Stel nu je eigen Alfa Romeo Giulia samen

Auteur: , 53 Reacties

Voor iedereen die niet kan wachten om de verschillende kleur- en wielenopties uit te proberen, beginnen we vanmorgen met goed nieuws: de configurator is live!

Alfa Romeo Giulia configurator is live

Vooralsnog is het alleen mogelijk om een QV samen te stellen op basis van kleuren en wieldesigns. Mocht je dus in de markt zijn voor een karig leasevariantje dan moet je je op een andere manier zien te vermaken. Ook het interieur is nog niet digitaal samen te stellen. Ach, het begint te wennen, Alfa Romeo dat half werk levert.

Niet dat het enig nut heeft om alvast te gaan samenstellen, want de Giulia wordt volgens de laatste geruchten pas midden 2016 op de markt verwacht. En zelfs daar worden door sommigen vraagtekens bij gezet, maar goed. Voor de fanboys: hier is de configurator, veel plezier ermee en deel je creaties gerust met ons in de comments. De helmmeisjes moet je er zelf bij denken.

De configurator is hier te vinden.53 reacties

Dat is toch een Hyundai op die foto? :p
@freezzr: Dit verdient dus echt een ban
@henkhupelschoten: Iets met compliment..
@henkhupelschoten: neeeeeee geen ban, niet nog een :)
@henkhupelschoten: Hyundai > Alfa Romeo
@freezzr: dat zijn in ieder geval de achterlichten van de Kia Optima.
@freezzr: Giulia wordt door sommigen uitgesproken als Hiulia. Sommige mensen verwisselen de i met de i-grec en schrijven: Hyulia. Natuurlijk komen ook verwisselingen van klinker volgordes veel voor: Hyulai. En als je dan een niesbui terwijl je dat uitspreekt zeg je in plaats van tongenbreker Giulia zomaar Hyundai.
Weinig kleur opties, jammer. Ik had hem graag even in het bruin of groen willen zien. Vanmiddag maar even de photoshop aanslingeren dan maar.
O boy o boy ik ga vanavond gelijk kijken.
In het wit!!
@npdw: lekker makkelijk😉
Pff, die QV is mooi. Als Alfa de ‘leasevariant’ naar buiten brengt, praat iedereen wel anders ben ik bang.. Saaie velgen, minder brede wielkasten etc..
@bmw507coupe: Minder brede wielkasten en ze staan naar binnen. Zo breed zijn ze toch niet?
@p0wn3d: ik ben benieuwd. Ik ga er toch wel vanuit dat dit topmodel voorzien is van bijvoorbeeld die zijskirts en luchtinlaat voorste spatborden die niet standaard op een 1.7 geleverd worden. Niet omdat het daar niet mooi op zou zijn maar omdat je dan niet exclusief in 1 ton rond rijdt.
@bmw507coupe: wielkasten zullen wel t zelfde blijven
@sjeppie156: we gaan het zien.. Letterlijk elk merk heeft zn sportieve model de wielkasten uitgeklopt. Ik verwacht dat het bij alfa niet anders gaat zijn
@bmw507coupe: vind m nu al saai laat staan de lease variant
@bmw507coupe: Ik vind m nu al saai vergeleken de Caddys en Lincolns van deze tijd.
Die velgen op de topic foto vind ik faptastic…
Alfa komop, werk nou eens door!
@dutchdriftking: ik ben echt zo bang dat dit weer 1 grote flop gaat worden. De launch is alweer uitgesteld en we hebben nog steeds geen nornale versie kunnen bezichtigen.

Prima dat ze er iets langer over doen om de auto te finetunen, maar bij de tijd dat deze auto rondrijdt is het misschien alweer een verouderd ding en loopt de concurrentie alweer mijlenver voor, wat Alfa weleens kan opbreken. Hoop zo dat ze het ongelijk bewijzen…
Nou wat een geweldige configurator.
Alleen even een kleurtje er op zetten, kiezen tussen twee velgen en that’s it.

