‘Schumacher verkeert in levensgevaar’ [updated]

Auteur: , 97 Reacties

Terwijl we wachten op een officiële reactie over de toestand van Schumacher, die vanochtend omstreeks 11:00 uur gewond raakte tijdens het skiën, is bekend geworden dat de oud Formule 1-coureur in kritieke toestand verkeert. Hij zou een hersenbloeding hebben gehad en ligt in coma.

Schumi

De zevenvoudige wereldkampioen kwam ten val buiten een Franse skipiste waarbij hij gewond raakte aan zijn hoofd. De BBC meldde aanvankelijk dat het letsel meeviel. In de loop van de avond namen de berichten uit de Franse media dat zijn toestand zou zijn verslechterd echter toe. Volgens televisiezender BFMTV zou Michael een hersenbloeding hebben gehad en in levensgevaar verkeren.

Het ziekenhuis in Grenoble, waar hij per helikopter naartoe werd vervoerd, heeft volgens Agence France-Presse bevestigd dat de toestand van Michael Schumacher kritiek is (verklaring).

UPDATE 1: het management van Michael Schumacher laat weten dat hij op dit moment in coma ligt. Situatie ziet er ernstig uit. “Hij had bij binnenkomst onmiddellijke neurochirurgische behandeling nodig”, aldus het ziekenhuis.

UPDATE 2: Voormalig Formule 1-arts Gary Hartstein geeft op Twitter uitleg over de medische gang van zaken in een geval als deze. “Het is een kunstmatige coma”.

UPDATE 3: afgelopen nacht is Michael Schumacher opnieuw geopereerd omdat er bloed tussen zijn schedel en zijn hersenen zit. Er zijn gaten in zijn schedel geboord om de druk op de hersenen te verlichten. Ross Brawn en Jean Todt zijn bij het ziekenhuis in Grenoble geweest om hun steun aan de familie te tonen.

UPDATE 4: het laatste nieuws over Schumacher lees je via deze link.97 reacties

Komop michael! Je verdient het niet! Sterkte aan al zijn familie!
HELD!
@bmwe46csl: ja echt heel veel sterkte inderdaad! Het zou ook wel erg lullig zijn als die nou tijdens het skiën om het leven komt terwijl die toch best hard wel eens een vangrail in is gegaan. Vreselijk dit! Het blijft stom off piste!
Na Paul Walker mogelijk weer een held weg…
@jaguarjunk: Ik dacht precies hetzelfde!
@jaguarjunk: paul walker een held ? Een tv man vergelijken met een echte held. Sorry dan zijn er wel betere tv helden. Verder triest genoeg voor wat er gebeurd is.
@gerjan: beide mannen betekenen veel voor de autowereld, welliswaar beide op verschillende manieren, maar hoe veel waarde hecht je aan een mensenleven?
Paul Walkers ongeluk was triest, hopelijk komt het goed met Schumacher.
@gerjan: Volgens mij moet jij je even gaan verdiepen in meneer Walker. Er wat versta jij onder ‘held’? Iemand die meervoudig F1 kampioen is of iemand die talloze mensen heeft geholpen in rampgebieden etc?
@mitch306: Een zevenvoudig wereldkampioen versus een acteur in B-films.
@k-man: het gaat niet om daden. Het gaat erom wat voor status iemand bij mensen heeft bereikt en wat hij teweeg kan brengen.
@jaguarjunk: Paul Walker een held? Michael Schumacher een held? Kom op man.. waar haat heen met de wereld! Eerstgenoemde vond autootjes leuk en laatst genoemde kon er goed in rijden.. en that’s it!!
Omg…hoop voor hem en zijn nabestaanden dat het niet fataal gaat worden. Anders zijn we nog een race legende kwijt :(
@kalax3: nabestaanden? Hij is nog niet overleden hoor…
@RRenault: Dat klopt, maar je kunt nabestaanden ook bloedverwanten noemen. Maar who cares..
Hopelijk word hij wakker !
@hard13: Hij ligt in een kunstmatige coma, beter van niet dus..
Tsja, linke sport, dat skiën.
Zo wilt niemand 2013 toch afsuiten? Zoals hierboven: Na Paul Walker verdient niet nóg een racelegende te overlijden… Zet ‘m op, Michael!!
@theblackstig:
Paul Walker de racelegende? What’s next, ga je nu ook nog zeggen dat ie een goede acteur was?
@super: je bent me net voor. Desondanks ga ik er van uit dat het sarcasme was.
@super: ik bedoel in de films zelf was hij toch wel zeg maar de beste straatracer. Ik weet niet of dat in het echt ook zo was.
@theblackstig: Z’n vriend was het in ieder geval niet, zo is gebleken.
@super: je weet dat Paul Walker zijn weg in en rondom racewagens wist te vinden? Racelegende, nee dat niet inderdaad. Daarnaast gaat het nu inderdaad niet om Paul maar om Schumacher.
@super: dank, ik dacht na het lezen van twee van de bovenstaande reacties even dat ik de enige was met dit gevoel, met alle respect voor Paul Walker overigens.

