Superheld krijgt gratis auto uitgedeeld

Auteur: , 53 Reacties

Een hartverwarmende actie, na een nare gebeurtenis.

Jason Seaman

Er lijkt een nieuwe trend te ontstaan: na het begaan van een heldendaad krijg je een auto. Zo gaf Migos-rapper ‘Offset’ een jong gebruikte Nissan Altima aan J’Mar Coleman, die hem geheel belangeloos gered en geholpen heeft na een auto-ongeluk met een Dodge Challenger. In dit geval is de toon nog serieuzer, daar het Jason Seaman betreft.

Voor wie het niet heeft meegekregen: Seaman vervulde een heldenrol tijdens de beschietingen op de West Middle School in Noblesville, Indiana. Seaman was de degene die de schutter (een student) tackelde en overmeesterde. Tijdens die schermutseling werd Seaman zelf drie keer beschoten. Helemaal voorkomen dat er iets gebeurde kon Jason Seaman helaas niet, een 13-jarige studente werd ook geraakt.

Hyundai Elantra

Volgens velen was de wetenschapsleraar Seaman een ware held. Brian Napleton, directeur van Ed Napleton Auto Group, vond dat niet alleen, hij voegde ook een daad bij zijn woord. Vanwege zijn heroïsche actie ontving Jason een splinternieuwe Hyundai Elantra (een soort Hyundai i30 in sedanvorm). Ook aan de studente die beschoten werd, Ella Whistler, werd gedacht. Tussen Memorial Day en vaderdag wordt van elke auto die via Napleton Auto Group (vier grote dealers) verkocht word, 25 dollar overgemaakt aan de studente zodat de medische kosten betaald kunnen worden.53 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hou je een schutter tegen en word je drie keer geraakt, krijg je als dank een fokking Hyundai…

Maar goed, de dealer heeft weer zn pr momentje te pakken dat dan weer wel.
@rick-dos: betrouwbaarder dan een duits gedrocht
@soulmaster: is dat zo
@rick-dos: Ja dat is zo.
@rick-dos: yep… en ik spreek uit ervaring, de i10 van mijn dochter staat ondanks dat zij ruim 12000km per jaar rijdt enkel in de garage voor de onderhoudsbeurten en niet voor storingen. En als je een paar uur hebt zal ik de lijst van reparaties aan mijn A8 eens gaan opnoemen. Of aan de A6 avant die ik ook heb gehad.. Zelfs de Thesis was nog betrouwbaarder.
@Soulmaster: Waarom blijf je dan audi rijden..?
Want:premium
@racerx: doe ik niet, over twee weken ga ik een waardeloze Renault rijden.
@soulmaster: Je doet je avatar wel eer aan met zo’n opmerking.
@Soulmaster: jij rijijijdt… 🤔… Een Kia Soul?
@drdre1: A8 4.2TDI By Abt , nog wel.. nog 2.5 week en dan stap ik over naar de nieuwe Espace..
@Soulmaster: Espace. Renault. Je wat toe aan andere koffie tijdens het bezoek aan de werkplaats? Ik hoop voor je dat je een maandagochtend modelletje krijgt, die daardoor perongeluk wel goed inslaan geschroefd zit. Check bij levering meteen het complete dashboard. Bij die van mijn moest het dashboard er binnen 2 weken na aanschaf direct helemaal uit vanwege een losse stekker. Heel veel vertrouwen kwijt. Na een week bleek de verlichting aan de achterzijde een eigen leven te zijn leiden. inmiddels zijn we een paar maand verder maar heb niet ’t gevoel dat ’t hierbij blijft helaas. Ik klop ’t regelmatig af op ongelakt eikenhout. (Hiervoor Opel Zafira, redelijk probleemloos).
@Soulmaster: ieder geval betrouwbaarder dan een Mercedes A klasse (w176).. maar dat is niet zo lastig..
@Soulmaster: en, je krijgt er meer garantie op, optie lijst is betaalbaarder. Verkoopwaarde lucht heel laag.
@Rick-dos: wat een kansloze reactie. Niemand hoeft hem iets te geven. Die dealer heeft gewoon een groot hart en creëert misschien ook nog wat goodwill. Mooi toch.
@volvo4life: Ja, dat grote hart zie je duidelijk op de foto, samen met de naam van de dealer dat nu viral op internet gaat.
@Rick-dos: groot hart gaat te ver, maar als Jason Seaman een probleem had gehad met deze reclamestunt, had hij de suto wel geweigerd.
Dat hij dat niet doet rechtvaardigt wat mij betreft de actie van de dealer.
Er zijn hier alleen maar winnaars, mooi toch
@hehe: Ik persoonlijk vind dat deze held wel wat meer verdiend dan een Hyuandai. Sterker nog ik vind dat deze held zich financieel de rest van zn leven geen zorgen meer hoeft te maken. Maar dat ben ik.

