Shelby knalt over de Ford Mustang met viercilinder

Auteur: , 28 Reacties

Shelby is heer en meester in het 'superchargen' van Mustangs met achtcilinders. Ze blijken over een flinke dosis aanpassingsvermogen te beschikken, want ze hebben zich nu ook over de viercilinder versie ontfermd.

Nu Ford globaal gaat met de nieuwe Mustang was het onvermijdelijk dat deze geleverd zou worden met een viercilinder. De 2,3-liter EcoBoost-motor is standaard goed voor 317 pk en 434 Newtonmeter, met de toevoeging van het Ford Performance Pack (louter een herschrijving van de ECU) stijgt dit naar 340 pk, die voortaan beter hoorbaar zijn dankzij een nieuw uitlaatsysteem.

Aan de voorkant hang Shelby een splitter aan de bumper en wordt de vierpitter afgedekt met een koolstofvezel motorkap. De flanken krijgen skirts, opgetrokken uit hetzelfde lichtgewicht goedje, en de achterklep krijgt een subtiele spoiler aangemeten die uitsteekt aan de uiteinden. Amerikanen gonna Amerikaan, dus is de Shelby GT EcoBoost voorzien van dikke striping. Optioneel, gelukkig.

Het pakket – inclusief 20-inch velgen – kost in de VS $23.995. Aangezien het via Shelby Mod Shops wordt verkocht, zou de kit ook in Europa leverbaar moeten zijn. Wat deze mods hier gaan kosten is echter nog niet bekend.28 reacties

Ik sprak een kerel bij de dragstrip die bewust een Ecoboost Mustang had genomen om te kijken hoever hij er mee kon gaan. Die had hem net over de 400pk tot nu toe. Hij was er zeer tevreden mee. Liep als een beer en gaf geen krimp volgens hem. Gebruikt hem als daily. Hij wil nog meer gaan aanpassen. Blijkbaar heeft het blok best reserves.
@E34M5Touring: Ik geeft het blokje 150 000km en het gezeik begint :P
@G-Ammo: EcoBoosts draaien nu al 3/4jaar en km standen van 300.000 zijn tot nu toe zonder problemen behaald.
@smokey: maar niet met 400pk uit 2.3l. Denk dat g-ammo daarop doelt
@jmeverts: Ik gok dat het met menig subaru dit 10 jaar geleden ook al kon.
@swid: Ach, ik heb met mijn Ford Sierra Cosworth na enige mods (362pk) gereden vanaf 162000km tot 256000km. Enige wat ik heb gehad is koppakking die door was door verkeerde montage. Dus, het is wel mogelijk zolang je maar niet elk moment benut om alles er uit te halen wat er in zit.
@G-Ammo: De meesten rijden niet eens zo lang in zoiets …. Zelden zie je auto’s die zo lang met tuning rijden. Meestal gebeurt dat pas na jaren.

En dan nog, die ecoboost 4 cilinders zijn eenvoudig te vinden, worden in meerdere motoren gebruikt. Tevens is het opnieuw en steviger opbouwen ervan relatief goedkoop vergeleken met een 8 cilinder.
Leuk hoor, een sjonniepakket.
@snorrie: nee tis geen premium mobiel of gti. Nu mag het wel.. voor een keertje!
@lamborgfan: Ok, ik geef ’t een jaar. Dan wel.
Voor dat geld koop je hier een kale golf!!! Wat een belachelijk hoog prijsverschil met de Europese prijzen.
@vvti: ik heb het over de aanschafprijs en niet over pakket prijs.
Helemaal niet verkeerd! Alleen de carbon motorkap zou ik achterwege laten. Maar de striping niet: ’t ‘hoort’ eigenlijk gewoon op een Shelby Mustang
Moet meer uit te halen zijn, maar doe mij maar de Focus RS. Zelfde blok, veel leukere Ford!
Er is niks mis met een lekkere sterke vierpitter. Maar in zo’n bak hoor toch op z’n minst een zescilinder eigenlijk.
Anders kun je beter een Focus RS nemen.
@trustmeiamanengineer: Dan doet u dat.
@trustmeiamanengineer: En toch ben ik het er niet eens. Ja bij Mustang denk je aan een V8. Maar als je dat even vergeet en ziet een coupe met achterwielaandrijving, 317pk en een turbogeblazen 2.3 klinkt mij dat toch goed.

Hoewel een Focus RS en V8 natuurlijk ook niet verkeerd zijn.
@reistje: Een focus rs hoeft geen v8 te krijgen. Veelste zwaar!
@reistje: u vraagt, wij draaien. 11 jaar geleden stond er op de SEMA beurs in Las Vegas een Ford Focus RS met V8, de Focus RS8. Met een dikke Cammer V8 en achterwielaandrijving. Hier een rij-impressie van zo’n achtcilinder Focus met V8:

http://m.motortrend.com/roadtests/coupes/112_0408_ford_focus_rs8_lamborghini_gallardo/
Een Shelby-Mustang met een vier cilinder, da’s net zoiets als een Porsche 911 met waterkoeling !
@desjonnies: of een viercilinder in je Porsche.. Oh wacht…
Nee, een Mustang hoort gewoon een V8 te hebben.
@gieltj: ik heb juist ervaren dat de V8 uit de mustang zo lui als maar kan is. Niet vooruit te branden en meer gebrul dan daadwerkelijk snelheid. Geweldig gebrul, dat wel, maar er vervolgens uitgetrokken worden door een pick-up…
@pjeey: Lui?! In 4,8 sec naar 100… zou nog wel es willen zien welke pick-up die bijhoudt!!
Trouwens, je hebt al snel een Europeaan van ± 80.000 € nodig om de V8 bij te houden.
En als je boven op die 45k er nog es 40 bij legt, dan heb je 650 pk voor de Shelby GT en rij je wagens t.e.m. 200.000 los!! :-D
Trust me, I’ve driven one!! (2015 Shelby GT that is) :-P
https://www.youtube.com/watch?v=xPsvfAVELTc
Die motorkap gewoon in de kleur die de hele auto heeft. Dan is ie best mooi
Niet verkeerd toch? Ieder wat wils.
@clarkson: wilds:)
Carbon motorkap eraf en de striping door laten lopen, dan is het een leuke aanzicht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).