Dit is de Aston Martin DB10 [updated]

Auteur: , 71 Reacties

Zojuist overdonderde Aston Martin ons tijdens de presentatie van de nieuwe Bond-film met een nieuw model. Dit is de DB 10.

Aston Martin DB10

Helaas weten we vooralsnog niet veel meer dan een uiterlijk van deze auto, die in de volgende Bond-film, genaamd Spectre (november 2015 in de bioscoop), mee zal doen. Maar we zijn voor jullie naarstig op zoek naar meer informatie.

UPDATE 1: Britse media met connecties in Gaydon melden het volgende: het design toont Astons nieuwe look, die we vanaf 2016 op zijn productiemodellen kunnen verwachten. De vervanger van de DB9 lijkt simpelweg DB10 te heten, hoewel we zeer sterk vermoeden dat wat we hier zien nog geen definitief productiemodel is.

De toekomstige range Aston Martins krijgt een nieuwe lichtgewicht aluminium architectuur met nieuwe motoren die door Mercedes-AMG geleverd worden.

UPDATE 2: De DB10 is een “model developed specifically for the film and built in-house by the brand’s design and engineering teams” en “Production will be strictly limited to 10 of the bespoke sports cars“, zo laat Aston Martin ons zojuist weten. Een video van de onthulling staat op autojunk.

UPDATE 3: de cast, releasedate en video van de nieuwe Bond-film vind je HIER!

UPDATE 4: Britse media melden deze week dat de baddie uit SPECTRE in de Jaguar C-X75 concept zal gaan rijden.

DB10 onthulling

Aston Martin DB 1071 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zoals Clarkson al eens over een eerdere Aston zei: it’s just a Jag in drag.
@LittleIdiot: eingelijk wel, het kontje lijkt sprekend op de F type coupe
@LittleIdiot: in dit geval een RX8 front
Schitterend. Wat hints van de One-77, en een stuk meer badass zonder ordinair te zijn. Astons blijven geweldige auto’s! Is dit de eerste met AMG motor of de laatste met de AMV12?

@gtwillem: schitterend?!! Ik wordt er een beetje verdrietig van zelfs! Dit ding ziet er echt niet uit vergeleken met de 2013 DB9: http://coolcarwallpaper.net/wp-content/uploads/2014/10/2014-Aston-Martin-DB9-Steering-Wheel-HD-Wallpaper.jpg Dat is wat ik noem prachtig!!
@jrmpower24: Mooie foto. Tja… Nu ik deze twee moet vergelijken heeft de DB9 inderdaad meet charme. De DB10 is wat saai en plat (als ik even beide neuzen bekijk). Hetzelfde een beetje met de huidige golf. Ook allemaal strakke hoeken en platte vlakken. Daarbij vind ik de voorganger ook mooier.

