Spitze! BMW geeft Donald Trump de vinger

Auteur: , 87 Reacties

Donald Trump houdt de wereld in zijn kleine greep. Maar één merk staat op en laat zich niet piepelen door de nieuwe POTUS.

BMW-6-serie-Gran-Coupe

Volgens persbureau Reuters gaat BMW namelijk gewoon stug door met haar reeds bestaande investeringsplannen in het Noord-Amerikaanse continent. BMW bouwt al sinds 1994 auto’s in ‘Murica, zij het in een plaats met een naam die de Duitsers doet denken dat ze thuis zijn. In Spartanburg, South Carolina liepen aanvankelijk enkele E36 3-serie modellen van de band. Later werden onder andere ook de X5 en de eerste generatie van de Z4 in deze fabriek gebouwd. Momenteel worden er uitsluitend X-modellen gebouwd, te weten de X3, X4, X5 en X6.

Elke jaar lopen er ruim 400.000 van deze dikke X-modellen van de band. Volgens BMW’s CEO Harald Krueger wordt zo’n zeventig procent daarvan geëxporteerd, waarmee BMW technisch gezien de grootste netto-exporteerder van de VS zou zijn. BMW heeft in de laatste jaren echter ook flink geïnvesteerd in productiefaciliteiten in Mexico, net als concurrenten Mercedes en Audi. Het laatste bedrijf bouwt in Mexico bijvoorbeeld de populaire Q5.

Zoals we weten is deze ontwikkeling een doorn in het oog van Trump. The Donald wil daarom een importheffing van 35 procent gaan heffen op auto’s die geïmporteerd worden uit het buitenland. Deze maatregelen zorgen voor flinke opschudding onder de autofabrikanten, daar de Verenigde Staten de tweede grootste markt voor auto’s ter wereld is.

Eerder berichtten we al dat Trump ook specifiek het mes op de keel wilde zetten. BMW flinchte ook toen al niet. Dat sentiment wordt nu dus nog eens bevestigd door de topman die vandaag sprak op een congress in Bochum. Krueger had daarbij nog wel een boodschap voor Trump:

“We need free world trade.”87 reacties

BMW man snapt het, nu die oranje clown nog.
@trustmeiamanengineer:

Heb jij het eigenlijk wel een beetje door ??
@lincoln:
Natuurlijk heeft ie ’t niet door. Alleen jij hebt de wereld door, dat weet iedereen.
@jvt:

Een multinational die pleit voor free world trade ..
Ja ja .. dan “snap” je het wel ..
@lincoln: alsof jij geen producten van een multinational gebruikt, je werkt er zelf net zo hard aan mee! “Snap” je het zelf wel?
@rhellema:

En daar betaal ik importheffingen over ..
Zoals elke NLer ..

Maar je hebt wel gelijk hoor ..
tis heeeeeeeel oneerlijk als Amerikanen ook importheffing zouden moeten betalen ..

Idd .. jij snapt em ..
@lincoln: dus jij wil beweren dat het Amerikaanse volk geen invoerrechten betalen? Vertel dat verhaaltje maar aan je hamster, misschien dat die het wel gelooft!
@rhellema:

Zo ouwe .. je snapt zelf nog niet zo goed dat je em snapt ..
@lincoln: ssst lincoln, niemand mag jou
@schuiftrompet: ow, ik wel hoor…
@draadloos: ik ook.
@fijnkonijn:
Hier nog een.
@lincoln doet me af ten toe in mijn broek zijken van de lach, probleem is dat een dimensionalen de man zijn humor niet begrijpen.
@desjonnies: lincoln is intelligent. Maar dat gaat de doorsnee swaffelende wasbeer-proleet toch niet begrijpen. Daarvoor moet je namelijk voldoende “begrijpert hebbuh”…
@fijnkonijn: Sorry ubermensch, dat niet iedereen hier op dat niveau zit. Anders denken staat niet gelijk aan intelligentie.
@87sandyd: “anders denken” is ook geen probleem.
“Niet denken” is dat wel…

Een -onderbouwde- mening is in orde, ook al is ze anders.
@schuiftrompet: jammer voor je, maar iets zegt mij dat jouw standpunt iets te populistisch is..@lincoln is 1 van de weinigen die het debiele van het leven inziet en daarop ageert. Leer er op tijd van, voor je de 20 passeert, anders Jesse Klaver..
@megakix: rustagh mensen ik troll ook maar wat. heel het poltieke trump gebeuren interesseert me weinig ?
@schuiftrompet: RUSTÁGHHHH
@rhellema: lees de zin even opnieuw en let vooral op het woordje “free”, wellicht snap je dan @lincoln zijn verhaal.
@lincoln: Is je taakstraf voorbij en kun je weer de hele dag thuis ongelimiteerd reageren ofzo. Mijn god. ;-)
@nicolasr: maar in dit geval heeft hij wel weer eens gelijk… en dat is best wel beangstigend…
@trustmeiamanengineer: en die lange goedlachse clown van de VVD. Weg met de CO2 taks. Erin die betaalbare 5.0 V8 Mustang, net als in België.
@trustmeiamanengineer: die oranje clown word de nieuwe JFK
Clown Bessie has’nt been seen for a while…
Import heffingen gewoon nog hoger maken ..

