Spyvideo: nieuwe Volkswagen Passat (B8) betrapt

Auteur: , 13 Reacties

Toen de vorige Passat op de markt kwam was het eigenlijk niks anders dan een hele ingrijpende facelift, maar ditmaal schijnt Volkswagen alles uit de kast te halen. Inclusief een plug-in hybrid variant, want leaserijders moeten immers gepaaid worden met een lage bijtelling.

Volkswagen Passat (B8) spyvideo

De nieuwe Passat zal gebouwd worden op het modulaire MQB platform waar al meerdere voorwielaangedreven auto’s uit het Volkswagen concern op staan. Een ander belangrijk verschil met de huidige Passat is dat het gewicht waarschijnlijk fors omlaag is gebracht. Er wordt zelfs gesproken over een reductie van 100 kilo.

Dat zal zorgen dat de nieuwe Passat een stuk zuiniger zal worden dan de huidige Passat. Goed nieuws voor natuurliefhebbers en zakelijke rijders is de komst van een stekkerhybride, welke ongetwijfeld in aanmerking zal komen voor slechts 14% bijtelling.

De onthulling staat in de planning voor de tweede helft van 2014 en dat betekent dat we waarschijnlijk tijdens de Autoshow van Parijs voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe Passat. Hieronder is een spyvideo te bewonderen van de nieuwe Passat (B8) in Zuid Europa.13 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Klinkt als een tractor ;-)
@revstars-net: of als een opgevoerde grasmaaier die het wereld record heeft gehaald!
;)
@revstars-net: nee dat is de tractor die hij inhaalt die je hoort denk ik
Ik ben meer dan benieuwd naar deze auto.
Ik vraag me toch serieus af in hoeverre die nieuwe hybrides en spaardiesels echt nou zo veel zuiniger zullen zijn dan de ‘huidige’ generatie Passats. Ik rijd zelf in een Passat B6 met 1.9 TDI blok en ongechipt haal ik zonder heel veel moeite te doen 1 op 17 tot 1 op 19, nagenoeg gelijk aan de fabrieksopgave. Met die huidige 1.6 en 2.0 TDI blokken is dat maar nauwelijks beter en zeker niet conform de opgegeven fabriekswaarden.
@RRRobert:
Ik had voor m’n werk een tijdje een laatste gen (B7?) passat met 2.0tdi, maar echt veel lager dan 6.5L/100km kreeg ik hem niet. Het voornaamste probleem met de auto vond ik het gebrek aan communicate door het stuur, veel te extreme stuurbekrachtiging…
@RRRobert: Precies wat ik altijd denk. Ik heb een A4 B6 1.9 TDI quattro (gechipped) en haal op lange afstanden ruim 1 op 17. Dat is wat de V60 PIH ongeveer op de lange afstanden ook haalt (en dus niet constant kunt laden). Ok, die heeft meer pk, maar allebei 4×4. Mijne is een stuk lichter en heeft een grotere achterbak.
lijkt wel de weg waarop die motormuis ook reed, enkel kiest de Passat chauffeur om langs de juiste kant (maar wel voor een bocht) trager verkeer in te halen.
Lijkt op een Skoda!
Is dit niet de huidige Passat met wat tape erop?
Mijn Passat (nu 2j oud) voldoet perfect aan de verwachtingen. Degelijk, zuinig, ruim, comfortabel, soepele en stille motor. Dagelijks Antwerpen – Brussel en terug + weekend tripjes en reizen. Gemiddeld verbruik gemeten over 20.000 km is 5,1l /100 km en dan is mijn 2 l TDI zelfs zuiniger dan de 1,6l (vergeleken met collega).
Zal wel weer een heel spannende auto worden…
@cargeeksnl: precies, oeeh ik kijk er echt naar uit, spannend…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).