Schumacher vecht plots voor z’n grootste overwinning. Hopen dat het zowel voor z’n leven als kwaliteit van leven goed komt.
@super: Waarom vind jij hem zo slecht eigenlijk ? Ik vond zn films wel goed namelijk.
Ik begin voor het ergste te vrezen … . Hopelijk heb ik het verkeerd voor … .
Hopen dat ie er goed uitkomt. Ongelofelijk hoe het kan gaan. Je hele leven op het scherpst van de snede geracet (en ook in de tijd dat veiligheid nog geen prioriteit was in f1) en dan zo in het ziekenhuis terecht komen.
@E34M5Touring: Skiën is gewoon veel gevaarlijker, als je ziet hoeveel mensen daarbij omkomen ieder jaar, dus zo gek is het niet..
Mensen die Paul Walker in één adem noemen met een legende als Schumacher… Een acteur die wat rondreed in petjesauto’s vergelijken met een zevenvoudig wereldkampioen F1…
Tsja :-(
@borrelnoot:
eigenlijk vond ik schumacher een beter acteur
@super: hij is nog niet dood hoor
@phevtreb:
da’s waar, het is idd te hopen dat dat zo blijft.
@super: Hij was geweldig in Asterix en Obelix! \
@darkpluisje: en in Cars ;-)
Skiën: levensgevaarlijk
@2cool4school: ik blijf we
@2cool4school: ik blijf wel mooi thuis autoblog artikelen lezen over verongelukte beroemdheden
coma is niks goed. ik denk dat de kans niet zo groot is voor om daaruit te ontwaken helaas
@patab: “So this is the usual “artificial coma”. It IS a induced coma, but in fact it’s like a prolonged, protective, anesthetic.” aldus gary hartstein, voormalig f1 dokter maar desondanks zeker geen positief nieuws
@iiprototype: een kunstmatige coma is meestal het gevolg van opgezwollen hersenen
@patab: nee, dat is een gewone coma, een kunstmatige coma is zoals reeds aangehaald een soort verlengde anestesie om beter de beademing en dergelijke te monitoren en te kunnen intuberen
@iiprototype: artificial = kunstmatig?
@patab: inderdaad
@iiprototype: en trouwens een kunstmatige coma dient ook om de hersenen te beschermen tegen verdere opzwelling en dus verdere schade. kunstmatige coma gaat meestal met afkoeling van de persoon tot zo’n 35°C lichaamstemperatuur
@patab: ben zelf geen dokter maar voor verdere uitleg verwijs ik je door naar de twitteracount van gary hartstein, voormalig f1 dokter: @former_f1doc daar staat alles haarfijn uitgelegd
@iiprototype: bedankt maar ik heb liever geen verdere uitleg aangezien ik slechte ervaringen met coma heb
@patab: felipe hebben ze ook in een kunstmatig coma gelegd na zijn ongeluk. Hopen dat michael er ook zo vanaf komt!
@lambo4all: ja, das als er gevreesd wordt voor neurologische schade dan wordt het gedaan.
http://www.autoblog.nl/nieuws/schumacher-verkeert-in-levensgevaar-64018#comment-3315507
@iiprototype: en als je doorklikt naar die verklaring lees je: ” avec coma a son arrivee”. dus helaas vrees ik
@patab: dat had ik helaas nog niet gezien, nuja alsnog hopen voor het beste!
@patab: op bild.de zeggen ze weer dat hij bij bewustzijn was bij aankomst in het ziekenhuis.. dan weet ik niet wat betrouwbaarder is maar ik hoop dat de duitsers het bij het juiste eind hebben.
Hopen dat hij helemaal gezond eruit komt en er niks ernstigs aan over houdt!
@nickmercedes: ja, da las ik vanmiddag ook! blijven afwachten dan maar!
Dit is de tweede bekende (na Friso) die dood gaat van skiën. R.I.P. Michael.
@bartsmit: Hij is nog niet dood! En laten we hopen dat het nog een tijd zo blijft!
@bartsmit: op dit moment leeft hij nog
Dit gun je niemand, vooral iemand met zo een bekende race history. Ik hoop dat alles goed komt
Nuja spijtig maar zodra je buitenkomt (en zelf dat is geen vereiste) loop je het risico van het loodje te leggen.

