Sensatie op vier wielen: Aventador S Roadster

Auteur: , 3 Reacties

Nu perfect op dronk.

Het is bijna altijd hetzelfde liedje met de vlaggenschepen van Lamborghini. Bij de introductie zijn ze spectaculair, buitenaards en strak vormgegeven. Vervolgens komen er allerlei specialties met rare bumpers, grote spoilers en buitenissige kleurstellingen. Daarna lijken de designers zich toch weer bedacht te hebben en komt er weer een fraaiere, strakgetrokken versie. Denk aan de laatste Countach, Diablo 6.0 VT, Murcielago LP-640 en nu ook bij de Aventador, die Lamborghini heel fantasierijk ‘Aventador S‘ noemt.

Van die laatste is er nu ook een Roadster-variant en deze staat te shinen op de beursvloer van de IAA. Eigenlijk is de Roadster het enige juiste koetswerk voor de Lamborghini. De grenzen ga je er toch niet mee verkennen en met het dak eraf kun je die ma-gi-stra-le V12 nog beter horen. En magistraal is geen eufemisme. De 6.5 liter V12 is geheel atmosferisch en levert 740 briesende paarden bij maar liefst 8.400 toeren. Het koppel is gezien het vermogen relatief bescheiden (690 Nm bij 5.500 toeren), maar is nog altijd voldoende.

Omdat de Roadster wat zwaarder is dan de Coup√© (zo’n 50 kilogram) duurt de sprint 0,1 seconde langer naar de 100 km/u. Deze duurt nu dus 3 tellen. Maar de grooste vernieuwing vinden we ditmaal √≥nder het koetswerk. De Aventador S beschikt namelijk over een systeem genaamd LDVA (Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva). Dit systeem zorgt ervoor dat de vierwielaandrijving, vierwielbesturing en de actieve dempers. Het systeem kent vier standen: Sport, Strada, Corsa en Ego. De Italianen kennende zal het allemaal wel ‘Volgas: dood of de gladiolen’ betekenen. De topsnelheid van dit monster? 350 km/u, ondanks veel betere downforce. Blijft je toupetje lekker zitten.



3 reacties

Altijd al een zwak gehad voor de Lamborghini Roadsters met V12! Wat een machines, deze ook weer !
Prachtige wagen! Heb het geluk gehad om met de pre facelift coupe te hebben mogen rijden; on-ge-lof-elijk!
Maar waar zorgt LDVA nu voor? Want dat haal ik er nu niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).