Stuntman Haaksbergen betuigt spijt in open brief

Auteur: , 41 Reacties

Stuntman Mario D. die afgelopen zondag met een Monster Truck het publiek inreed bij een event in Haaksbergen, heeft samen met zijn familie medeleven betuigd aan alle nabestaanden.

De plek waar het ongeluk plaatsvond in Haaksbergen

Het bizarre ongeluk kostte drie mensen het leven, waaronder een kind van 5 jaar. Daarnaast zijn er op dit moment nog 13 mensen opgenomen in het ziekenhuis, waarvan vijf slachtoffers in kritieke toestand. Hoewel D. hoopt dat de aandacht vooral uitgaat naar de slachtoffers en de nabestaanden in plaats van naar de schuldvraag, is het onderzoek naar de ramp in volle gang.

Buiten de schuldvraag omtrent het ongeluk zelf, lijkt het er ook op dat de gemeente wat de vergunning betreft enkele steken heeft laten vallen. Zo zou de vergunning voor het evenement ‘routinematig’ zijn afgegeven en da’s gezien de mogelijke risico’s die aan een dergelijke exercitie kleven op z’n minst opmerkelijk te noemen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.41 reacties

Die jongen moet op dit moment ook door een hel gaan. In dit geval zijn er alleen maar verliezers.

Het enige wat ik mij afvraag; wat is er gebeurd tussen het moment dat hij over de auto’s reed en het ongeluk. Zo afgaande op de beelden krijg ik de indruk dat hij meer dan genoeg tijd had om op de rem te staan en zo dit te voorkomen.
Maar goed, dat is de indruk die ik kreeg en voor mij is het makkelijk praten…
@Rick-dos: op ‘de website met de vreselijke schrijfstijl’ staat een artikeltje over dat de bestuurder vaak richting het publiek reed om op het laatste moment te stoppen. Onderdeel van de show.
Ik lees de reacties daar niet, dus weet niet of men het er al over eens is of dat hier ook is gebeurd of niet.
@Rick-dos: ik heb hier en daar ook gelezen dat misschien de rem niet werkte , dusja als je geen rem heb kun je remmen wat je wilt maar er gebeurd niks
-edit: thanks! Is aangepast-
@roppp: Dat het meisje van 8 niet is overleden maar in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Berichtgeving klopt op dat punt niet. Was d’r ook even van in de war.
@roppp: het meisje van 8 ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Die is niet overleden.
Naar mijn idee is deze man net zo goed een slachtoffer van dit ongeluk…. Het bewijst maar weer eens dat Autosport gevaarlijk blijft. Ongeacht of er nou wel of niet genoeg ruimte was voor het publiek.
@gertjan2012: Slachtoffer waarvan? Hij is toch een professionele stuntman? Hij heeft de situatie toch gezien en is gaan rijden?

Z’n advocaat zegt dat de bestuurder niet onwel is geworden. Dan zal het hetzij een technisch mankement, hetzij een stuurfout geweest zijn. Voor beide is het stuntteam verantwoordelijk.
@donvincenzo: ook als je ergens mede verantwoordelijk voor bent, kan je slachtoffer zijn van een gebeurtenis.

Deze man zal hoe dan ook moeten leven met de wetenschap dat hij (mede)verantwoordelijk is voor de dood van 3 mensen waaronder een kind van 5. Dat lijkt me verschrikkelijk, en staat los van de vraag wie er eventueel allemaal medeverantwoordelijk of aansprakelijk zijn.
Ik vind het echt schandalig dat de bestuurder in alle media als een terrorist word neergezet. Die man heeft dit ook niet met opzet gedaan en ook deze man moet het de rest van zijn leven bij zich dragen. Net als de nabestaanden van de slachtoffers. Het is gewoon een tragisch ongeluk.
Schandalig hoe die sensatie zoekende klote media hiermee omgaat. Het is hier verd*mme toch nog geen Amerika
Nu de organisatie nog, maar die zitten vast in hun ivoren toren een nieuw event te bekokstoven, of mazen in de wet te zoeken om alle schuld op de chauffeur af te schuiven. Ze zijn net zo schuldig.
Verwarrende namen. Het team heet in dit bericht Monstermania, eerder las ik over King on Wheels, of over het Eurol Stuntteam. Mario heet opeens Gerard. Weten we zeker dat het wel in Haaksbergen was…?
Verschrikkelijk wat er gebeurd is maar toch snap ik het publiek zelf eigenlijk ook niet. Met een beetje gezond verstand ga je daar toch niet staan? Maarja het veel belangrijker om het spektakel door je schermje van je telefoon te bekijken en op FB te posten.
@2176cc:
Wat een onzin.
Zo’n evenement is een spektakel.
En om er maximaal van mee te krijgen ga je er met je neus bovenop staan.
Ouders duwen hun kinderen naar voren, zodat die direct achter het hek van het gebeuren kunnen genieten.

Het is fout gegaan, klopt.
En de regels zullen aangepast moeten worden.
Gevolg is dat helaas je er niet meer van dichtbij kunt genieten.

