Staat BMW’s i8 aan de basis van de nieuwe Lexus LFA?

Auteur: , 20 Reacties

Het is bijna twee jaar geleden dat de handtekeningen werden gezet onder het samenwerkingscontract tussen Toyota en BMW. Toch hebben we tot op heden werkelijk NIETS aan concrete plannen gehoord op sportief gebied, laat staan dat er al een officiële auto is aangekondigd. Maar geruchten, die zijn er in overvloed.

Staat BMW's i8 aan de basis van de nieuwe Lexus LFA?

Sinds de initiële aankondiging waarin stond dat de Japanners en Duitsers hun krachten zouden bundelen om de basisingrediënten voor een sportwagen te ontwikkelen, is het verdacht stil gebleven. Alsof ze in de bestuurskamers achteroverleunend tegen elkaar riepen: ‘zo, en dan is het nu wachten op de debiele geruchten waarmee de automediaas op de proppen komen.’

Wel, hier een greep uit de samenwerkingsgeruchten tot dusver:

Allemaal plausibel, maar een bevestiging van bovenstaande plannen is er nog niet. Nu komt het Japanse Best Car met het nieuws dat Toyota’s luxemerk techniek van de hybride-aangedreven BMW i8 zal gebruiken voor de opvolger van de tot 500 stuks gelimiteerde LFA. Dat betekent een kleine verbrandingsmotor achterin – in de i8 is dat een 231 pk en 320 Nm sterke 1,5-liter driecilinder – die wordt ondersteund door één of twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven.

Een setup die radicaal anders is dan die van de huidige LFA, waar een 4.8 V10 met 560 pk onder de kap ligt, met de toerenbegrenzer op 9.500 tpm. Het zou voor BMW een ideale manier zijn om de torenhoge ontwikkelingskosten van de 149.000 euro kostende i8 te spreiden, maar of het er van gaat komen: wij durven onze hand er niet voor in het vuur te steken. Laat deze gasten eerst maar eens toezeggingen doen. (via 4Wheelsnews)20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lijkt ook wel verdacht veel op de Lotus Esprit concept van 2010.
@pjp911: Inderdaad, maar wat ik niet begrijp. Als je als Lotus zijnde de financiële middelen niet hebt om deze te produceren laat hem dan ook niet zien. Anderen gaan dan aan de haal met jou ideeën
@agera: misschien wat het Lotus wel om het binnenhalen van potentiële investeerders te doen, aan hen laten zien dat ze goede ideeën hadden.
@pjp911: Lijkt me dat die afbeelding niet meer is dan een (middelmatige) impressie. Wellicht op basis van de Esprit concept want daar lijkt hij inderdaad wel erg veel op.
als je die koplampen loor laten lopen in die led-strip eronder, dan zie je echt dat dit niet vernieuwend is… jammer, want de oude lfa had wel een vernieuwend design!
Laten we hopen op geruchten. De supra radicaal anders,maken dan de,laatste zou een fout zijn. Hij lijkt zo op de,celica. Moet je niet willen voor dat geld.
De nieuwe 3 serie komt op een Avensis platform hoorde ik van mijn buurman die getrouwd is met de schoonzus van een schoonmaker op de golfclub van 1 van de designers van BMW.
@norge: heb het nu 10 minuten geprobeerd maar loop steeds vast bij schoonzus, ik ga pen en papier pakken!
@lekkaah: He, das toeval, ik loop ook steeds vast op mijn schoonzus.
@norge:

Die schoonmaker he…die noemt zichzelf rechercheur zeker whoehahaha ;)
Als BMW likker hoop ik op een soort gt86/z2 creatie o.i.d.
@lekkaah:

Jij likt bmw’s? Dirty!
Het lijkt ook wel een beetje op een Huracan. Allemaal leuk en aardig, maar gooi maar gewoon die V10 in de volgende LF-A en schroef dat toerental nog wat hoger op. Iedereen tevreden.
Gewoon wachten met een nieuwe LFA, ziet er prima uit
Wat een dutsige naam dat LFA! staat het nog ergens voor? Of is het een woordgrap die verwijst naar de serie Alf van ooit?
Het zou wel erg zuur zijn als Toyota voor hybride technologie ten rade moet gaan bij BMW. Ik zou veel liever een Toyota Supra zien dan nog een Lexus LFA. Met de LFA begon het wilde over de top design bij Lexus dat alsmaar erger lijkt te worden.
Supra mag van mij zeker terug mis de tijden van de 2jz-gte blokken
Ik dacht dat Lexus uitgesloten was bij het samenwerkingscontract? In dat geval lijkt me dit dus sterk… En gelukkig maar!
“NIETS aan concrete plannen gehoord op sportief gebied”

Wie zegt er dat het niet vooral de bedoeling is om Yaris-moteren in de Mini, 1 en 3 te plooien… ?
*proest* een LFA op basis van een i8, nee die samenwerking met BMW heeft ze wel goed gedaan.. Maar niks concreets, dus ik wacht het af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).