Schumacher vecht voor zijn leven

Auteur: , 59 Reacties

Het is officieel: Michael Schumacher verkeert nog altijd in levensgevaar. Hij wordt voorlopig kunstmatig in coma gehouden.

Toestand Schumi nog steeds kritiek

Door de zevenvoudig F1-kampioen kunstmatig in coma te houden, kan de zwelling van zijn hersenen het beste in de gaten gehouden worden. Zo hopen de artsen de kansen op herstel van de levende legende te vergroten.

Het grootste geluk tot nu toe is dat Schumacher zo slim was een helm te dragen tijdens het skiën. “Zonder die helm zou hij het ongeluk niet hebben overleefd.”

Dat is om 11:00 vanochtend tijdens een officiële persconferentie gezegd door de heren doktoren in het Franse Grenoble, waar Schumi momenteel in het ziekenhuis ligt. Hij vecht voor zijn leven. Schumacher raakte gisterochtend rond 11:00 gewond tijdens een skitrip in de Franse Alpen.

Hij raakte tijdens een val met zijn hoofd een steen, en liep daarbij zwaar hersenletsel op. Hij werd in eerste instantie met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Moûtiers gebracht, maar werd later verplaatst naar Grenoble. Op het eerste gezicht leken zijn verwondingen mee te vallen, maar naarmate de tijd verstreek, verslechterde Schumachers situatie.

Veel details konden de specialisten niet geven tijdens de persconferentie. Het is bevestigd dat Schumi vannacht inderdaad onder het mes is gegaan, er was direct een neurochirurgische behandeling nodig. Er zijn verscheidene gaatjes in zijn schedel geboord om de druk op zijn hersenen te verminderen. Van een tweede operatie is op dit moment nog geen sprake.

Over zijn overlevingskansen durven de artsen niets los te laten. Een van de artsen: “Alles wat moest gebeuren, is gedaan. Over een herstel kunnen we niets zeggen.”59 reacties

get well soon Schumi. #jeugdheld
@ridder te voet: inderdaad, voor mij is hij ook een jeugdheld. Hopelijk komt het goed met hem.
@ridder te voet: #jeudheld inderdaad.

Ik ben blij dat Autoblog die cinische VW add in dit artikel achterwege heeft gelaten.
Hopelijk redt hij het!
Het is natuurlijk wel erg voor de familie: een lege plek aan de feesttafel morgen…
Sterkte aan zijn familie gezin en iedereen. Dat ie er maar goed uit mag komen.
Blijft bizar, jaren lang een risicovolle sport uitgeoefend en dan nu door een lullig ski ongelukje hangt zijn leven aan een zijden draadje. Zelfs met een helm maak je blijkbaar weinig kans tegen een flinke rotsblok.
@pomoek: “lullig ski ongelukje”. Jij was erbij begrijp ik om te zien dat het een lullig ongelukje was? Zwaar hersenletsel door met je hoofd op een rots te landen noem ik niet een lullig ongelukje.
@Joerek: Je moet de context even begrijpen. Hij bedoeld denk ik dat deze meneer met snelheden van 300km/h heeft rond gereden om circuits en nu bij het skieën ten val komt en bijna het loodje legt.

Ik ben wel benieuwd hoe hij op de rots/steen kwam met zijn hoofd, want een helm bedekt wel bijna je gehele hoofd.
@widodh: Dank je, dat bedoelde ik inderdaad ;-).
@widodh: het was op hoge snelheid en de helm had wel zn werk gedaan. Maar ondanks dat is er sprake van ernstig letsel. Ook in de sneeuw deed hij zn best om hard te gaan.
@widodh:
quote: “Ik ben wel benieuwd hoe hij op de rots/steen kwam met zijn hoofd, want een helm bedekt wel bijna je gehele hoofd”