Heb altijd een zwak gehad voor AM, misschien dat dit voor mij de eerste AM gaat worden waar ik niet als een blok voor val. :/
@jrmpower24: Ik vind de DB9 behoorlijk gedateerd worden eigenlijk, het zelfde geld eigenlijk voor de V8 Vantage.
@Donstil: over de Vantage en de oudere DB9 versies ben ik het zeker met je eens maar de de laatste DB9 van 2013 is echt tijdloos.
Jammer dat ze niet iets meer presenteerde over de wagen was echt benieuwd of de nieuwe amg motor er al in ligt
@henkhupelschoten: er is een update! En die zegt: ja.
@lambo4all: Zoals rob geus altijd zegt “kijk, daar wordt ik nou blij van”!
Ik keek het live zonder geluid. Is was echt WoowowowowowWWOowoowoww wat is deze wagen!!! Custom movie ding? Jag, Aston?! Waarom ken ik dit niet!
@razzie: Het blijft moeilijk he ,Nederlands?
@trident: Blijft moeilijk he, enthousiasme. Zeker over auto’s. Op Autoblog nog wel!
@razzie: wat is deze?… Man man man
@razzie: ok
Is er een optie voor een koelbox vol met heineken?
@uncivilsum: *Bavaria
Gaaf ding, Aston met een wat kortere lijn. Beetje zoals een f-type dus, prachtig. Maar gaat dit echt in productie of is die alleen voor de film?
@mrB: “het design toont Astons nieuwe look, die we vanaf 2016 op zijn productiemodellen kunnen verwachten. De vervanger van de DB9 lijkt simpelweg DB10 te heten, hoewel we zeer sterk vermoeden dat wat we hier zien nog geen definitief productiemodel is.”
@berlinetta: dit is een vantage opvolger… Komt die leuke 4,0 v8 in te liggen uit de schappen van AMG
@AMV8Bart: Ik heb nog geen enkele review over dat blok gelezen of gehoord hoe die klinkt dus kan nog niet beoordelen hoe leuk dat blok is.
@berlinetta: De 2e update zegt anders dat het slechts een special is voor de film en 10 particuliere exemplaren. Zo’n idee had ik aangezien dit niet echt aangekondigd was van te voren. Ergens is dat wel jammer, AM zou wel een compleet nieuw model kunnen gebruiken, hoe mooi de huidige modellen zijn, je kunt er niet eeuwig op teren.
@mrB: Nee, maar uit dat citaat blijkt wel dat het in beginsel alleen voor de film is, maar wel de designrichting aan geeft. Aangezien AM de laatste jaren toch van Xeroxen houdt, staat hier je nieuwe model.
Voorkant deed mij meteen denken aan een Mazda RX8
Die voorkant doet me sterk denken aan een Mazda RX-8.
Hebbon
Lekker gedrongen en gespierd ontwerp, beetje Vantage-achtig. Al vind ik het neusje van de huidige modellen toch wat mooier, met die kenmerkende walvismond. Deze neus lijkt van boven vrij plat te zijn.
@motoragent: van een walvis naar een haai is opzich geen slechte transformatie;).
Ik vind nu de “oude” neus ook nog mooier, maar hoe langer en beter ik kijk, hoe aggresiever deze wordt. ik vind m mooi.
@shogun: die scherpe neus is zeker niet verkeerd, maar het is juist jammer dat de ‘schoudervorm’ van de grill niet meer doorloopt in de neuslijn. Icm met die platte koplampen vind ik het geen geslaagd design
Dit is wel echt NSFW !! :P
Krijg ruzie met m’n baas als die ziet dat ik porno kijk onder werktijd….

Prachtige evolutie van het huidige design. Strak zonder tacky te zijn, en wat een prachtige lijnen. Helaas zal ik hem nooit bezitten (tenzij de staatsloterij me een keer heel gunstig gezind is) maar wat mij betreft is dit de mooiste auto van dit moment.
@derx: Ik heb dus ook al m’n 2e waarschuwing gehad. Nog 1x en ik lig er uit :(
:O
Gebaseerd op dit enige plaatje moet ik zeggen dat ik er niet echt een warm gevoel van krijg.
Ziet er goed uit !
Oh, maar als de DB10 motoren van Mercedes-AMG krijgt, betekent dat dan dat de V12 van Aston Martin ook een Mercedes blok wordt? Ik dacht alleen de 4.0 V8
@granlusso: ik mag hopen van wel, die ford v6jes lopen op hun laatste benen.
Zou zo de opvolger van de Vantage kunnen zijn. Doe maar in productie.
Wat een heerlijke design elementen.
De gladde voorkant, maar toch met het rooster met AM vorm
En de bananenlijn aan de zijkant, zonder dat het midden hoog overkomt.
En zeer vet hoe die wielen naar achteren staan: maakt het een beetje agressief maar toch classy.
Badass! En off-topic: de nieuwe bad guy in Spectre wordt door Christoph Waltz gespeeld. Eveneens Badass!
Mooie agressieve auto. Scherper dan de huidige range. Sowieso een nieuwe Aston Martin, alleen daarvoor al een thumbs up. Werd wel tijd vind ik. Ben ook benieuwd naar de motoren en het effect daarvan. Zou het meer een Ferrari concurrent worden qua performance of blijft het meer een hele snelle GT, we gaan het zien.
Dit lijkt qua grootte eerder op de opvolger van de V8 Vantage. Het had ook bijna een facelift model van de F-Type kunnen zijn, vooral wat de achterkant betreft.