Ik hoop dat hij erdoor komt, ik zou wel eens willen zien hoe Schumacher uiteindelijk teambaas word.
Schoenmaker blijf bij je leest krijgt zo wel een dubbele betekenis…
Waarom willen mensen nu zou graag buiten de piste skiën? Ze worden niet voor niets afgebakend!
@Vincegail:

Da’s leuker en 99 keer van de 100 gaat het gewoon goed.
@Vincegail: piste’s zijn geprepareerd –> glad gemaakt elke avond.
Buiten de piste dus niet. Lekker zachte sneeuw; compleet andere techniek. Het is bija een andere bezigheid te noemen.
Er zijn ook gebieden waar de bekende ‘off piste’ stukjes aangegeven zijn en waar ook up to date lawine info wordt gegeven.
Overigens weet ik niet hoe het was in de Franse Alpen, maar in de Zwitserse is er op 2 verschillende dagen verdomd veel sneeuw gevallen. Overal werd duidelijk aangegeven dat off piste niet aan te raden is, dus dan blijf ik er ook af.
Overigens zitten ongelukjes ook in kleine hoekjes als je op verbindingsstukjes (paden) bezig bent. Zeker beginnende skiers en snowboarders kunnen daar voor gevaarljke situaties leiden; met ene beetje pech skie je zo een ravijn in of op een boom / steen.
Paul Walker was rot, maar Schumi…. Als échte F1 fan en petrolhead komt mijn medeleven nu echt in een stroomversnelling! En dan nog wel zo vlak voor de jaarwisseling… Ik ga heel hard duimen dat het goed komt!!!
Nou, ik hoop dat hij het overleeft zonder blijvend letsel. Gezien hij anders nog meer de hemel in wordt geprezen door sommige.
Binnenkort mijn petje met Schumacher’s handtekening maar op Marktplaats……
@gash: wat een ongepaste reactie zeg!
Lullig dit.
Na eerdere tegenstrijdige berichtgeving, eerst ernstig, daarna viel het allemaal wel mee werd er gezegd, en nu dit opeens.

Degenen die de vergelijking met Paul Walker maken slaan de plank volledig mis, Schumacher heeft gewoon jarenlang de toon gezet in de F1, of je hem nou sympathiek vond of niet(tijdens zijn F1 carriere), de man is (is want hij leeft nog) gewoon de allergrootste F1 rijder uit zijn periode.