Antwoord: Ongelukkig!
@pomoek: yep. volgens mij is dat skieen op snelheid ruim zo gevaarlijk als F1…bij F1 heb je tenminste nog een auto om je heen.
@p993: ja, afgezien van het feit dat 99% van de ski-kilometers die gemaakt worden totaal niet risico vol zijn (als je valt is er gewoon meer piste daarna, en maximaal scheur je ene band of breek je een pols), terwijl 99% van de f1-kilometers wel op 100% van de kunnen van de coureur wordt gereden. Als het dan mis gaat is de kans ook gelijk een stuk groter dat het goed mis is.
@gregorius: “is er gewoon meer piste daarna”. Klopt, maar Schumi zat buiten de piste. Zelfoverschatting van ervaren skiërs.
@oxymoron: goed ingelichte bronnen melden dat hij gewoon op de piste was.
@Jipp: volgens de franse openbare aanklager is het buiten de piste gebeurd (zie nu.nl)
@pomoek: Zo bizar is het denk ik niet. Vrijwel zeker dat Schumacher off piste aan het skien was op het moment van ongeluk. Bij offpiste skien loop je een veel groter gevaar op dit soort ongelukken (zie ook Friso).
Schumi! Schumi! Schumi!
Ik hoop dat hij hersteld op een goede manier.
En mocht dat niet zo zijn dan hoop ik dat ze er geen (met alle respect) prins friso van maken.
Laten we maar hopen dat alles weer goed komt.Die man heeft ook een gezin en familie.
Don’t die schumi!
Dut mie niks
@ronaldddvos: Waarom neem je dan de moeite om te reageren met zo’n achterlijke Groningse opmerking?!
@clioracing: gronings is het mooiste dialect van nederland, en schumacher is gewoon een mogool… ik mag hem niet, maar ja
@ronaldddvos: anders gezegt hij was een valsspeler, en ik ben geen fan.
Triest dat zo’n lullig ongeluk zulke fatale gevolgen kan hebben, zoals @pomoek vast bedoelt, decennia lang keek de man beroepsmatig de dood in de ogen en nu dit.

Zal trouwens die race nooooit vergeten waarbij Schumacher en Verstappen samen voor Benetton reden (geloof ik) en Schumacher zijn bolide inhield zodat Verstappen er langs kom om een betere positie te krijgen.
En die keer op Spa, dat’ie zijn Ferrari aan diggels reed en woest was op Coulthard die er echt nix aan kon doen.

Hopelijk krijgt dit verhaal een positieve wending en komt Schumi er weer helemaal bovenop.
@desjonnies: Kun je nagaan hoe anders de F1 toen was: Schumacher die behalve plaats 2 & 3 iedereen op meer dan een rondje rijd in Hongarije. In de laatste ronde laat hij Verstappen passeren (unlappen) zodat hij Jos nog een rondje mag rijden, waarin hij de in de laatste ronde uitgevallen Martin Brundle nog voorbij kon gaan. Dat is oplettendheid en team-tactiek van de bovenste plank; en dat in 1994!
Inderdaad een beetje hetzelfde als die krokodillenman die door een rog om het leven kwam en Colin McRae die door een helicopterongeval heet loodje legde. Hopelijk overleeft schumi het!
@countach:

Steve Irwin heette “die krokodillenman”.
@countach: Het is wel lullig dat deze mensen op zulke rare manieren aan het einde van hun leven komen :( Ik hoop dat onze Duitse vriend niet in dit lijstje komt.
@xyrrath: gelukkig gaan de meeste mensen niet, tijdens de uitoefening van hun beroep , dood.
Get well soon my hero!!
Kom op Schumi! Hopelijk hersteld Schumi net zo goed als world cup skiër Scott McCartney die in 2010 ook na een vreselijke crash op de Hanenkam hoofdletsel opliep. Die stond 2 jaar later weer aan de start!
Ik hoop voor hem en zijn familie dat de schade die hij er aan overhoudt meevalt.
Op Facebook is die al dood..
@mikkeloentje: en dit voegt toe…? Precies, helemaal niks. Dit is serieus, dus idiote opmerkingen heeft niemand wat aan. Beetje respect.
@lambo4all: Waar heb jij last van opgefokt mannetje? Ik refereer naar een Facebook pagina die is aangemaakt. Lees onderstaand artikel en kruip weer terug onder je steen alsjeblieft.