Ik had deze actie wat meer integer gevonden als die dealer deze auto zonder al deze bombarie aan de beste man had gegeven. Nu lijkt het alsof ze even over de rug van deze man en de ruggen van de slachtoffers een slaatje er uit willen slaan.
@rick-dos: Zoals ik de tekst lees is het grootste slachtoffer in deze Jason Seaman zelf, hij is 4x geraakt.
Er wordt dus over niemand zijn rug een slaatje hier geslagen, meneer Seaman koos er voor het geschenk te accepteren en daarmee de dealer wat reclame te bezorgen.
Een Hyundai is voor jou een te kleine geste, maar voor een ander is een nieuwe auto misschien wel een levensdroom.
@hehe: Er was ook nog een meid neergeschoten en vergeet de trauma’s die die kinderen en al die anderen hebben opgelopen even niet.
@rick-dos: je kan het ook anders bekijken. Ja de dealer scoort wat exposure… Maar door de actie voor dat meisje eraan te koppelen harkt hij hopelijk wel voor haar extra geld binnen. En het blijft een bedrijf. Waarom was er geen “betere” auto beschikbaar? Kennelijk vonden andere autobedrijven de heldendaad niet eens de moeite om er een “goedkoop” pr-momentje mee binnen te tikken…

Maar levenlang gratis medical insurance en een paar honderd dollar extra per maand heeft de man zeker wel verdiend.

Is misschien wel een goed idee.. helden dik belonen. Wordt onze wereld misschien wel mooier van.
@Rick-dos: plaatsvervangende ondankbaarheid is nieuw voor me.
@introductiemap: Goed om te weten.
@Rick-dos: anders geef jij hem een mercedes
@hplh: En waarom zou ik dat doen? Om net als deze dealer een slaatje er uit te slaan?
@Rick-dos: wat is daar mis mee?
@hplh: Het is commercialiseren van dit soort tragische gebeurtenissen. Nog ff en je ziet product placement bij dit soort gebeurtenissen. Kinderen die voor hun leven aan het rennen zijn die dan een bidon Gatorade in hun handen wordt gedrukt. Vinden we dan weer “mooi” dat Gatorade dat doet.
@rick-dos: Dat is een ander uiterste. In principe zijn daad niet in geld uit te drukken. Dankzij de snelle media van tegenwoordig kan zo’n dealer hem helpen aan een nieuwe auto en zelf wat goodwill creëren. In dit geval denk ik niet het dat het buitenproportioneel is. Beide winnen hierbij. Je hebt wel degelijk een punt dat dit ook te ver kan geen: de redding van deze beschietingen werd mede mogelijk door Colgate, Hertog-Jan en Huggies.
@willeme: Natuurlijk is het een uiterste en hopelijk blijft dat het ook…