Alfa, schiet nou eens op met die normale versie zodat we een echt oordeel kunnen geven.
@viezefreddyw: En ik maar zoeken naar de knop “Next” of “Interior” of iets dergelijks.
via iPhone app
In het geel graag met antraciete velgen :)
Dit is ook geen configurator. Dit is gewoon een onderdeel van de website. De Alfa configurator is normaal veel uitgebreider. Dit is gewoon om te laten zien met welke kleuren de auto leverbaar is.
Maakt het straatbeeld, in QV-trim ofniet, sowieso een stuk beter!
@allesmetturbo: En met straatbeeld bedoel je? De alfa garage.. want daar zal die het vaakst staan.

Of toch de vuilnisbelt, waar mooiere dingen te vinden zijn dan dit geval.
stond een maand geleden al op de site. oud nieuws..
Zal wel een doorslaand succes worden met een instap benzinemotor die 200pk levert.
Wow wat een configurator, 7 kleuren en 2 wielen
Jammer dat autoblog niet even verder kijkt dan de neus lang is,

Hier vind je de iets uitgebreidere versie ook met wat interieur kleuren: https://www.alfaromeousa.com/cars/alfa-romeo-giulia

Alleen de velgen in deze versie zijn heel lelijk gedaan.

En de optielijst, alhoewel voor de VS, maar ik vermoed dat de europese variant niet veel zal verschillen:
https://www.alfaromeousa.com/content/dam/alfausa/pdf/techsheet/usa/giulia/2017_AR_Giulia_FA.pdf
Is dit niet de langste introductie van een auto ooit?
@desjonnies: Hoe langer we moeten wachten, des te blijer we zijn als hij er is. Denken ze bij alfa waarschijnlijk…
@desjonnies: nee dat moet gewoon nog steeds de porsche 918 zijn. Erger dan dat kon niet. Maar deze begint ook tellen.
De wordt geïntroduceerd met de autoshow van St. Juttemis. Intro kleur nimmerrosso
@CasperH
weer een prachtig stuk met een negatieve ondertoon!
De configurator is natuurlijk alleen van de QV aangezien de andere versies pas in Genève gepresenteerd worden, zou raar zijn als de configurator van de andere versies dan al daarvoor online is.

“En zelfs daar worden door sommigen vraagtekens bij gezet, maar goed.”
Door wie dan? Als het geen bron heeft, waarom schrijf je dit er dan bij?

“Ach, het begint te wennen, Alfa Romeo dat half werk levert.”
Juist omdat ze geen half werk willen leveren hebben ze gezegd jongens, wij zijn nog niet tevreden dus wel stellen het iets uit. Kunnen ze bij VW nog iets van leren, hadden ze die diesels in the US maar iets uitgesteld, dan was het daar nu niet z’n sh*tstorm geweest.
Je opmerking over half werk is daarmee nogal tendentieus en onnodig.

De configurator was overigens (voor zover je het kiezen van een buitenkleur en velgen een configurator kan noemen) al enige tijd online gewoon op de Italiaanse Alfa Romeo website.
@lapoelkan: Wie er vraagtekens bij half 2016 zetten? Ik denk dat jij inmiddels de enige bent die dat niet doet, aangezien die Giulia al een eeuwigheid op de markt had moeten zijn. Dus als je echt een bron wil: denk mij er maar bij.

Het is niet dat we geen nieuwe Alfa Romeo willen, maar deze auto oogt nu al alsof ‘ie aan een facelift toe is en Alfa Romeo belooft ons al tijden van alles en maakt vooralsnog helemaal NIETS waar. Sorry dat ik niet mee ga in de hosanna rond deze auto. Als fan van het merk en van de eerdere modellen zou ik graag weer eens iets positiefs over ze schrijven, maar dat lukt momenteel even niet.

Dat er nog mensen zijn die het voor het merk op willen nemen toont aan dat er nog een ietsiepietsie hoop voor ze is. Een heel klein beetje. Dus houd vol, hopelijk bewijs je over een paar jaar dat mijn negativisme onterecht is geweest. Mocht dat zo blijken te zijn krijg je van mij een Italiaans biertje, goed?
@lapoelkan: als de gemiddelde Alfa dealer niet meer positief is over z’n eigen showroom mag een autojournalist zeker kritisch zijn.

Leuk zo’n 4c in de showroom maar in plaats van gehaktballen willen ze thuis nu eindelijk eens biefstukken.
@lapoelkan:

”Juist omdat ze geen half werk willen leveren hebben ze gezegd jongens, wij zijn nog niet tevreden dus wel stellen het iets uit.”

