Stapt Hans Stacey nou wel of niet uit Dakar?!

Auteur: , 21 Reacties

De trucker houdt de gemoederen behoorlijk bezig.

Stapt Hans Stacey nou wel of niet uit Dakar?!

Even was er sprake van dat Hans Stacey de pijp aan Maarten zou geven tijdens deze editie van de Dakar Rally. Stacey was ziedend na een stevige miscommunicatie tussen hem en de organisatie voor de start van de 10e etappe van de race.

Stacey had issues met de versnellingsbak tijdens de 8e etappe waardoor hij (toen nog op een zesde plaats in het klassement) een hoop tijd verloor. Hierop vroeg de coureur/avonturier een joker aan om alsnog bij de snellere deelnemers te mogen starten in de volgende etappe.

Eenmaal aangekomen bij de start van die bewuste etappe mocht Stacey echter niet vertrekken van de organisatie, terwijl de tijd al wel begon te lopen. 20 minuten verder was Stacey het zat en mocht de organisatie zijn startkaart steken waar de zon niet schijnt. De MAN-coureur was vastberaden om Dakar 2017 te laten voor wat het was.

Vele excuses van de organisatie later besloot Stacey om alsnog deel te nemen aan de resterende etappes. Een mooie klassering lijkt hij op de buik te kunnen schrijven, maar de coureur gaat voor een top 10-klassering in de laatste twee etappes.

Dank aan Victor voor het tippen!21 reacties

Ik snap dat dit inderdaad heel erg iriterend is!
Franse chaos en een driftig mannetje is geen goede combinatie. Jammer (en vreemd) dat de versnellingsbak zoveel problemen geeft op hoogte, dat hadden ze toch wel even moeten testen zou je denken.
@trustmeiamanengineer: Ik heb op grote hoogte gereden (Himalaya) en daar was een andere reiziger met een Unimog. Die blies steeds zijn versnellingsbakolie eruit. Dat komt omdat (onder andere) de versnellingsbak en diffs onder druk worden gehouden met luchtdruk, tegen het indringen van water en dergelijke. Maar op absurde hoogtes is het verschil tussen de druk binnen en de (lage) druk buiten veel groter.
Volgens mij hebben wel meer vrachtwagens dit soort systemen, wellicht dat hij daar problemen mee had?

Want mechanisch zou het allemaal geen reet uit moeten maken op welke hoogte je zit. Of de koeling van de versnellingsbak is onderbemeten, dat kan natuurlijk ook.
Met de Franse slag, het is nog steeds een ding. Laissez-faire is niet voor niets Frans . . .
Gelukkig wordt Dakar niet georganiseerd door pitmuur crew van Ferrari.
@uncivilsum: Lijkt me ook erg lastig met 5 man.
Zonde. Toch een van de rijders die kans hebben op hoge noteringen die hierdoor hun kansen zien verdwijnen.
Al is deze dakar toch wel verpest, veel ingekorte etappes of niet gereden etappes. En woestijnrally? T is bijna een gewone wrc gelijk…
@peug206: Deze Dakar gaat inderdaad niet de boeken in als de meest fijne inderdaad. Erg jammer.
@berlinetta: dat was het afgelopen jaren ook al niet vind ik. Het komt gewoon niet meer in de woestijn, en is te veel gebonden aan regels. Gewoon weer door de woestijn rammen met een paar waypoints en dan klaar.
Tja, ik snap de frustratie van Stacey, maar hij had gewoon moeten rijden. Dan had hij achteraf kunnen klagen bij de ASO, had men de door de ASO verloren tijd van de etappetijd kunnen aftrekken en was er niks aan de hand geweest.
@edge: Maar hij kreeg zn stempelboekje toch niet terug? Dat kan je je hele elfstedentocht kosten.
@gregorius: Oja, da’s waar ook. Nouja, in ieder geval slecht gehandeld van de ASO. Maar what else is new?
Eigenlijk is het nog het mooiste dat dit het nieuws haalt.
Want er is niks nieuws. Organisatie Dakar een beetje chaotisch? Dat was het altijd al.
Hans Stacey boos/chaotisch. Ik ken m niet, maar sinds hij sinds 1972 op tv bij RTL5 Autosport met zn rally’s, komt ie niet het meest, uhm, politiek over.
Het leukste is dat ie nog loopt te zeuren over zn klassement. Als oud winnaar is hij dit jaar 1 keer in de top 5 gefinished op een stage. Dus volgens mij is dit meer een leuke avontuurlijke dure hobby plezier rit op snelheid.
Als je een paar principiële rechtlijnige eikels in de organisatie hebt zitten, tja… dan loop je tegen een muur op en is het klaar!
Heel leuk die excuses van de organisatie, maar daar koop je niets voor. Hadden ze zijn tijd niet gewoon kunnen resetten? Het was toch hun fout?
Daar gaat je goed klassering. Aparte gebeurtenissen in Dakar dit jaar
Wederom laat de ASO zien dat deze organisatie niet bij machte is een evenement vlekkeloos te laten verlopen, of het nu de Tour de France is of Dakar er is altijd stront aan de knikker.
@toniominestrone: Dat is inderdaad niets nieuws onder de zon. Er zitten binnen zo’n organisatie een hoop incompetente mensen die elkaar op het pluche houden. Überhaupt nog een wonder dat zij zulke mooie evenementen van de grond hebben gekregen en in stand weten te houden. Al heb ik het idee dat ze vooral teren op successen/goede naam uit een ver verleden toen het organiseren veel minder complex was.
Ik kan me nog herinneren dat in de afrikaanse dakars de peugeots en andere auto’s met frans kenteken enz wel brandstof kregen en nederlanders niet…
Chauvinisme is ook een frabs woord
@schuimbekje3: frabs is echter geen Nederlands woord..
Wat een gedoe altijd met die Fransen, ruk volk..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).