere Fiesta RS en maak je niet druk om die Focus ST.
Geef mij maar die model hiervoor rs in groen. Ziet ze bijna nooit rijden en dat ding is dik!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).