Deden we in NL ook ..
Nu worden die dingen dus in NL gemaakt ..
@lincoln: BMW betaalde importheffingen voor de Mini’s en X1’s? Al eens van de EU gehoord? Nee dus.
@felixf: lekker erop ingaan job :’)
@lincoln: Welke dingen??? Wat wordt er nu in Nederland gemaakt dat vroeger werd geïmporteerd omdat er op die dingen hoge importheffingen zitten?
Heel goed BMW jullie doen weer eens fantastisch werk!
@arias12:

Whahaha .. welk werk dan ??
@lincoln: Auto’s bouwen in Mexico.
@svensson:

Van Trump mag BMW overal auto’s bouwen ..
Maar van de EU beslist niet ..

You do the math ..
@lincoln: hou op met het opkomen en opnemen voor Trump die gast heeft helaas een zieke geest daar kan hij niks aan doen. Mensen hebben hem het voordeel van de twijfel gegeven maar nu bewijst hij maar eens dat hij ziek is en niet geschikt is om president van Amerika te zijn.
@arias12: ik vind mensen die 50% vd bevolking van 1 vd grootste landen ter wereld geschift noemen, geschift
@lekkaah: De gemiddelde Amerikaan is niet geschift, maar wordt wel stelselmatig voor de gek gehouden , geprikkeld door te appelleren aan angsten en boosheid en op een aantal gebieden behoorlijk dom gehouden.
Het is natuurlijk veel makkelijker als iemand boos is op buitenlanders dan dat ze dat zijn op de oneerlijke verdeling in eigen land.. dat geld overigens ook voor Nederland.
Ik ben getrouwd met een Amerikaanse en heb ook aan de andere kant van de plas gewoond, als je daar ‘nieuws’ kijkt of met mensen praat over dingen die iets verder van hun bed liggen valt je mond open van verbazing.
Overigens is dat ook wel weer een beetje logisch, wij zijn een klein land .. en moeten dus meer van de wereld weten, zij hoeven dat niet perse.. en nog steeds is ook een behoorlijk deel van onzen mede-Nederlanders net zo weinig op de hoogte..

Nog ff iets anders, het is al een paar keer voorgekomen dat mijn vrouw, nadat men aan haar accent hoorde dat ze Amerikaans was werd verteld dat ze zich moest schamen voor de Amerikaanse president. Ik vraag me af wie zich dan moet schamen…
@dracae: het volk dom noemen is vrijwel hetzelfde als geschift noemen.. dit excuus wordt alsmaar gebruikt.. iemand die zich ‘dom laat maken’ is gewoon dom.
@lekkaah: Je hebt gelijk, ik had het iets subtieler moeten uitdrukken, poging 2:

Er wordt ook geprobeerd ze op een aantal gebieden dom te houden en dat lukt in meer en mindere mate bij sommigen.

Nog ff een anekdote, Ik was aan het praten met een oom van mijn vrouw en die beweerde dat Obama een enorm FEMA kamp had laten bouwen om mensen in op te sluiten die hem minder goed gezind waren.
Ik heb me op de vlakte gehouden.. maar hij vond het toch nodig me aan te raden het zelf te Googlen, zodat ik kon zien dat het waar was.
Terwijl de beste man dit vertelde droeg hij een t-shirt met daarop de boodschap : Vertrouw Google nooit, Google werkt stiekem voor de regering!
(vrij vertaald)
@lekkaah: ik vind mensen die niet kunnen rekenen eigenlijk ook best geschift….aangezien slechts 13,54% van het Amerikaanse stemgerechtigde publiek op Donald Trump heeft gestemd….dus 1) om daarmee alle Amerikanen dom en of racistisch te noemen is niet ok, 2) Om te zeggen dat alle Trump stemmers dus wel dom zijn, daarmee beschuldig je maar 13,54% van de stemgerechtigden van de VS mee. 3) als je het terugbrengt naar % van het totale Amerikaanse publiek is het dus nog maar 8,9%, aangezien de meesten die niet mogen stemmen jong zijn en bijna alle jongeren niet op Trump stemden is het totale percentage dus misschien 10-11% van de Amerikanen die echt voor Donald J. Drumpf zijn.
@maartenoosterbaan: wat is dat voor een domme redenering. Er hebben 50 miljoen amerikanen op Trump gestemd, 52 miljoen op Clinton. Dus bijna de helft van de stemmers.. Bovendien zijn er circa 310 miljoen amerikanen wat nou niet precies 10-11% is als je de 50 miljoen trump supporters erbij pakt..
@arias12:

Dan had je niet op hem moeten stemmen ..
@arias12:
U demonstreert hier eventjes hoe moeilijk het is zelf aan beeldvorming te doen en een mening te hebben.
Uiteraard is het bijzonder interessant om mee te doen met de roeptoeters, da’s wel zo veilig en politiek correct volgens het arrogant sneue Nederlandse establishment.
@arias12: bullshit. 50% van de USA hebben op hem gestemd en nu houd hij zijn beloftes en voert zijn verkiezingsbeloften uit. De andere 50% zijn domme emo-softies die denken dat we weer in 1933 zijn. De jankerts zijn meesterlijk ge-mind-fucked door Clinton,s Camagne-team. Die hebben hun werk zo goed gedaan, dat ze in Trump de volgende Hitler zien.
Alles bullshit. Hij is een Alpha-mannetje met een grote mond. Dat is alles. Grab em by the pony !

Ik ben overigens neutraal. Ik kijk naar de feiten en laat me niet leiden door emoties.

Zo, nu is het aftellen tot de eerste de beste emo-attack…
@fijnkonijn: Je zit jezelf vooral voor de gek te houden maar dat is voer voor een andere discussie, jij emo cowboy dat je er bent…
@Rick-dos: leave Hillary alone. Leave me alone boehoeee ;-)
@fijnkonijn: technisch gezien slechts ongeveer 20% van de VS, but who’s counting.
@fijnkonijn:
“De andere 50% zijn domme emo-softies”

…maar dan wél met een afgeronde opleiding. Op even door te gaan met je chargeren.
@fijnkonijn: dan ben ik erg benieuwd naar welke ‘feiten’ jij gebruikt hebt….aangezien volgens mij maar ~9% van de Amerikanen op hem gestemd hebben en slechts 13,54% van alle stemgerechtigden en maar ~25% van alle stemmers…..
@maartenoosterbaan: excuus dat moest natuurlijk 47% van het aantal stemmers zijn……
@maartenoosterbaan: Het enige dat relevant is, zijn die 13,54% van alle stemgerechtigden die zijn gaan stemmen. Daarvan heeft ca. 50% op Trump gestemd. De rest deed dat fantastische super-duper Kiesmannensysteem (maarja, dat hebben ze zelf in het leven geroepen dus “deal with it”).

Mensen die niet zijn gaan stemmen, moeten later niet gaan mekkeren.
@lincoln: wat dacht je van auto’s bouwen in Mexico
@arias12:

Doen .. ik hou ze niet tegen ..
Niemand houdt ze tegen ..
En zo hoort het, The Donald draait een beetje door in mijn ogen, niet handig.
@cpp1: nee hoor. Hij doet precies wat hij heeft aangekondigd. De mensen die verrast zijn, hebben gewoon liggen pitten het afgelopen jaar. Trump’s visie en ingeslagen weg zijn glashelder (en nee, hij gaat geen oorlog ontketenen, dat was Clinton’s idee)
@fijnkonijn: als hij echt al zijn domme ideeën uitvoert komt er een burgeroorlog…
@mashell: hmm zo erg uit de hand lopen zal het niet. Het blijft nog wel een tijdje onrustig vrees ik.

Er zijn beslissingen waarvan veel mensen naderhand zullen zeggen “de impact viel wel mee”, of “is goed gekomen”. Andere beslissingen die erg op het gevoelsniveau liggen, zoals dat tijdelijke inreisverbod, zijn definitief “volks-splijtend”. Dat doet hij niet zo slim vind ik. Teveel botte bijl.
Mag wel zo zijn maar Trump heeft zojuist weer wat getekend waar je niet blij van wordt…

http://pixel.nymag.com/imgs/daily/selectall/2017/01/31/31-trump-draws.w710.h473.jpg
@rick-dos:

Toch waar het EU parlement al 7 maanden mee bezig is en maar niet wil lukken ..
@Rick-dos: make that the cat wise
@twinturbogtt: I am serieus. Hier tekent ie weer iets dat betrekking op ‘m zelf heeft. Blijkt maar weer dat ie daar alleen maar zit voor zichzelf.

