Gallery: de Lamborghini Centenario Roadster van alle kanten

Auteur: , 16 Reacties

Wat een beest.

De techniek van deze Centenario Roadster is afkomstig van de Aventador. De 6,5 liter V12 is in dit geval goed voor 770 pk. Met een gewicht van 1570 kilo (dankzij een carbon chassis en dito plaatwerk) komt de power to weight ratio uit op 1:2.04. Nice. Daarmee is een topsnelheid van ruim 350 km/u mogelijk en zit je binnen de 3 seconden op de honderd. De 200 is in 8,6 seconden bereikt, terwijl de acceleratie naar 300 km/u met 23,5 seconden achter de rug is. Dat is serieus snel!

De coupé werd in Genève onthuld en wordt in een oplage van 20 stuks gebouwd. Destijds was al bekend dat er ook een Roadster zou komen, waarvan er eveneens 20 gebouwd gaan worden. Die auto heeft Lamborghini onthuld op het Pebble Beach Concours d’Elegance (augustus dit jaar). Gisteren konden we ‘em ook in Parijs bewonderen, maar dat was slechts voor 1 dag. Lamborghini heeft verder geen stand op de autoshow in Parijs. Wel jammer, want dit is echt zo’n auto die je gewoon in het echt moet zien.16 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Indrukwekkend? Ja. Mooi? Nee. In de super/hypercar wereld is dat eerste meer van belang dan het tweede, jammer.
@viezefreddyw: inderdaad, als het er maar over-de-top uitziet, rest boeit niet. Niet mijn persoonlijke smaak…
@cliosport2000: En ik zie nu dat de reacties verwijderd zijn haha,

OT: Wat een geweldige wagen, ik hou wel van dat futuristische!
Bruut als een Lambo altijd is, ja. Maar mooi, nee niet echt. Maar als je oliesjeik bent dan misschien wel
Die zwart met gele is afgrijselijk, deze oogt nog wel gaaf met een rustige kleur. De neus mag iets minder scherp naar beneden lopen dan oogt de auto denk ik al een stuk beter.
Niet zo mooi, net als de Aventador dus.
Gewoon een ongelimiteerde productiewagen van maken. Zullen als zoete broodjes aan de superrijken verkocht worden!
Enkele weken geleden heb ik de Coupé live gezien op Salon Privé.

Eerlijk is eerlijk, in ’t echt komt dit ontwerp idd veel beter tot zijn recht dan op foto.
Ik heb filmpjes gezien van de coupe terwijl deze rustig door de straten rolt, dan is het echt een enorm indrukwekkende bak! Op foto’s en de beurs doet ie het minder goed.
Oude mannetjes: haat haat haat

Ik vind hem er wél goed uitzien
Ik vind het net een speelgoedauto die achteruit in zijn laadstation is gereden.
nice GTA 5 velgen
Ja, die wil ik.
Van alle kanten? Waar is de foto van de onderkant, motor en bagageruimte?
Het blijft een beest die prima in de huidige line-up van Lamborghini past, maar een echte “ouderwetse” Lamborghini zal het nooit worden, dat waren andere tijden, met mooiere agressieve lijnen. Maar zolang Audi met de scepter zwaait, zal het wel niet meer worden, al hoewel er concepts tussen hebben gezeten die wel de “ouderwetse” Lamborghini status lieten zien. Misschien waren die echt ontworpen door de oude Lamborghini mensen, die weten wat zij aan het doen zijn.
Strakke- en platte lijnen en vouwen zijn niet alles, er moet weer meer verhouding komen, in het vierkante en het ronde, maar Audi is zelf al jaren de weg kwijt.
Trouwens met die 0-300km/u tijd, lijkt mij wel wat mis. 0-100km/u in 3 sec. mooi, 0-200km/u in 8,6 sec. verbluffend snel, maar tot de volgende honderd km/u, doet ie bijna 15 sec. over? En dan moet ie nog genoeg vermogen over hebben, tot de 350km/u, dat duurt dan een eeuwigheid, of niet?
Jezus wat een hoog hotwheelsgehalte zit er in die velgen zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).