De Snow Crawler concept is pornografisch

Auteur: , 15 Reacties

Echt serieuze sneeuw is in Nederland gelukkig/helaas (doorhalen wat niet van toepassing is) een zeldzaamheid. Mocht nu toch de moeder van alle blizzards over ons landje trekken, dan zouden we hier graag een rondje mee willen scheuren.

De vrije geesten van het Poolse Mind Sailors hadden het idee dat er wel een en ander kon worden verbeterd aan de sneeuwscooter van vandaag de dag. Zodoende hebben de industrieel ontwerpers bijgaande platen van de Snow Crawler de wereld in geslingerd; een voertuig dat nog het meest lijkt op een Carver met ski’s en rupsbanden.

Nadeel van de reguliere sneeuwscooter is natuurlijk dat je volop wordt blootgesteld aan de elementen. Op welk tropisch oord dan ook geen probleem, maar in de vrieskou allesbehalve een pretje. De Crawler is daarom voorzien van een koets, zodat de fervente ijsvisser (of basejumper) gewoon met de verwarming aan en Chris Rea over de speakers z’n ding kan doen. Briljant!

Snow Carver achterkant

Naast het uiterlijk verdient ook de aandrijving de aandacht. De eenpersoons Snow Crawler is namelijk elektrisch, zodat je tochtje door de sneeuw in elk geval niet (direct) bijdraagt aan het uitsterven van de ijsberen om je heen. Wel hopen we dat een eventueel productiemodel voorzien wordt van stevig batterijenpakket, want met een lege accu ergens in Lapland stranden lijkt ons net een tikkie té avontuurlijk.15 reacties

Gaaf!
Leuk, zeker gezien het feit dat de aarde steeds kouder wordt. Oh wacht…
Echt een cool ding! Is die kou niet erg nadelig voor de accuduur? Ik meen zoiets gelezen te hebben.
@sleurs: batterijen en accu’s presteren inderdaad minder in de kou.
Hoe en waarom kan iemand die er verstand van heeft ongetwijfeld uitleggen, anders http://www.googlethatshit.com
Ziet er uit dat ie snel omvalt!
@reggie-boy_rood: de ski’s zijn vrij breed dus dat zal wel meevallen denk ik!
@reggie-boy_rood: de ski’s staan breed * bedoel ik
Leuk hebbedingetje
Virtueel leuk, maar hoe stuurt dat ding met die enkelvoudige draaiende bevestiging van de ski’s?
Of stuurt ie met de tracks en snappen die ski’s waar ze naar toe moeten?
@ikbenmnzus: “Beauty and pleasure of driving over the functionality and common sense” lol
en ik vind dat ie 500 peekaa heeft ..
en dat er een frituurpan inzit ..

mooi plaatje gemaakt joh .. ga zo door ..
@lincoln: het woord “peekaa” vernaggelt nu je hele reactie
Twee rupsbanden achter lijkt me onnodig veel weerstand en gewicht… Eentje iets breder en je hebt wel een leuk ding. Nu nog een trekhaak (voor de banaanbrancard) en wat stickers, lampjes en radiospullen en hebt een goed ontwerp voor hulpdiensten bij ski pistes bovenop de hoog gelegen gletschers.
@w0o0dy: 2 rupsen vermoedelijk om het sturen te vergemakkelijken? Lijkt me dat dit ding tegen 40km/u gewoon rechtdoor gaat als je zou sturen met die ski’s alleen.
Gaaf!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).