http://media.boingboing.net/wp-content/uploads/2017/01/trump-draws.jpg
Volgens mij werd de Z3 daar destijds ook al gebouwd toch..?
@ukbob: ja in South Carolina..
Voor de 2e wereldoorlog hadden ze ook een soortgelijke ‘buitenlandtax’. Dat had uiteindelijk een slechte invloed op de economie, want mensen kopen minder. Met dit soort onzinnige taxen schiet je weinig op.
@stfu:

Tuurlijk .. en straks weer op Rutte stemmen voor 1000 fictieve eurootjes ..
@lincoln: of die pechtold voor 500 euries. Dat is na Rutte de grootste leugenaar
@lekkerlinksrijden:

NL stemvee moet je minachten ..
Dommer gaat het niet worden ..
@stfu:
ja en aan werkloze arbeiders heeft een economie daarentegen enorm veel.
We need NA-motoren in vette, mooie, lichte BMW, herr Flick! Met je BMW gruppe in Rijswijk, alwaar hoofd Kees van het Hutje het volgende zei: es ist klar, wir haben schone autos fur menner mit kleine spritzige arsloch gemacht, und damit dit free trade AUFMACHEN! und verstarkte unseren finacielen positionen. Damit, habe ich Helga mein frau mit die grosse hangepatelonen sher richting und tol gemacht.” Ja dag met je turbonnichtenhoek. Und die t.v. in de motorkap is ook zo 2013.
@john4545: Verwarde man alert
@john4545: gaaaap

Fail !
BMW maakt rijden geweldig saai. Ik zie ze nog in staat om een pedelec ”mit V8 sound” over een paar luidsprekers aan te bieden. Zijn vast gekken die daar nog intrappen ook.
@john4545: er zijn dan ook meer gekken dan slimme mensen. Perfecte marketing techniek..
Daimler maakte volgensmij al een week of wat geleden dat ze gewoon in Mexico zullen produceren. Bouw van de fabriek moet binnenkort beginnen.
Ben erg benieuwd hoe het uit gaat pakken en hoe Trump hierop reageert
Dikke vinger? Door te produceren in America hoeft men geen importheffing te betalen. Dat was al zo, dus daar veranderd niets. Door meer te produceren zullen er wellicht meer mensen nodig zijn. Deze mensen krijgen loon en betalen belastingen, ook zullen ze het verdiende geld besteden of sparen. Dat allemaal tengunste van America… (de economie) en dat helpt America great again te maken… oftewel Trump!
@potjak: kijk ‘ns, de 1e gefundeerde reactie in dit topic.
@potjak:

Ja maar .. Trump is blank ..
@lincoln: Hij is inderdaad blank en toch willen veel hem zwart maken (terecht nog onterecht) :)
@potjak:

Staat ook sinds twee weken een grens tussen USA en Mexico ..

Ding stond er noooooit ..
@lincoln: precies ook zo’n broodje aap, dat ding staat er al jaren en het enige wat Trump wil is er een stukje aanbouwen, als Obama dat gedaan had hadden wij er nooit iets over gehoord. Iedereen zich maar druk maken over Trump terwijl die andere ‘gek’ (Poetin) een stuk dichterbij zit…
@potjak:

Yep .. NLertjes zijn zo makkelijk op te hitsen .. als 10% op de kaart kan aanwijzen waar Mexico ligt is het veel ..
Vrije wereldhandel is de doodsteek van het rijke westen, en Trump heeft dat heel goed in de gaten. Nu gaat het om auto’s, maar het gaat veel verder. De enige partijen die geld verdienen aan vrije wereldhandel zijn de grote multinationals (die toch relatief weinig omzetten in dit land) en de lagelonenlanden. Voor het rijke westen is het alleen maar verlies. Behalve natuurlijk voor de directeuren van de multinationals, en die hebben de Europese politiek in hun macht.
@lekbak:
Yep Brussel loopt over van ex-Euro parlementsleden die voor multinationals lobbyen.
Straks zal vrouwtje 12 miljoen van VW er ook welk eindigen, ze is sociaal democraat, Duits, heeft 12 maanden voor VW gewerkt en ze wil MEER
VEEL MEER !
Geen Amerikaan die een BMW wil rijden. Wat zeuren ze nou bij BMW, stelletje jankers
De politiek correcten weten niet waar ze het moeten zoeken sinds dat Trump z’n beloften waar maakt.

En iedereen kakelt elkaar na terwijl de hypocrisie van het scherm afdruipt. We leven in vermakelijke tijden.
Trump is alvast bezig met zijn eigen macht binnen de macht op te bouwen, maar zal afgezet worden door de senaat, en is in weze eigenlijk nu al zijn eigen graf aan het graven . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).