Het lijkt me wel een gave auto, maar ik zou het jammer vinden als dit de opvolger wordt van de nog steeds beeldschone DB9.
Ik vind de voorkant niet mooi, gemiste kans dit van Aston
Knap gedaan, duidelijk herkenbaar als een Aston maar eindelijk de design stap naar de toekomst durven maken. Hoe mooi de huidige line up ook is, ze zijn niet uit elkaar te houden en beginnen bedaard te worden. Stijlvol maar scherp gelijnd, alleen die koplampen ben ik nog niet wild van.
Ben ik nou de enige die dit niet zo mooi vind als de huidige modellen? De voorkant is een beetje TVR meets Mazda en bij de zijkant heb ik het gevoel dat die vouw aan de zijkant ook wel wat omhoog had gemogen.
Eindelijk weer is een echte nieuwe Aston!
Ben benieuwd hoe aston het geluid van de AMG power supplies een eigen identiteit zal geven.
En vooral hoe deze zal klinken.
De tijd dat een Aston Martin klasse, elegantie en een bepaalde charme had, ligt duidelijk ver achter ons.
De echte Bond zou dit nooit verkiezen.
Die reed overigens in een Bentley.
@desjonnies:
Prematuur boe-roepen dit. Er was echt ruimte voor verbetering bij Aston Martin. Wie weet worden we getrakteerd op een prachtige opvolger van de DB9. Nog even geduld voor een definitief ontwerp..
@desjonnies: James Bond reed inderdaad in een Bentley, een 1930 supercharged bentley, maar in 1958 , toen het boek goldfinger uit kwam werdt deze auto vervangen door een aston martin DB2. (hij kon ook kiezen voor een jaguar 3.8, maar deze koos hij niet)
Dacht ook meteen aan een rx8
Heerlijk dit!
Mijn nieuwe leaseauto, indien deze in het budget past.
Waarom bouwen ze nou niet gewoon eens wat écht nieuws? Ik had zo’n goede hoop na de titel, maar nee. :(
@wouterem: Never change a winning team. De huidige DB9 en Vantage zijn ondanks hun leeftijd nog altijd beeldschoon, dus waarom met iets radicaal anders komen ‘omdat het moet’?
Aston wat ben je mooi! Alweer een kunstwerk op wielen
Iemand al een full frontal shot gevonden? Ik wil mijn mening liever baseren op een échte foto dan een schuin vooraanzicht en wat fantasie. Ik vind dat de rendering niet mooi, maar het model tijdens de onthulling ziet er al beter uit….
@r2d2: ugh, pls een edit knop! moet natuurlijk zijn: “Ik vind dat de rendering niet mooi is”
Lelijk ding, je zou toch denken dat ze daar wat meer smaak hebben.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
ik mis een brievenbus op de motorkap, zou een mooie verwijzing zijn naar de DB5
911 ?
Vind het maar niks. Al helemaal jammer dat de vorm van de grill niet is opgenomen in het lijnenspel van de auto
Met zulke lijnen en zo’n microscopisch kleine ramen… Als een trouwjurk met mooie lange sleep, mooi om aan te zien, niks mee aan te vangen… The illusion of driving.
Wow, mooie auto, en erg strak. Vind het een grote stap voorwaarts vergeleken de laatste Aston Martins die ik erg ordinair vond met alle luchthappertjes en spoilertjes, meer Lambo en Ferrari dan AM. Opvallend dat veel van de petjes hier die juist mooier vonden. Deze DB10 is weer terug naar de roots, ziet er chique uit.
@audirs3:
DB10 terug naar de roots?
Sorry, maar ik kan geen overeenkomsten ontdekken..
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/1934Aston-MartinUlster.jpg
Persoonlijk zie ik liever een AM Vantage V8 dan deze DB10, dan ben ik maar een “petje”..
Het kan een tijdje duren, voordat ik echt een oordeel kan vellen betreft de auto. Kijkend naar de aflopende daklijn naar de achterkant toe lijkt deze auto wat weg te hebben van de Jaguar F-Type. Dat is zeker geen lelijke auto het zou zelfs een eer zijn. Over de auto in zijn geheel wil ik nog niet veel kwijt. Eerst een nachtje erover slapen 
Enorm sexy wagen zeg! Net als alle andere Aston Martins. (Op de Cygnet na)
Voorlampen doen me een beetje nadenken aan de MX-5.. Toch niet iets waar je als Brits sportwagenmerk heel trots op moet zijn.
Veel te braaf lijnenspel vind ik? lijkt bijna op een Rx8 coupé-tje… Een aston moet toch een veel langere en stoerdere neus hebben?
Dacht meteen aan de modellen van Henrik Fisker, toen ie nog niet z’n eigen model had, maar coachbuilds maakte op basis van de Mercedes SL en BMW 6. Zoek bv maar op de Fisker Tramonto.

Edit: na even wat opzoekwerk, bleek Henrik Fisker al verantwoordelijk voor de DB9, dus het was geen toeval dus.
Bekijk de foto’s goed, want ik vermoed dat ie in de film total loss wordt gereden.
Wat motor betreft, de nieuwe 4L V8 die in de AMG GT S ligt?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).