Hoe moet Aston Martin de DB9-opvolger gaan noemen?

Auteur: , 51 Reacties

Aston Martin gaat eindelijk nieuwe modellen ontwikkelen, zoveel is duidelijk. Eén van de eerste powerbolides van de nieuwe lichting wordt de opvolger van de DB9.

DB9

De opvolging van de DB9 wordt de eerste bolide die op het VH-platform staat, een multi-aanpasbaar onderstel dat straks als basis zal dienen voor meer modellen, zoals de nieuwe Vantage en Vanquish. Ook weten we al welk blok de pk’s gaat ophoesten. Dat wordt een door twee turbo’s ondersteunde V8 van AMG, waar recent een motoren- en transmissiedeal mee werd getekend.

DB10 t/m DB14

Wat nog niet bekend is, is de naambadge die op de ongetwijfeld voluptueuze kont wordt geplakt. Verschillende Aston Martin-bobo’s zouden geopperd hebben om vast te houden aan DB9. Ondertussen hebben de Britten wel de merknamen DB10, DB11, DB12, DB13 en DB14 vastgelegd, aldus Autocar. Vreemd dat ze dat nu pas doen, maar goed. Het past in de traditie om de next-gen DB een opvolgend nummer te geven, dus DB10 ligt voor de hand. Tegelijkertijd is het niet gezegd dat ze ieder nummer willen gebruiken – denk aan het overslaan van de DB8 destijds.

Aston Martins designchef Marek Reichman riep onlangs dat ze de letters ‘DB’ sowieso gaan gebruiken, dus komen we op onderstaande opties uit. Geef in de poll even aan welk naampje hij moet krijgen, dan kunnen ze in Gaydon weer verder met belangrijkere zaken, zoals het geluid van de turbogeblazen V8 niet onder laten doen voor de huidige veelcilinders van het merk.

Fotocredit: Porsche911turbo2 @ Autojunk51 reacties

Nu : Turbo geblazen AMG v8 geluid woow dik een AMG! Binnenkort Turbo geblazen AMG woow dik een AM… , komt de hoek om uhh Aston martin, zou er niet aan kunnen wennen.
@maseratizzzzzzzz: Zeker niet omdat je bij een Aston Martin toch aan een wat verfijndere motor denkt dan aan een lompe grommende AMG V8. Geen verkeerd geluid hoor verder…
@griffendahl:
Dat verfijnde geluid hebben de Astons met 6 en 12 cilinder, de voorloper van de huidige generatie had ook een redelijk lompe V8.
Nu kan je met de juiste uitlaat een AMG ook een stuk verfijnder laten klinken, ik wacht het resultaat wel af.
@tupperware: Deels mee eens, maar door de gebruikte krukas zal een AMG V8 nooit het verfijnde van bijvoorbeeld een V12 of een BMW M V8.
Waar staat “DB” eigenlijk voor? (voor de wijsneuzen: ja een getal dat begrijp ik ook)
@jack_abarth: David Brown.
@E34M5Touring: Die van de tractoren, niet de andere …
@jack_abarth: David Brown, voormalig eigenaar van het merk: http://www.astonmartin.com/en/cars/the-new-db9/db9-history
@jack_abarth: David Brown. Hij heeft in 1947 het merk Aston Martin gekocht en uitgebreid tot wat het nu is. (zegt google) :)
@jack_abarth: David Brown
@jack_abarth: Dure Bolide
DBAMG63 Bi-Turbo 4matic S.
DB 11, 13 en 14 hoeven ze van mij noot te gebruiken, klinkt nergens naar int engels
Piet
Een DB8 hebben ze nog niet en met een 8 cilinder klopt ook dat weer.

Vooralsnog niet verteld dus bij dezen: DB staat voor David Brown.
DB9.1
@arashrsf:

CB5/6/7/9?
DC5/6/7/9?