http://www.leidschdagblad.nl/extra/ja_hoor_/article26407783.ece/Voor-leven-vechtende-Schumacher-heeft-nu-al-RIP-pagina
@mikkeloentje: Op facebook ben ik miljonair.
Hoognodig deze klassieker onder het stof vandaan halen: http://www.youtube.com/watch?v=E_uuYCRUhV8
@Vincegail: ah jeugdsentiment :D
Dit soort ongelukken blijven triest. Ondanks het dragen van een helm (wie draagt er geen meer tegenwoordig op of eventueel buiten de piste) blijf je toch kwetsbaar als mens. Ik draag al sinds 2006 een helm maar besef me eens te meer dat het je bescherming biedt maar verder geen garantie. Veel sterkte voor de familie gewenst.
En dan blijkt ook Michael Schumacher ‘gewoon’ een mens te zijn……….
Mijn held en het grootste idool uit mijn jeugd. Verdomme, verlaat ons niet!
ik hoop dat als het zo ver komt, z’n familie slim genoeg is om het niet te lang te laten lijden. het ziet er slecht uit
Hoorde het vanochtend pas, en dacht (hoopte) eigenlijk dat ik het vereerd verstond..

Hopelijk komt ie er weer fatsoenlijk bovenop en niet als kasplantje..

Toch wel beetje een jeugdheld :)
”Hij werd in eerste instantie met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Moûtiers gebracht, maar werd later verplaatst naar Grenoble. Op het eerste gezicht leken zijn verwondingen mee te vallen, maar naarmate de tijd verstreek, verslechterde Schumachers situatie.”


Klinkt zo ook een beetje als een gevalletje niet snel genoeg gehandeld.. Niet goed genoeg naar de verwondingen gekeken.. te veel tijd verloren aan verhuizen.. Als dat zo is vind ik het nog zuurder..
@dennisr: ik heb ergens gelezen dat hij verward was en niet op vragen kon antwoorden bij aankomst in het ziekenhuis. als dat echt zo is is da niks goed.
@patab: Nee idd, en hj is dus nog overgeplaatst naar der ziekenhuis enz dus al met al vrij veel tijd verloren denk ik dan..
@dennisr: helaas wel. ik hoop da ze hem in al eerder in coma brachten. anders is het te laat om hersenschade te voorkomen denk ik
Halve leven lang met 280+km/h door het leven gaan. En dan zo in het ziekenhuis belanden. Get well soon friend.
Eerst Friso en nu Schumi, die Franse Alpen claimen wat af hoor.
@lou-tennant: Als hij dit overleeft zal hij nooit meer hetzelfde zijn ben ik bang.
Als de hersenpan moest worden geperforeerd om de druk ervan af te halen…

Doe je best Schumi.
@lou-tennant: Ligt Lech tegenwoordig ook in Frankrijk?
@Willem Kuipers: ach Oostenrijk..Frankrijk…allebei rijk :)
Correctie: Die ski resorts claimen wat hoor.
echt heel erg dit dit gun je niemand of je nu fan of geen Schumacher fan bent ik hoop echt dat ie er weer bovenop komt
is echt verschrikkelijk dat zijn vrouw en kinderen dit nu mee moeten maken
zijn vrouw was verschrikkelijk blij dat ie gestopt was met racen en dan gebeurt er dit
Hulde voor Autoblog om dat akelige VW-spotje niet te plaatsen.

Schumacher was de beste, zo niet 1 van de allergrootste in F1. De laatste x dat ik de sportwereldpers zo massaal verbijsterd zie verslag doen, was in 1994 bij Senna’s dood. Nou, goed, sommige klootzakken bij The Guardian (Paul Weaver) menen dat dit de tijd is om de mindere kanten van Schumacher te belichten, maar verder is het hartverwarmend hoe alle fans en pers gezamenlijk het beste wensen voor dit icoon.

Hang in there, brother!
God allemaggies! Sterkte! Al die tijd met hele hoge snelheden geraced in een sport, waarin de dood bij wijze van spreken je in iedere bocht tegemoet kan komen. (sorry kon geen betere woordkeuze ervan maken) En dan overkomt hem, met een ongeluk. :(
Gute besserung.
Ook al door skiën, mooie sport hoor -_-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).