”Door wie dan? Als het geen bron heeft, waarom schrijf je dit er dan bij?”

Ik denk dat je zelf een ‘bron’ bent vergeten. Namelijk waar alfa meldt dat ze het uitstellen omdat ze niet tevreden zijn.
Lijkt er op dat Alfa de QV een demo auto is en productie lijn nog in elkaar geschroefd moet worden want mijn aandacht heeft m’n al verloren !
En hoeveel van die die QV’s worden er in Nederland nu echt verkocht. Want als ze op de bestel knop of handtekening moeten zetten gaan ze nog even bij de Duitse merken kijken en kopen.
@schellekens006: gezond verstand kicks in yo!
Dacht even dat de de youngtimer van de week was….maar deze moet nog komen.
Alfa Romeo Giulia QV 2015 – Different Colors Revealed

https://youtu.be/9zD1mdzi_B0
@CasperH
De prognose was om de allereerste QV’s in december bij de eerste Italiaanse dealers te hebben, de overige Europese landen zouden in Q1 volgen. IPV daarvan wordt nu in maart de rest van de “normale” uitvoeringen getoond in Geneve, en komt meteen daarna de QV bij de dealers met na de zomer de normale uitvoeringen.
Aangezien Nederland altijd achter loopt, zal bij ons de intro van de QV september worden aangezien er in de vakantie niet zoveel gebeurd, met de normale modellen er kort achteraan.
Ik vind 3 tot 6 maanden daarom meevallen.
De 6 maanden is voornamelijk voor Holland, niet voor andere landen in Europa.

Daarnaast noem je geen bron voor je suggestieve opmerking maar blijk je daarvoor nu zelf de bron te zijn. Aangezien het een blog is, is het prima je eigen mening te ventileren maar schrijf dat dan gewoon.

Wat er door Alfa beloofd is komt op een kleine vertraging na, overeen wat ze gezegd hebben, geloof maar dat ze achter de schermen hard gas geven.

Ik geloof net als jij dat Alfa Romeo er een harde dobber aan aan gaat krijgen om het merk weer goed op de kaart te zetten, veel van mijn Italiaanse vrienden die echt lang in een 159 of soortgelijk product hebben gereden zijn uiteindelijk na hun 3e toch maar in een BMW of Audi gestapt. Dan is het moeilijk mensen terug te winnen.

Het stoorde mij alleen dat het bij voorbaat al een negatieve ondertoon heeft, laten we eens wachten tot de eerste rijtests gedaan zijn, er wat verkoopcijfers zijn, etc.
Verder deel ik niet je mening dat de auto nu al een facelift nodig heeft, het is natuurlijk wel een auto die ontworpen is voor alle continenten in 1x en in mijn ogen daarom wat minder uitgesproken. Aan de andere kant, toen ze wel uitgesproken waren werden ze niet goed verkocht, dus zeg maar dan beter is.

Die Peroni hou ik je graag aan, ;-)
mijn voororder voor een QV is alvast geplaatst (teab contract over te nemen), ik zie wel wanneer hij komt.
Was toch niet van plan hem op bouwjaar 2015 te zetten.
@lapoelkan: als de vertraging daadwerkelijk 3-6 maanden was, dan had ik het allemaal nog wel willen slikken. Maar wat je even lijkt te vergeten is dat de Giulia ons ooit beloofd is voor eind 2011. Dat maakt het 4,5 jaar vertraging ipv 3-6 maanden áls ze Q1 daadwerkelijk gaan leveren. En dát moeten we nog maar afwachten.
@lapoelkan: peroni….. 😘
Ik vind het opzich wel een mooie auto. Maar ik zie te veel styling elementen die erg opzichtig zijn afgekeken van andere merken. Ben benieuwd hoe deze auto het gaat doen op de markt…
@casperh: Update je je bericht nog even? Of nog liever, een nieuw berichtje!

Want het is zulk goed nieuws:
“want de introductie van de Giulia zal kort na de presentatie in Genève plaatsvinden. Dus tegen het einde van het eerste kwartaal van 2016. Dat zegt de hoogste FCA-baas in onze regio Alfredo Altavilla in een recent interview.”
@lapoelkan: Alfa Romeo-bazen zeggen wel meer he, de laatste jaren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).