Het nieuws van Smart is zeer toepasselijk

Auteur: , 11 Reacties

Klein maar fijn.

Wie het kleine niet eert, is het grote niet waard. Daarom is het makkelijk om denigrerend te doen naar de Mercedes-dochter, maar echt groot nieuws is het nou ook niet. Past wel goed bij hun auto’s, grappig genoeg.

Het nieuws is een facelift voor de Fortwo, Fortwo Convertible en Forfour. Allebei de auto’s zijn volledig elektrisch en hebben een actieradius van 114 tot 135 km. Daarmee zijn het absoluut geen strepentrekkers, wel ideale stadsauto’s. De facelift-uitvoeringen van de Smarts hebben een ander frontje en kekke LED-achterlichten.

Geen denderend nieuws, maar soms is dat even nodig. In live omstandigheden staat de auto half in een muur geparkeerd, waardoor de Smart nog kleiner lijkt dan hij is.11 reacties

Zal Mercedes ooit geld hebben verdiend aan Smart? Hooguit aan het verkopen van het platform aan Renault voor de Twingo…..
@dutchdriftking: zoek de prijzen is op van die krengen, het lijkt me lastig er geen winst op te maken.
@gwnbmw: Tja, als je niks verkoopt krijg je de ontwikkelingskosten er ook niet uit. Maakt niet uit hoe duur je de auto dan maakt.
@dutchdriftking: Ik heb het vaak gezegd en blijf het zeggen: Iedereen zit maar altijd te roeptoeteren dat smart niet verkoopt, maar de gemiddelde cijfers liggen op een 100.000 tal per jaar in Europa. Daarmee is het 1 van de best verkopende a segmenters. Panda verkoopt beter, puur door Italiƫ. Cijfers liggen op gelijke hoogte met Up en Aygo.

En voor men weer begint dat de aygo ook gaat stoppen: de samenwerking met PSA is gestopt. En Toyota heeft daarna aandelen genomen in jawel… Suzuki. En Suzuki en kleine autootjes, is gekend.
@dutchdriftking: en die enorm dure Aston Martin variant
@drdre1: Die was op basis van de Toyota IQ.
@dutchdriftking: die witte wasmachine? Hm… šŸ¤”
@drdre1: De Cygnet was op basis van een Toyota IQ.
@dutchdriftking: en die brabus variant
@alfaromeospider: Daar verdiende hooguit Brabus wat op, niet Mercedes.
Is die nieuwe twingo op de basis van smart gebouwd? Die twingo rijdt echt bagger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).