DB12 klinkt nog wel redelijk
Als ze nu gewoon bij DB 1 waren begonnen. Was er geen probleem. En waarvoor zou elk model een nieuw naam moeten hebben. Doen ze bij de meeste merken toch ook niet gewoon steeds zelf naam maar wek volledig nieuwe auto
DB9.1?
Db7. De vanquish naam gebruiken ze tenslotte ook weer… En db7 bekt erg lekker. En hij moet eigenlijk ook gewoon er uit zien als een db7 maar dan eigentijdser en iets meer kwaliteit…
DE1 ?
alle andere bakken hebben een V naam. Vantage, Vanquish, Volante. Dus als ze niet DB10 willen doen, moet het zoiets worden. Vertigo?
@MDA:

Vapide?
@MDA:
Dat zou inderdaad passender zijn. Virage, die naam kunnen ze wel weer een keer afstoffen
@Rob: Hadden ze die niet laatst gebruikt voor een special?
@MDA:
Virage kwam in 2011 en verdween alweer in 2012 (tevens is de naam ook gebruikt in de jaren 90). Ik dacht altijd dat het de opvolger van de DB9 was, maar het was blijkbaar een apart model wat het gat (welk gat?) tussen de DB9 en DBS moest vullen……
@MDA:
Een special kan ik mij in ieder geval niet herinneren…
@MDA: V-klasse?
Kangoo!
Jean-Claude
Het wordt DBX
CB12
Dacht altijd dat de DBS de opvolger was.
@c-ad:
Tsja, Aston Martin is nogal warrig met hun naamgeving aan de DB7 opvolger.
Eerst DB9, toen dacht ik dat de Virage de opvolger werd, maar prompt kwamen ze na nog geen 2 jaar weer met DB9 aanzetten…..

De DBS was de sportversie van de DB9, maar die verkopen ze ondertussen ook al niet meer…..
Zou die DB voor David Brown staan?
De DB10…
Net als vroeger de DB2/4 nu de DB9/11. Oh wacht.
Waarom niet Virage weer? om het lekker makkelijk te maken!
DB12. Klinkt het best lekker in het engels. Maar het blijft Afwachten. Wel een lekker en onverwoestbaar amg blok. Ik heb wel eens verhalen gehoord over de betrouwbaarheid van de tegenwoordige blokken en die waren niet positief.
@rolov: volgens mij is het blok prima, maar meer de electronica er omheen het probleem
@ropp: dat is meestal het geval.. Aan een klomp alluminium valt niet veel te verkloten.. Zelfs door de engelsen niet.
Persoonlijk zou ik nu verder gaan in de lijn van the one 77.. Iets van one 10, one 20 one 30 enz.. En speciale versies kun je dan one 11 of als daar nog weer een andere versie vanuit komt zoals gebruikelijk bij Aston one 12 noemen…
Waarom niet gewoon DB9? Herkenbare naam. De afgelopen 11 jaar is de DB9 een prachtige 2+2 gran tourer geweest met een heerlijke motor en comfortabel interieur. Kun je toch gewoon behouden? De Porsche 911 heet toch ook nog steeds de Porsche 911?
@gtwillem: Omdat het suggereert dat het een doorontwikkeling is van het huidige model, terwijl ze echt een nieuw model willen lanceren. Dan schuift Aston Martin traditioneel een nummertje op. Ik vermoed dat ze DB8 hebben overgeslagen omdat ze niet de indruk wilden wekken dat het een V8 was, maar voor de rest zijn alle nummers t/m 9 aan bod gekomen in de historie. Als het dus sowieso een DB wordt, dan zal het wel een DB10 worden.
DBLELIJK
Ik vrees ervoor, maar het zou mooi zijn moesten ze onderhuids wat technisch trucjes van de one seven kunnen gebruiken vooral de ophanging. Het platform zal wel weer wat aaneengeplakte alluminium profielen zijn.
DB63. Als bedankje naar AMG voor het in leven houden van AM.
AM(G) DB
Ik vindt de DB9 II wel een geschikte naar voor de volgende DB9

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).