Subaru showt Viziv GT Vision Gran Turismo concept

Auteur: , 8 Reacties

Verschillende merken gingen hen al voor met digitale concepts in het kader van Gran Turismo, maar nu is het de beurt aan de Japanners die bekendstaan om hun boxermotoren en vierwielaandrijving.

Subaru mag de laatste jaren dan niet echt spannende auto’s bouwen (afgezien van die geinige BRZ wellicht), maar afgaande op de eerste beelden van deze Viziv GT Vision lijkt het erop dat dat weleens verleden tijd kan zijn. Als deze conceptcar tenminste hint naar de toekomstige designtaal van het merk.

Uit de video valt op te maken dat de Viziv GT wordt uitgerust met een zooitje accu’s en een elektromotor, dus milieuliefhebbers kunnen (in elk geval virtueel) compleet uit hun stekker gaan. Tegelijkertijd benadrukt Subaru dat het wel gaat om een serieuze performance auto, maar wat voor techniek er precies onder die slicke koets is gepropt is helaas niet prijsgegeven.

Hoewel we de Viziv GT waarschijnlijk nooit in deze vorm op de weg gaan tegenkomen, oogt-ie wel stukken beter dan die aparte Viziv2 met z’n enorme mistpitten. Check de video op autojunk en oordeel zelf.8 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het zou wel heel gaaf zijn als die echt in productie zou gaan zeg!
Lekker scherp! Jammer genoeg blijft er zo weinig van over als ie als productie model op de markt komt. Was bij de STI ook zo’n teleurstelling. Terwijl dat concept er best haalbaar uit zag.
Ik ben waarschijnlijk een v/d weinigen die de nieuwe WRX STi gewoon ontzettend gaaf vind, maar ook dit ziet er lekker uit hoor. Heb er alle vertrouwen in Subaru dat er weer mooie bakken gaan komen ook in de toekomst.

Verder; Ik heb het eerder ook al gezegd laat deze Subaru Advanced Tourer Concept ook eens komen, een heerlijke station van Subaru. Laat zien hoe je een station bouwt.
http://www.netcarshow.com/subaru/2011-advanced_tourer_concept/
Ziet er helemaal niet verkeerd uit!
Subaru komt de laatste tijd wel vaker met leuke concepts. Hun productiemodellen daarentegen zijn nog steeds lelijk. Gelukkig maar, hebben we tenminste nog één zekerheid in ons leven ;-)
@Rob:
Er zijn wel meer zekerheden in het leven hoor, zo weet je zeker dat je kaarsje ooit uitgaat.
Weet je zeker dat de volgende Audi niet te onderscheiden valt van het uitgaande mode
Wel grappig dat al die Vision GT auto’s supercar allures hebben. sinds wanneer maakt Subaru supercars? Ik had liever een wat meer “Subaru” auto gezien want dit past niet bij het merk.
Tja dat Subaru mooie concepten kon maken wisten we al.
Als ze nu ook is leren om deze, vaak mooie, concepten niet vernaggelen bij de productiegang dan wil ik in de toekomst best overwegen om die hoge BPM-boete voor lief te nemen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).