Gelukkig is mijn standaard antwoord altijd dat ik blij ben dat ik normaal kan lopen als men mij vraagt of ik ski.
Niet dus, 1 keer geprobeerd en vind het een kouwe bedoeling.
Doe mij maar een tropisch strand met palmen en een 600pk (’t is autoblog he) speedboot.
Met ‘vulling’
Pfoe ernstiger dan ik had ingeschat. Kom op Schumi! Je bent een held
Maandag 11u persconferentie
Niet nog een held, favoriet en naam genoot nu :( waarom moeten altijd de besten dit krijgen :'(
Niet alleen een goed coureur maar ook een goed mens die zich inzet voor goede doelen. Het beste Shumi, hopelijk goed nieuws morgen.
@barchetta: idd, dat is wat veel mensen vergeten. Het is een heel goed mens. Hopelijk krijgen we morgen goed bericht!
Wat een slechte afsluiting van het jaar de oltimer belasting schiet omhoog en de race legendes liggen op sterven of zijnal dood
Schumi, wil je zo snel mogelijk het ziekenhuis zien uitscheuren. Geen zin in een heftige negatieve afsluiter van 2013…..
Op meerdere plaatsen staat er dat hij in comateuze toestand overgebracht werd naar het ziekenhuis. als dat klopt is het niets goed.
Ik zou zeggen ‘dut mie niks’
Ik snap echt niet dat mensen Paul Walker een race legende noemen. Hij was een acteur in een paar race films. Zodra Sylvester Stallone overlijdt gaan we hem ook herdenken als een oorlogsheld omdat hij Rambo speelde?
@reventon: sommige (jonge) mensen zijn opgegroeid met zijn films en daardoor zou hij een held voor ze kunnen zijn (misschien meer dan Schumacher voor hun). Dat is toch niet zo raar.
@reventon: Paul Walker had naast de films een enorme passie voor auto’s, groter dan menig ooit zal zijn.
Nou beste wensen voor het volgend jaar zou ik maar zeggen
Patab je moet dingen wel onderscheiden. Hij was bij kennis in het eerste ziekenhuis, maar hij werd al snel door gevlogen naar een tweede ziekenhuis alwaar hij niet bij kennis aan kwam. Daarna is hij in een kunstmatige coma gebracht en geopereerd. Althans, zo begrijp ik het. Om 11.00 uur inderdaad een persconferentie waarbij ongetwijfeld de details van de toedracht en behandeling besproken zullen worden.
Massa had toch ook zoiets met zijn hersens die is toen ook in kunstmatige coma gehouden en gelukkig weer helemaal hersteld
ik vrees het ergste ,beetje vergelijkbaar met Prins Friso………
@slimmeschemer: bij prins Friso heeft het drie kwartier geduurd voordat hij in het ziekenhuis kwam. Zijn coma kwam in eerste instantie doordat hij onder een berg sneeuw terecht kwam en diep onderkoeld raakte, vervolgens heeft zijn hart een kwartier lang niet gewerkt waardoor er dus geen bloed bij zijn hersenen kwam. De schade aan de hersenen was bij Friso gigantisch en (als ik de grote lijn van de verschillende verhalen volg) velen malen groter dan bij schumi… Hopelijk komt hij er wel bovenop!
iedereen gaat een keer dood, aan alles komt een eind
@ronaldddvos: En we proberen dat allemaal zo lang mogelijk uit te stellen.
@ronaldddvos: deze keer niet zo boeiend wat de vos zegt.
Sterkte en hopen dat hij er goed vanaf komt
Schedeltrauma,dat is niet best.
Toch wel ernstig, als je de gemiddelde reactie hierboven leest. Wat een niveau heren, kom op zeg.
Ik las dat Roos Brawn en Jean Todt ook naar t ziekenhuis zijn gekomen (stond niet bij of ze toevallig in de regio aanwezig waren).
Dat is toch geen goed teken; als behalve je familie en speciale artsen, ook je vrienden worden opgeroepen.
Waarschijnlijk horen we om 11:00 compleet niks nieuws, behalve:
– Naar omstandigheden de nacht goed doorgekomen
– piste of geen piste
– schade nog ongebekend; hersenbloeding
– kunstmatig coma
– kritiek en instensive care
– beste mensen om zich heen
– pers houdt aub een beetje afstand.

Ik wens m t beste; het is nog lang niet zijn tijd!
Pusuit;Ben het volledig met je eens.Paul Walker of Michael Schumacher.Het zijn beide jonge kerels van 40 of nog jonger.Zoiets gun je niemand.Paul walker was maar een B acteurtje.En dan gun je zijn dochter geen vader meer? Schumacher heeft ook familie en een gezin.Gun je die hetzelfde? Heel erg hoe sommige”mensen”hier reageren.
Vallen tijdens het skiën moet verboden worden!
De prognoses zien er niet veel uit. Bizar dat je dan door een skie ongeluk om het leven komt ipv het ‘veel gevaarlijkere’ F1 rijden..
Raar om te lezen dat mensen nu al beginnen over r.i.p enzo..
De best man leeft nog. Dat je in coma wordt gehouden hoeft niet direct te zeggen dat het ook slecht gaat aflopen. Mensen worden wel vaker kunstmatig in coma gehouden.

Hopelijk komt het nog goed met Schumie…
“De 44-jarige Schumacher droeg een helm toen hij met hoge snelheid met zijn hoofd op een steen belandde. Anders had hij het ongeval niet overleefd, vertelde hoofd anesthesie Jean-François Payen. De eerste aanwijzingen duiden op een zeer harde klap, want de helm was verbrijzeld.’We weten dat het ongeval plaatsvond in een zone buiten de piste waar stenen gedeeltelijk of helemaal verborgen liggen onder de sneeuw.’Hij ligt met levensbedreigend hersensletsel in een ziekenhuis in Grenoble, waar de artsen hem in een kunstmatig coma houden.”

Zeer spijtig dit,eigen schuld.
@bayernmunchen: Tja, van leven ga je dood..Had tie maar beter moeten weten he?
@crackdavid: maar dan moet je naar procentuele getal kijken want er gaan veel meer mensen skiën dan dat er mensen racen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).