Subaru XV Concept: voorproefje op de toekomst

Auteur: , 9 Reacties

De hippe crossover laat zien waar het heengaat met de vormgeving van Subaru.

Subaru XV Concept: voorproefje op de toekomst

Geniet er dus nog maar eens extra van, want heel veel Subaru’s zie je nu eenmaal niet op de Nederlandse wegen. Eerlijk duurt kennelijk dus niet in alle gevallen het langst. Da’s niet alleen zonde omdat ze er zo lekker anders uitzien, maar ook omdat het prima auto’s zijn. De XV Concept is vormgegeven met in het achterhoofd de nieuwe DYNAMIC X SOLID-filosofie die het merk in de toekomst naar nieuwe hoogten moet stuwen.

Het marketinggezwam zullen we je besparen, maar vooralsnog lijkt de XV Concept een beetje een samenraapsel van wat we al kennen. Dat levert absoluut geen lelijke auto op. Het is alleen niet bijster origineel. De oranje accentjes contrasteren dan wel weer leuk met de babyblauwe koets. Jammer dat ze het productiestadium natuurlijk niet zullen halen. Verder meet de XV 4.520 x 1.920 x 1.570 mm (lengte x breedte x hoogte) en biedt ‘ie plaats aan vijf personen. Prima, maar doe ons zo’n gerse WRX STI S207.
9 reacties

Ik ben meer benieuwd naar hoe het productiemodel er uit zal zien. Een stuk braver waarschijnlijk, maar allez, zal wel een leuk ding worden.

Maar wat een Gigantische overhang vooraan…
Het is zeer positief (not) dat wij in het echt gran turismo in de voet stappen volgen met constant concepten te tonen, terwijl er toch niks van komt..
Wat een gedrocht. De front heeft iets weg van een opel mokka.
Ziet er uit als die andere XV, XC of hoe het ding ook heet. Met die knaloranje lak in de commercials. Andere lampen, velgen, kleurtje… Vorm is hetzelfde. Maar haal de concept lagen van dit beursmodel af en je hebt net zo’n saaie opgehoogde, plastieke station die net te klein is als volwaardige D-segmenter.
Als een concept van Subaru iets niet is is het wel een voorbode van toekomstig design.
Subaru en concepts: elke keer als je denkt “nu hebben ze eindelijk een auto gemaakt die het net wél heeft”, komen ze met het productiemodel ervan.

Ze maken technisch gezien zeer goede auto’s, maar wat betreft design is elke productie-auto een tegenvaller na het zien van de concept die eraan voorafging.
Helaas dat ze dit soort auto`s moeten maken voor de verkoop. Doe mij dan liever toch maar een Impreza met picknicktafel.
@dutchdriftking: Helaas zijn die tegenwoordig niet meer zo betaalbaar! voeger. fl 50.000 tov EUR 80.000 vandaag de dag.
Zo driekwart van voren lijkt het wel op een Volvo.

Helaas dat Subaru niet zo veel afzet in NL. Volgens mij moeten zij het meer hebben van de US en het thuisfront.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).