Gelukkig zijn er hele volkstammen die er in het verleden nog wel van dichtbij hebben kunnen genieten.
Hetzelfde geldt voor de rally-sport.
Tegenwoordig zijn het rondjes om containers opgesteld op een industrieterrein.
Vroeger kon / mocht je nog met je gezinnetje half op de weg staan. De auto’s reden de vouwen uit je broek.
Gevaarlijk : JA
Gaaf : JA
Is het wel eens mis gegaan : JA
@2176cc: Als je daar gaat staan weet je dat er iets fout kan gaan. Zou erg na├»ef zijn als je dat niet zou denken. Vind het erger eigenlijk voor dat kind dan voor die volwassen om heel eerlijk te zijn… Ja dat is hard.
Mario (of Gerard) roept dus op om de aandacht even niet naar de schuldvraag uit te laten gaan. Tja. Dat zou hem waarschijnlijk wel goed uitkomen. Als er – zoals de Telegraaf schrijft – meer en meer voorbeelden opduiken van shows waarbij het ook al bijna fout ging, kan ik me voorstellen dat hij liever niet heeft dat het over de schuldvraag gaat…
@donvincenzo: het is goed dat je verwijst naar je bron, de Televaag. Sensatiezoekend vod…
@donvincenzo: Hij had inderdaad beter kunnen zeggen dat hij zijn volledige medewerking verleent bij het achterhalen van de oorzaak van het ongeluk. Nu lijkt het net alsof hij iets te verbergen heeft.
Aparte titel. Hieruit zou je kunnen denken dat de bestuurder met opzet het publiek in is gereden en daar nu spijt van heeft. Naar mijn weten is dat helemaal niet het geval..
Hij had toch wel achterwielsturing die het op het filmpje niet deed maar op een ouder filmpje wel!
Toen ik hoorde dat de burgemeester niks van een monstertruck af wist heb ik toch wel even hard zitten lachen en een facepalmpje gedaan, want iedere snuggere wil toch weten wat het programma is als er een stuntshow aangevraagd wordt.
En wat mij al helemaal verbaasde is dat de omroeper zegt, “mensen het is een beetje krap, maar we gaan het toch doen!” En werkelijk niemand (zo ook de monstertruck chauffeur) die ingrijpt en zegt STOPPEN dit gaat fout zo!!

Al met al is iedereen slachtoffer!
@VeniVidiVici:
En achteraf weet iedereen het beter!!
@Hubert: Ja of helemaal niet en gaat het de doofpot in. Kijk maar naar MH17 daar hoor je ook niks meer over!
@venividivici: dat is niet de doofpot in maar wij vinden het al niet meer interessant!
@VeniVidiVici:
En wat te denken van dat vliegtuig MH370 die letterlijk de doofpot ingevlogen was. Nooit meer iets van gehoord!
@VeniVidiVici: die omroeper staat er natuurlijk alleen maar ter promotie van het evenement, om de spanning op te voeren voor wat komen gaat. Als er bij de organisatie echt twijfels waren over de te krappe ruimte hadden ze wel eerder ingegrepen.
Hij had toch wel achterwielsturing die het op het filmpje niet deed maar op een ouder filmpje wel!
@ettie: Scherp, dat viel mij ook al op. Iemand die erbij was riep laatst hier al dat hij (hydraulisch) vloeistof eruit zag spuiten. Dus de draaicirkel werd gewoon te groot!
@venividivici: een vriend van mijn vader heeft die vloeistof ook zien lekken
@ettie: Dat verklaart wel heel veel. Je stuurt in en de draaicirkel is ineens 2x zo groot als normaal.
Waarom mag de chauffeur niet gewoon mededelen hetgeen er volgens hem mis ging?. De vergunning verlening “stinkt”, zover wel duidelijk. Daarom moet er eerst weer een onderzoek gedaan worden van een paar miljoen omdat de ambtenaren zelf niet capabel zijn te concluderen waar zij zelf een foute beslissing hebben genomen. En in de tussentijd wordt de man afgebeeld als een of andere crimineel in de media. Wat een achterbaks kutland-wereld leven we toch.
Als het klopt wat hier en daar geschreven is, dat hij zelf vooraf al aangaf dat er wel erg weing ruimte was had hij de ballen moeten hebben om te weigeren verder te gaan. Neemt niet weg dat hij dit uiteraard nooit gewild zal hebben. Moet een vreselijk idee zijn dat je mensen doodgereden hebt.
Mocht er overigens een technisch probleem geweest zijn beschikken ze toch over een ‘dodemansknop’ of iets dergelijks?
@terazino:
Met een dodemansknop sta je niet binnen 2 meter stil!
Spijt betuigen (in de titel) en medeleven betuigen (in het artikel) is nogal een verschil…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@azuli:
Niet als je veilig achter de hekken blijft…
De titel is een beetje suggestief: hij betuigt geen spijt maar medeleven dat is niet hetzelfde…
Sowieso heeft de beste man hier zelf ook niet voor gekozen, dit wou niemand, en toch is het gebeurd, ipv een eventuele schuldige aan te wijzen, kunnen ze zich in dit geval beter bezighouden met hoe dit te voorkomen in de (nabije) toekomst.
Ongelukken gebeuren nu eenmaal. Jammer, door nu…
Maar het broertje van het meisje van 8 is wel overleden.Of zij het nog haalt is ook nog onbekend.Die ouders gaan door een hel.(dochtertje ligt in Groningen).
Meneertje kon de kill switch zeker niet vinden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).