SsangYong LIV-2: de XC90 van Zuid-Korea

Auteur: , 9 Reacties

Deze Zuid-Koreaan zie je niet gauw over het hoofd.

Maar zien ga je ‘m toch niet, tenzij je in Parijs bent. De LIV-2 is namelijk een concept en fungeert als voorbode op de nieuwe Rexton, die in 2017 op de markt zal verschijnen. De SUV is 4,9 meter lang en beschikt voorlopig over twee motoren. Een 2.2 liter grote dieselmotor die goed is voor 181 pk en 420 Nm aan koppel. Het andere blok is een 2.0 GDi-turbobenzinemotor.

Beide motoren zijn gekoppeld aan een automatische versnellingsbak van Mercedes. Zelf roeren is ook mogelijk. Zowel de diesel als de benzinemotor hebben eventueel een manuele transmissie met zes verzetten.

De LIV-2, waarbij LIV staat voor Limitless Interface Vehicle, is een doorontwikkeling van het LIV-1 concept. Dit model debuteerde in 2013 op de autosalon van Seoel in Zuid-Korea. SsangYong zegt met dit model ook te denken aan fatsoenlijke beenruimte voor achterpassagiers. Zo zit je achterin op een individuele stoel die verstelbaar is en beschikt de stoel over een massagefunctie.9 reacties

aangenaam verrast, benieuwd hoe dit er in het echt uit ziet
Hij lijkt zo smal aan de achterkant
Bij Dacia zijn staan ze nu te glunderen van trots, iemand heeft aan hun concept met hoge fanken en kleine wielen bij de Lodgy inspiratie opgedaan, dat hadden ze niet durven hopen.
rechte wielkasten/flanken zijn bijna altijd lelijk.
Een pilaar die het zicht naar achteren belemmert, hoe innovatief..!
@PeugeotGTI: LIV staat eigenlijk voor Limited Interior Vision
@gulli: Hahaha nice one…!
Ik zie er wat van de 3e lichting X-Trail in. Prima looks dus.
Lijkt innovatief maar als je goed kijkt is het toch weer een verlengde Tivoli.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).