Punt is alleen dat het mooier geweest zou zijn als ze deze dealer het gedaan had zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Dat had de boodschap ook wat krachtiger gemaakt. Dit soort acties lijkt nu een trend te worden met een commercieel oogmerk. Het komt in ieder geval niet authentiek over.
@Rick-dos: tja, je kunt zo iemand wel een Ferrari geven maar die kan hij zeer waarschijnlijk niet onderhouden.
@rufctr01: Waarom dan niet de waarde van die auto niet in geld geven? Had deze man überhaupt een auto nodig?
@Rick-dos: toch niet mis mee..
@boomhauwer: Het is commercialiseren van dit soort ernstige gebeurtenissen. Nog ff en je ziet product placement bij dit soort gebeurtenissen. Kinderen die voor hun leven aan het rennen zijn die dan een bidon Gatorade in hun handen wordt gedrukt. Vinden we dan weer “mooi” dat Gatorade dat doet.
@rick-dos:
Wie het kleine niet eert, enzo . . .
@amghans: Ja, klopt. Deze man riskeert zijn leven en redt daarmee talloze andere kinderen dat is blijkbaar een Hyuandai weerd.
@rick-dos:
Held Seaman zelf is gelukkig een stuk minder kleingeestig dan jij.
@Rick-dos: point-taken.. ik krijg een beeld dat er een auto-dealer met een glimlach van oor tot oor de sleutel overhandigd aan deze beste man met opeens de camera’s op hem gericht en hij de kassa al hoort rinkelen terwijl er een x aantal slachtoffers voor de rest van hun leven met een trauma rond lopen.. ik krijg het gevoel dat tegenwoordig nadat er een verschrikkelijk drama als dit heeft plaats gevonden er lieden zijn die zo op een zeer uitgekookte manier toch reclame voor hun zaak willen maken.. het verhaal mbt de auto had ook niet in de media hoeven komen, maar was de auto dealer dan de barmhartige samaritaan geweest?
@Rick-dos: De dealer geeft een auto. Wat geef jij ? Juist! Lekker zeiken. Hoe je het ook went of keerd, ik heb meer waardering voor zijn gift dan voor jouw ethisch bezwaarlijk gelul.
@autopetje: Al die moeite om te reageren net alsof ik er om geef waar jij meer waardering voor hebt.
@Rick-dos: helaas , ik had ontzettend veel moeite genomen om te reageren. Tegenwoordig met het eenvoudige internet is het inderdaad heel lastig om een reaktie te sturen. Verder ben ik ook zeer teleurgesteld dat je niets geeft om hetgeen ik waardeer. Jij hebt gelukkig jouw punt gemaakt. Wat een eikel is die Hyundai dealer zeg. Hoe durft hij een auto gratis als beloning te geven. Mensen kunnen voortaan beter naar jou luisteren.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Vind het best een beetje smakeloos als ik eerlijk ben
25 dollar per auto? Maken ze zo weinig marge?
@chriscross: nee, maar ze verkopen gewoon heel veel auto’s
@chriscross: dan wil je ook niet weten hoe weinig een auto verkoper extra krijgt op ze salaris per verkochte auto
@lambocars: ik krijg bij een verkocht broodje anders niks extra’s…
Het zou anders zijn als de auto werd gegeven zonder foto’s en artikelen. Nu zit er toch een kapitalistisch randje aan. Niet erg, de held heeft een beloning voor zijn daad en daar gaat het om, maar het is geen onzelfzuchtige actie geweest van de dealer.
Vanaf nu wenst ie te worden aangesproken als: General Elantra!
Hoe dan ook een echte held deze man om met gevaar voor eigen leven erger te voorkomen en jonge levens te redden. Denk dat dat laatste voor hem de mooiste beloning is die je zou kunnen wensen.
Wat zou ome Trump ervan vinden dat aan ‘s lands helden massaal Aziatische auto’s uitgedeeld worden? Dat zou volgens hem op z’n minst Detroit Iron moeten zijn.
@tenaci: tja.. moeten die rijke vriendjes van Trump maar de portemonnee trekken.. maar dat doen ze niet want a) scum en b) aandacht voor school-schietpartijen. Dat ligt ook een beetje gevoelig bij die NRA vriendjes.
Mooie blijk van waardering van dit bedrijf, kunnen andere bedrijven een puntje aan zuigen.
Gewoon een lokale dealer die iemand wil belonen en een slachtoffer (het meisje) probeert te ondersteunen. De man is blij met zn gloednieuwe Hyundai (dat zouden heel veel mensen terecht ook zijn) en ja, dealer heeft wat exposure maar ik vind het een mooi initiatief

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).